CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2859 din 29 octombrie 2018        Toate Articolele Autorului

ALISA PĂUN. FRUMUSEŢE AIDOMA FRUMUSEŢII ÎNSĂŞI...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu poţi vorbi fără să spui, nici nu te poţi schimonosi să-ţi ajustezi frumuseţea...! În primul caz mai bine taci, în al doilea mai bine rămâi la înfăţişarea neschimbată; în ambele cazuri te mai şi poţi face de râs – încercând să restaurezi adevărul deteriorezi până şi imaginaţia...! La toate aceste forţări de înfrângere a naturii umane se mai adaugă, în cazul femeii cu precădere, prefacerea în slujba hainei asasine a modestiei. De ce s-ar recurge la astfel de lovituri contra frumuseţii naturale ce nu lămuresc prin intensitatea lor prezentă dacă lovitura pe la spate sau făţişă împotriva propriei naturaleţi denotă de facto inteligenţă ori nesăbuinţă?! De ce unele fete frumoase tind să arate ca un păun după ce se scaldă într-un curcubeu de farduri şi se acoperă cu veşminte pestriţe, reluând traseul invers al lor, început de la frunză?!  
Nespunând nimic în legătură cu atari consideraţii luând ca reper pe fata frumoasă Alisa Păun, jurnalist la Antena 1, reporter la "Neatza cu Răzvan şi Dani" şi la "Prietenii de la 11", amândouă emisiuni ale postului naţional de televiziune Antena 1 (nici n-aş avea dreptul), am să mă refer cu plăcerea pe care mi-o rezerv prin voia sa, doar la ceea ce-i păstrează intactă o naturaleţe lăuntrică (fiind totuşi prea tânără ca să nu îşi îngăduie a-şi însuşi câteva din fanteziile vestimentare şi cosmetice ale tinerimii de azi)! Aleg să acuarelez reala frumuseţe spirituală a Alisei Păun deoarece spiritul este frumos numai şi numai gol de veşminte – de-ar fi ea şi împărătească, orice haină pe spirit explică absurdul.  
Am întâlnit-o pe jurnalista Alisa Păun la Sala Palatului pe 21 octombrie 2018, la spectacolul omagial Dan Spătaru, eu şi ea împlinindu-ne slujirile noastre ziaristice, în culise... Frumoasă, cuminte, demnă, onestă, generoasă, educată domnişoară...! Şi sinceră (această calitate umană nu poleieşte azi pe fetele neatente la faptul că e păcat să foloseşti minciuna când nu e nevoie pentru că atunci când e, nu mai poţi recurge la ea...)! Sinceritatea se propulsează imediat, singură, pe două viaducte ale receptării umane: privire şi auzire, deşi mai poate fi relevată şi cu izvoarele dovezilor, comparaţiilor, explicaţiilor şi aşa mai departe...  
Astfel, sinceritatea Alisei Păun m-a convins pe loc, direct, aşa cum m-a convins şi frumuseţea ei corporală şi morală, pe seama unei admiraţii pe care o activează neforţat întreaga ei înfăţişare plăcută şi câteva discuţii agreabile pe care le-am purtat în culisele Sălii Palatului, pentru ca azi să descopăr, vrând nevrând, prin ingratitudinea indiscreţiei informative vaste a Internetului, argumente certe privitoare la notorietatea sa (necrezută, dat fiind vârsta întrucâtva crudă).  
Alisa Păun surâde atât de seducător încât i-ai lua surâsul să-l aşezi ca pe muşcată în canatul ferestrei, spre a-l contopi în strălucirea soarelui. Umbrele surâsului din colţurile gurii sale închid două salbe de dinţi albi ca porţelanul ce-i înfloresc toată faţa puţin smeadă. Având statura unei zvârluge de fete frumoase căreia-i lucesc şmechereşte privirile albastre, un cavaler din oştirile rărite de cavaleri ai zilelor de azi ar purta-o în inimă ca pe o iubire cu elitre..., de veselă ce e, pe obraji şi-n marginile ochilor săi se-ntinde râsul unui înger fericit că umbra mohorârii e-nvinsă de puritatea bucuriei!  
E atât de candidă Alisa Păun încât vina omenească, oricare-ar fi ea îi fuge din faţă şi-ncât te tulbură şovăiala dacă vrei să îi ceri coordonatele pentru a păstra pe mai departe legătura cu ea. Nu se fereşte de nimic, nu ezită să ţi le dea, pentru că gânduri ascunse nu are...!  
Iată ce fată frumoasă se află chiar aici şi aidoma frumuseţii însăşi, iar ea e căutată unde nu se găseşte...!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com); (foto: Alisa Păun - prima de la stânga la dreapta, emisiunea "Prietenii de la 11")  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ALISA PĂUN. FRUMUSEŢE AIDOMA FRUMUSEŢII ÎNSĂŞI... / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2859, Anul VIII, 29 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!