CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Stihuri > Reflectii >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2863 din 02 noiembrie 2018        Toate Articolele Autorului

DACĂ O IUBIM PE MIRABELA DAUER...!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nimic, niciodată nu mi-a înflorit un surâs în umbra inimii atât de exaltat cum o face o frunză veştedă readusă la viaţă. Am flori în ghivece prin ungherele apartamentului meu şi le înmulţesc într-una, până când, într-o zi le voi culca pesemne în pat cu mine, căci spaţiul pe care-l ocup e ca apa strânsă în băltoace după o ploaie, ce se retrage treptat sub ochiul de foc de sus, în crevasele unui pământ crăpat de secetă..., aceasta, din cauza lucrurilor pe care le am şi încep să nu mai încapă prin camere – printre ele, o colivie cu păsărele ce cântă aşa de mişcător încât ar izbuti să fascineze petrecerea unei nunţi de trei zile şi trei nopţi, ca odinioară, cărţile şi ghivecele cu flori.  
Câtedată, vreo floare bolnavă ca o fiinţă suspină şi ea, neauzind-o oricine, şi se apleacă vătămată, propriu-i lujer fiindu-i bastonul în care se sprijină până când nu mai e nimic de făcut şi chiar şi bastonul acesta se frânge. Dar, când pot salva florile, schimbându-le pământul sau udându-le cu substanţe anume pentru întreţinerea lor şi văd cum frunzele se-nflăcărează cu flăcări verzi şi se ridică, iar florile se-nviorează, râzând cu petalele ca nişte buze pufoase, larg desfăcute, şi cu pistiluri ca nişte ochi de diamant, de rubin, de topaz de jad, de opal, de curcubeu, de stele aprinse ori de licurici în iarbă, ridicându-se lucioase şi umede, vestind reînvierea plantei, precum un pavilion celebrează o biruinţă, însumi parcă m-aş întoarce de la ţărmul propriei stingeri lente în largul vieţii vesele şi fericite...!  
Acelaşi lucru mi se întâmplă când o ascult pe Mirabela Dauer şi când, încă şi mai înflăcărat de drag, o întâlnesc...! Mi-e dragă ca florile Mirabela atunci când gândurile-mi sunt ele flori veştejite de mâhniri, dezolări, griji, traume corporale, traume în portofel, traume în perspective..., cântecele ei sunt fluidele cu substanţele ce-nviorează floarea speranţei, iar ea însăşi, mirabila artistă Mirabela, e pentru mine, când uneori o întâlnesc, soarele şi apa şi aerul şi fereastra în care floarea râde, şi e, totodată, şi floarea...!  
Ultimele cântăreţe romantice din canatul ferestrei cu flori ale muzicii uşoare româneşti nu sunt de facto ultimele ale zilei de azi nici ale zilelor de mâine ci ale veacului ieşit din timp şi-ale mileniului sosit în timpul căruia-i suntem contemporani. Printre ele, Mirabela Dauer este una dintre artistele cele mai iubite de publicul de toate vârstele şi din toate timpurile. Mirabela este văzduh tăiat de vulturiţe, sărutat de luceferi şi conştient de sine. Glasul ei e pentru public o dulce-nrobire – neamul românesc, am putea spune, o soarbe-n suflet; în văzduhul cântecelor Mirabelei Dauer se-ncarcă rezervorul spiritual din care se scrie istoria muzicii uşoare a noastre şi se şlefuieşte sticla din care se făuresc oglinzile unui veac de cultură şi artă patrimonială pentru România contemporană şi cea a viitorimii.  
Suntem acum contemporani cu Mirabela Dauer şi ne hrănim inima cu melodiile sale, iar mâine ne-om preface în eternitate suflete mai uşoare pentru că am iubit-o pe Mirabela Dauer, i-am ascultat cântecele şi i le-am cântat, la rându-ne, ca pe rugă, iar aceasta ne-a făcut mai buni, mai blânzi, mai drepţi, mai luminoşi, mai frumoşi la chip, la gând, la faptă...! Vom valorifica în eternitate purul efemer dacă că am iubit-o pe Mirabela Dauer...!  
Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
DACĂ O IUBIM PE MIRABELA DAUER...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2863, Anul VIII, 02 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!