CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2850 din 20 octombrie 2018        Toate Articolele Autorului

ANDREEA SAVA . O FATĂ FRUMOASĂ NECONTRAZIS ÎN REALITATEA FRUMOASĂ A LUMII ŞI VIEŢII … !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este adevărat: există oameni care iubesc şi oameni care par că nu iubesc, dar chiar şi aceştia, dacă nu ar iubi nimic şi pe nimeni s-ar usca latent, ca un rug fără roade. De aceea, explicaţia biblică potrivit căreia la întemeierea lumii a fost, întâi Cuvântul, poate fi pusă la îndoială de ipoteza că la început a fost Iubirea… ! Este tot atât de adevărat că există pe lume şi piatra. Ea, într-adevăr nu iubeşte, căci dacă ar iubi s-ar însufleţi pe loc… ! Cum să nu iubeşti soarele, ca să-l îmbii să-ţi sărute inima, cum să nu iubeşti cerul, ca să-i deschizi fereastra sufletului să-ţi intre prin ea ca îngerul, apoi să plece ca poznaşul, cum să nu iubeşti câmpia, ca să-ţi fie vârstele, până la cea din urmă, mânji şi miei alergând şi zbenguindu-se, cum să nu iubeşti viaţa înflorindu-ţi-o cu speranţe şi cu iubirea însăşi…, cum să nu iubeşti superbitatea femeii frumoase, marea ce-i seamănă chemându-te-n braţele ei, râul ce-ţi seamănă curgând către ţărmurile iubirii sale… ?!  
De câtă vinovăţie de a-ţi fi răpit câteodată gândul din culcuşul lui blând, purtându-l pe unde n-a mai fost niciodată, ori dacă a fost, izbiturile toate nu l-au învăţat încă minte, e-mpovărat inertul corp aparent neprihănit şi neviabil deşi-n el palpită infinitul şi veşnicia : televizorul?! Leneş ca o pisică, atunci când nu e pornit, hoţ ca un tâlhar, atunci când îl stârneşti cu nici mai mult nici mai puţin decât incredibila până mai ieri telecomandă, televizorul te fură pe sus – pe fiecare cu ceea ce-i anesteziază împotrivirea şi-i însufleţeşte plăcerea… ! Pe mine, de curând şi pe lângă alte subiecte, alte privelişti, alţi protagonişti, mi-a atras atenţia o vulturiţă de fată frumoasă, inteligentă, veselă, ageră de ţi-e drag să o priveşti şi nu te lasă să nu te opreşti din ale tale, ca s-o asculţi, să fii atent la ea: Andreea Sava, jurnalist la postul naţional de televiziune Antena 3. Este atât de tânără încât iveşte mirarea că a dobândit până la vârsta ei o dimensiune necrezută a înţelegerii drepte a lucrurilor spre care însuşi gândul drept ţinteşte şovăitor. Vorbeşte ca şuvoiul apei scăpate de sub piatra izvorului, curgător, clar, curat, deliberat, coerent, deştept şi cu adevărul spuselor reconfigurat ca din partea unui înţelept din adevărul pur ce clădeşte la temelia temelor fiecărei dezbateri ale sale adevărata, simpla şi inconvertibila natură a realităţii. Nu o poţi contrazice, nu o poţi opri…, o face ea, căci nu se revarsă în torentul monologului, nu acaparează emisiunea, este capabilă să urmeze un desfăşurător agreabil, gândeşte inteligent, reacţionează îngăduitor, respectă invitaţii şi deopotrivă îi cârmuieşte ca pe o lotcă prin vad, pe firul discuţiei neabătute… !  
Dar e şi frumoasă de-nfloreşte studio-ul, are în ochii albaştri de cobalt, de cer şi de mare, de melancolie, de contemplaţie, de iubire, de bunătate, de voioşie…, o lucire înstelată; prin mătasea părului îi curge strălucitor, auriu, o lavă de soare, pe faţa-i albă ca un oval de porţelan, obrajii săpaţi fin şi frumos de gropiţe iluminează trandafiriu, vădind o desăvârşire a armoniei lucrului daltei unui făuritor maestru de statuete antice, uimitor de gingaşe, cu lucrul unui pictor florentin, al epocii portretisticii feminine senzuale… ! Are un corp de strecurat prin inel, talia-i elastică, subţiată, de balerină, este receptată vizual ca un lujer undat de o briză, neinducând nicio clipă grija că s-ar frânge, ci sporind dragul că se mlădiază, iar frumuseţea lui nu e decât un proiector al bucuriei şi fericirii de a privi şi trăi visul… ! Da, este o fată frumoasă, inteligentă, admirabilă, este jurnalist la Antena 3, blogger, vlogger, este… Andreea Sava… ! Cine, şi dacă încearcă să mă contrazică cineva, are a sluji iluzoriului negativ, nu adevărului autonom peste realitatea frumoasă a lumii şi vieţii… !  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
ANDREEA SAVA . O FATĂ FRUMOASĂ NECONTRAZIS ÎN REALITATEA FRUMOASĂ A LUMII ŞI VIEŢII … ! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2850, Anul VIII, 20 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!