CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2845 din 15 octombrie 2018        Toate Articolele Autorului

MĂDĂLINA ELENA DÂRDECI (AFRĂSINIE). PROTOCOALELE NE-AU ÎNGENUNCHEAT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca cetățean, al unui stat membru UE, nu simt nevoia ca ambasadele să mă bată pe umăr și să îmi spună cum trebuie să se legifereze în țara mea.  
Ca judecător, independent și inamovibil, mi-aș fi dorit să văd o asemenea reacție și când a fost vorba despre arhiva SIPA, modificări peste noapte ale codurilor, făcute prin OUG-uri, și despre Protocoale sau/şi supralegiferare prin hotărâri CSAT!  
Ca cetățean, al unui stat membru UE, nu simt nevoia să văd că anumite ambasade, fac parte din categoria celor care se pricep la toate!  
Dacă legile încalcă Constituția, asta doar CCR va stabili şi nu altcineva!"  
(Judecător Mădălina Elena Dârdeci -Afrăsinie)  
  
Tulburi şi răvăşite cum sunt azi mărşăluirile neamului românesc prin incredibile simulacre justiţiare neaoşe, atât de golite de o cât de vagă nădejde în normalitate şi umanism încât fiecare ştire nu face decât să răspândescă un rău imens ce precede un altul uriaş, ne aduc, pe măsură ce se scurge timpul între un guvernământ şi alt guvernământ, cu precădere uniforme, deşi foarte agitate unul contra celuilalt, la o disperare hiperreală, drept o singură stare de spitit a noastră, neschimbătoare…!  
O fericire standard, globală, fireşte că nu există, dar nefericirea este cert o condamnare programatică ce jalonează adevărul intim al poporului român…! Confruntată cu o animozitate în care valorile libertăţii şi dreptăţii sunt „un lux”, conform judecăţii excentrice a unei foste ministrese, dintr-un guvern straniu şi devastator iremedial, nu mai rămâne pentru Naţiunea română decât să îşi restrângă rândurile în jurul unei personalităţi apte să transmită din avangarda libertăţii şi dreptăţii recuperabile o lumină, o speranţă, o influenţă de conduită, un reper de înţelegere, o trezire din centrifuga manipulării…! Demnă de luat în seamă fără să pară utopic din acest plan contextual, fără variaţiuni şi şovăieli, este, judecătorul Mădălina Elena Dârdeci, pe care, privind-o şi ascultând-o cel puţin la emisiunile televizate, eşti ghidat să păşeşti în lumea reală, părăsind-o definitiv pe cea descompusă într-o groasă ilegitimitate intra-mafiotă!  
Prizonieri cine mai ştie de când şi cine mai ştie până când, ai propriilor spaime implantate în judecata noastră de noii oprimatori reasamblaţi din cioburile hârbului vechii securităţi, numai oameni ca judecătorul Mădălina Elena Dârdeci – puţini, iraţional de puţini, din păcate –, ne mai pot întinde o mână ca să ne scoată din glodul prin care hălăduim ca robii…!  
„Dacă m-aș referi la justiția din România”, (Mădălina Elena Dârdeci, www.universuljuridic.ro – Claudiu Pamuc), „dacă ar trebui să alegem măsuri de reformă, imperative ar fi multe, dar, of-ul cel mai mare al colegilor, și vorbesc despre cei care am promovat doar prin examene, este acea numire relativ ușoară din funcţia de procuror în cea de judecător. Fără să pun în discuție competența colegilor procurori, este prea ușoară trecerea de la procuror la judecător în cadrul sistemului. Au fost situații când colegi procurori cu grad de curte de apel au ajuns să judece direct în apel, ca să nu mai vorbim de Înalta Curte, fără să fi trecut prin instanţele ierarhic inferioare, respectiv judecătorie, tribunal. Ori, pentru mine, ca judecător, este frustrant să văd un coleg procuror că ajunge direct la Curtea de Apel, în condițiile în care eu la un examen de promovare, de exemplu, nu pot să mă duc pe Curtea de Apel București, pentru că aici am familia, pentru că nu se scot locuri. Motiv pentru care șansa mea să ajung la Curtea de Apel sau la Înalta Curte, scade pe zi ce trece. Ori această «trecere ușoară», cum este catalogată ea de colegi din funcţia de procuror în cea de judecător, nu convine colegilor judecători.  
