CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Patrimoniu >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2890 din 29 noiembrie 2018        Toate Articolele Autorului

FESTIVALUL CONCURS NAŢIONAL „FLORIN BOGARDO”, PRIMA EDIŢIE, BUCUREŞTI, 23-25 NOIEMBRIE 2018
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Muzica este un izvor de neţărmurit până la revărsarea într-o fântână din care bea îngerul din noi, aplecat deasupră-i şi sorbind cu gura arsă de setea iubirii apă dulce în care e un pat dintr-un prundiş de mărgăritare pe care se culcă seara luna şi peregrinează prin eternitate în visul ei cosmic...!  
Muzica e un răzor înflorit de crinii Maicii Domnului şi irigat de lacrima cerului sufletesc...!  
Muzica e un regat-port la care acostează vapoare cu eliciile înlocuite de nişte peşti de aur ce-ndeplinesc dorinţele ancestrale ale oamenilor de a pluti în largul sunetului ca un zăngănit de zăbale de inorogi în care-s topiţi suspinul şi surâsul Lui Dumnezeu şi gânguritul pruncului său, natura cea încolăcită pe veşnicie...!  
Muzica-i un dor peregrin de la inimă la inimă, într-un car tras de o stea şi-mbrăcat în argintul oglinzii, cum înfaşă pruncii mama hoinarilor.  
Muzica e vinul înveşnicirii asupra lumii stăpânite de efemeritate...!  
De aceea, acum, într-un sfârşit de toamnă prădată de către vara trecută, lungă şi caldă, de multe zile, încât n-a mai rămas aproape cu nimic din ea, decât cu gerul brusc al iernii ce-i suflă în ceafă, căci azi până şi anotimpurile se fură unul pe altul, între 23 şi 25 noiembrie (2018), muzica uşoară, imperială, făurită de cel ce-a dantelat sunetele pentru colierul inimii, bijutierul blând şi melancolic al pietrelor rare muzicale, Florin Bogardo, a revenit la gloriosul Teatru de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti...!  
Cine să se fi îngrijit, cu grea dar mântuitoare pentru ea ostenire, întru neuitarea lui Florin Bogardo şi ca o nemăsurabilă datorie faţă de compozitor?! Nimeni altcineva decât soţia lui, draga, fermecătoarea cântăreaţă de muzică uşoară, cu glas de liră, cu ochi de cer, cu suflet de soare, cu gând de vultur şi conştiinţă contopită într-un izvor de lumină, Stela Enache...!  
Promotoare, organizatoare, susţinătoare, minunată, imbatabilă furnică de muncă într-o masivă leneşă şi rece lume, artista Stela Enache a lansat pe drumurile fără pulbere ale văzduhului muzicii prima ediţie a Festivalului concurs naţional de muzică uşoară „Florin Bogardo”.  
Splendidă, pătimaşă vrednicie, cutezător vis, frumoasă, inegală decât cu sine în ediţiile ce vor urma, împlinire...!  
Prin ceea ce a făurit artista Stela Enache, ctitorind un nou castel spiritual muzicii, cu creneluri sus, de unde străjerii cei mai vajnici – cântecele compozitorului Florin Bogardo – îl apără şi-l vor apăra în calea multor primejdii prezente şi viitoare, ne legăm încă o dată, adânc şi iubitor de ea şi cu o bucurie şi desfătare de muzica pe care a compus-o, întru perenitatea muzicală românească, Florin Bogardo.  
Fiecare adio conţine în el un fior al morţii, fiecare aducere-aminte cuprinde o floare a iubirii...!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
FESTIVALUL CONCURS NAŢIONAL „FLORIN BOGARDO”, PRIMA EDIŢIE, BUCUREŞTI, 23-25 NOIEMBRIE 2018 / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2890, Anul VIII, 29 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!