CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2917 din 26 decembrie 2018        Toate Articolele Autorului

MONALISA BASARAB. Crăciunul, împotriva iubirii ca dilemă morală...!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Obişnuiţi de o vreme să trăim într-o acceptare condiţionată o viaţă de rutină, nu ne mai reacomodăm cu noi înşine şi persistăm în dedublarea din versiuni de poveste inventate de alţii care ştiu unde este cuibul şi inima fiarei ce rupe vraja binelui nostru intim...!  
Iată aşa, cu ochii, mintea şi gândul la caruselul pestriţ şi lugubru, cotidian, colorat, sonorizat şi dinamizat de puzderia de politicieni ce mişună ca o colonie de insecte oriunde mişcă ceva, ajungem să ne confruntăm cu drame inovate de noi împotriva noastră, astfel încât ne antrenăm în religia prezentă şi invazivă a iubirii ca dilemă morală...! Cine nu rămâne consecvent iubirii suverane, exponenţiale şi transcendente în natura umană, se transgresează pe un tărâm activ ca replicare şi evoluţie în sistemul de gândire, operare şi expansiune a lumii româneşti prezente, ce nu iubeşte iubirea, iubeşte supraestimarea iubirii în bravadă şi act de huzur...!  
Iubirea şi sărbătoarea sunt două universuri spirituale infinit inversabile şi infinit neseparabile. Iubirea e sărbătoarea sufletului, iar sărbătoarea este sufletul iubirii...! Zburăm pe aripile sărbătorii, iar prin sărbătoare suntem noi înşine în braţele iubirii...!  
Crăciunul, iată, sunt zilele Crăciunului acum, (în zguduitul din toate încheieturile an 2018) e o sărbătoare atât de frumoasă încât se consolidează ca piatra rară de temelie a iubirii...! Contopit în aura acestei sărbători, cel care, petrecând-o o iubeşte, îşi reaprinde în gând lumina unor chipuri – această lumină, de altfel, nu a fost niciodată stinsă şi absentă, pentru că lumina însăşi nu e întotdeauna văzută în sine, dar prin prezenţa ei, cu o enigmatică forţă face vizibilă lumea pe care o vedem, o atingem, o auzim, o înţelegem, o receptăm când privim în jur, datorită prezenţei ei.  
Predându-mă gândurilor, în zilele Crăciunului anului acestuia (2018), lancea unei lumini dintre flăcările amintirilor, prezentului şi viitorului rămas îmi călăuzeşte sufletul spre chipul şi spiritul actriţei Monalisa Basarab, nu pentru că aş cerceta şi aş alege unul din oglinzile memoriei mele, ci pentru că el e aninat ca raza de lună, ca floarea de primăvară, ca visul de cer, ca setea de vin, ca pasul de drum, ca singurătatea de perna udă de lacrimi, ca plânsul de umăr, ca bucuria de braţe...!  
Ce luminos este Crăciunul...! Ce-nălţătoare e sărbătoarea, ce frumoasă e iubirea, ce line-s gândurile-nflorite!  
Crăciun asemenea de luminos şi bogat de sărbătoarea ta, de iubirea ta, de gândurile tale, Monalisa Basarab, actriţă a scenei revuistice româneşti, încoronate între scene de gloria teatrului cu istorie „Constantin Tănase”!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) (foto: Colinde… Stele… Îngeri… Poveşti!” – spectacol dedicat Sărbătorilor de Iarnă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase”; în mijlocul copiilor: actriţa Monalisa Basarab)  
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MONALISA BASARAB. Crăciunul, împotriva iubirii ca dilemă morală...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2917, Anul VIII, 26 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!