CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2922 din 31 decembrie 2018        Toate Articolele Autorului

Monalisa Basarab. Un artist frumos ca o flacără, o flacără frumoasă ca un  artist arzând...!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Există o graniţă iluzionară la care timpul contopeşte un an ieşind pe uşa ce se-nchide în urma lui cu altul intrând pe uşa deschisă către vremelnicie...! Cel următor are numele anul nou, cel din urmă are numele istorie...! Ce sărbătorim, viaţa în contemplaţie, viaţa în act sau viaţa în ipoteză?!  
Anul nou – nu în totalitatea zilelor însele ci ca zi a începutului de an, restrânsă în generic de ceremonial –, este o sărbătoare a veseliei şi o veselie a sărbătorii, deoarece, în esenţă, acum nu petrecem concomitent două temporalităţi, ci înveşmântăm clipa cu strălucirea clipei...!  
De aceea, în nimbul şi ecoul serii şi dimineţii unor două zile absorbite într-un unic triumf universal, la cumpăna unor doi ani (2018-2019), cel mai frumos este să ne gândim la cei dragi...!  
Nu pot, în ce mă priveşte, să înlătur vreo fiinţă dragă din acest context, nici nu pot să creez dintr-o solemnitate a inimii o întâmplare a unei zile, încât, înconjurat numai şi numai de gânduri ce merg înaintea pasului meu şi-mi fac lumină ca felinarele, dintre toate fiinţele care mi-au biruit ca mătasea sufletul, vorbesc azi despre cine m-ar înfrigura de cât de multă căldură sufletească are ea în sine, dacă n-ar fi just răspunsul că spiritul nu epuizează căldura ci o sporeşte: actriţa Monalisa Basarab...!  
Să vorbeşti despre Monalisa Basarab...! Ce blândă umblare prin cer a cuiva căruia nu-i fusese dat să zboare...! Ieri, azi, mâine, sunt frânturile vremurilor ce-au vorbit, vorbesc şi vor vorbi despre Monalisa Basarab...! Dar cine poate sprijini ideea neutralităţii între cuvânt şi inimă, atât timp cât inima este martoră...? Monalisa Basarab este o actriţă atât de frumoasă sufletului încât, să te gândeşti la ea de anul nou înseamnă să înţelegi că sufletul tău este verde permanent, doar trebuie udate florile.  
Fiecare, de anul nou, alege din sorţii curtenitori ceea ce îi cere inima să aleagă...! Să te gândeşti, la cumpăna anilor, la Monalisa Basarab este acelaşi lucru cu a înştiinţa inima că faci parte din povestea ei, a inimii...! Este atât de frumoasă, de atrăgătoare, încât ţine făgăduiala eternă a naturii de a fi în armonie cu frumuseţea în sine...!  
Astăzi, la capăt de mers, al unui an, unul şi acelaşi cu cel de începere de drum al următorului, graniţele dintre oameni ar trebui să se scurteze până la cuprinderea în îmbrăţişări...!  
Să o cuprindem, dară, cu braţe de îmbrăţişat pe actriţa Monalisa Basarab, un artist frumos ca o flacără, o flacără frumoasă ca un artist arzând...!  
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
Monalisa Basarab. Un artist frumos ca o flacără, o flacără frumoasă ca un  artist arzând...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2922, Anul VIII, 31 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!