Apoi, a doua măsură urgentă pe care ar trebui s-o ia Consiliul Superior al Magistraturii ar fi modificarea regulamentului referitor la examenul de promovare. Pentru că în a promova de la judecător la Curtea de Apel nu se prevede o anumită vechime. Și ne trezim cu colegi care în doi ani ajung la Curțile de Apel fără să fi trecut pe la Tribunal (în ipoteza în care au fost în concedii pentru creșterea copilului sau concedii medicale), și iarăși deranjează.  
Ar trebui schimbată legea, făcut un regulament privind condițiile înscrierii la un examen de promovare, cu condiția unei minime vechimi, că de aceea vorbim de specializare.” – ca unii fără pregătire juridică, însă co-părtaşi la tot ce decurge din derularea fenomenologiei prezente juridice, ce-am depista în profunzimea acestor reflecţii ale magistratului Mădălina Elena Dârdeci, dacă nu întocmai una din cauzele mersului şchiopătat al Justiţiei din România?!  
Ceea ce vorbeşte de fiecare dată la televizor judecătorul Mădălina Elena Dârdeci este retrospectivă, derulare şi prevestire a actului de justiţie în România, iar din toate acestea trebuie să se ia notiţe…! În intertextualitatea fiecărei fraze a sale e incorporată o consistenţă nezăngănitoare de idei, incitatoare la meditaţie adâncă, la redeşteptarea aclamată şi viabilă doar în imn..!  
Ce om frumos este judecătorul Mădălina Elena Dârdeci, ce iluminată conştiinţă are, ce verticalitate de turn spiritual au dezbaterile sale…! Rar poate atrage cineva cu aşa o forţă a expunerii şi rar ardoarea cognitivă e satisfăcută cu atâta claritate şi convingere, cum izbuteşte ea. Dar, oare, dacă însăşi nu ar fi intrigată de strâmbătatea justiţiară la care au lucrat, lucrează şi încă vor mai lucra, până nimeni nu ştie când (chiar şi în ce o priveşte speranţele sunt epuizate) unele Servicii ale Statului român, ar mai iubi dreptatea şi libertatea, ar mai lupta atât de aprig şi curajos pentru aceste valori, s-ar mai înfăţişa Naţiunii române drept scut uman şi profesional contra primejdiei descurajatoare, orbitoare, derutante, atât de malefic şi împânzit asediatoare pe rută manipulativă?!  
Nu…! Rândurile acestea nu sunt un subtext mesianic, nu o laurează pe magistratul Mădălina Elena Dârdeci nimeni, nici cu togă de filozof, nici cu nimb de erou! Dar, într-o Românie aşa de ceţoasă, aşa de spectacular hrănită cu orori şi-atât de triumfător îngenuncheată sub legi călcate în picioare sau legi strâmbate în picioare ea face parte din elitele României prezente pe care neamul românesc le cheamă în ajutorul lui…! Câtă vreme calea Justiţiei şi calea opresiunii din unele Servicii şi-au identificat şi legiferat prin protocoale unele afinităţi şi ţinte, neamul românesc trebuie să descopere calea comuniunii eliberatoare cu elitele, în primul rând cele din Sistemul Juridic.  
Opinia de mai jos, a magistratului Mădălina Elena Dârdeci, nu este decât un oţelit suport al celor spuse anterior: „Recunosc, mi-ar fi plăcut ca acele protocoale să țină de SF, dar, ce să vezi?! Ele chiar există și chiar au produs efecte, fie că ne place, fie că nu… Protocoalele ne-au îngenuncheat. Au făcut praf, din trei-patru semnături, toată activitatea noastră, a judecătorilor, pentru că au reușit să pună între paranteze munca noastră, muncă ce-a determinat, de cele mai multe ori, sacrificarea celor dragi nouă dar și a noastră (și mă refer la sănătatea fizică și, uneori și psihică). Pentru că aceste protocoale reprezintă pete pe obrazul nostru, zic să fim cumpătați și să vorbim despre «bârna» noastră din ochi, înainte să arătăm «paiul» din ochii celorlalți…!»  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MĂDĂLINA ELENA DÂRDECI (AFRĂSINIE). PROTOCOALELE NE-AU ÎNGENUNCHEAT / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2845, Anul VIII, 15 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!