CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2819 din 19 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

O NOUĂ EMISIUNE LA TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, CU PAUL CIPRIAN SURUGIU-FUEGO: „DRAG DE ROMÂNIA MEA”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Emisiunea de pe TVR 2, anunţată să înceapă din octombrie (2018), cel înhămat cu hamuri îmbrumate la carul toamnelor, răpite şi restituite timpului fără ani, doar cu troian de calendare, „Drag de România mea”, promite să fie răsăritul unui oaspete cu soare în glas şi fereastră în inimă...! Nu va mai trece mult din ziua aceea a premierei emisiunii, până la mijitul anotimpului prielnic sorbirii cu suflet lacom de boemă în jurul vetrei cu flăcări încinse să fiarbă vin de iubire, pierdutele iubiri, prielnic săniilor, pierdutelor sănii zburând pe zăpadă, pierduta zăpadă în nămeţi albi, puri, deasupra pământului rupt de păcatele lumii în somnul şi odihna iernii doctoriţe, prielnic colindelor, pierdutelor colinde, înecate-n marea cântecelor în spume, rostogolite la mal, prielnic dragului ca viaţa, mângâierii ca buzele, bunătăţii ca pâinea mamii şi dorului ca raiul gândului...!  
E timpul cântului de pasăre al gurii de cuib, de cer al ochilor, de braţe ale-mbrăţişării... e timpul urcării în bătăile inimii la văzduhul lăuntric omenesc, unde râde un înger, e timpul când Paul Ciprian Surugiu-Fuego va răsădi flori muzicale, ale sale flori şi ale vulturilor şi vulturiţelor muzicii româneşti ce sus, lângă soare, sărută gura veşniciei şi-nveşniceşte sărutările noastre...!  
„Drag de România mea” e dragul său românesc şi e dragul românesc al nostru, românii cu cinstea, curăţenia, ruga şi jertfa noastră, clădite în zid crenelat jur-împrejurul inimii mari, în formă de patrie...!  
Da, există un anume drag, doar unul în lume, dragul românesc, aşa cum e dorul românesc, doar unul şi el în lume! Dragul acesta, numai şi numai românesc va fi din octombrie (2018) cernut ca o ninsoare proaspătă de cântec şi poem peste ţară...!  
Emisiunea se va lansa într-o galantă serbare de televiziune estetizată, pe 7 octombrie (2018) şi se va emite în continuitate, pe firul a două ore, între 15 şi 17 ale fiecărei duminici. Spre a intra în fascinanta atmosferă a familialului spectacol creat de Fuego, propria-i prezentare sprijină mai mult decât oricine curiozitatea telespectatorului:  
„Proiectul acesta se vrea a fi o celebrare a calității! Cei care mă cunosc știu că nu mă implic în orice fel de inițiativă. Oamenii știu că eu fac lucrurile cu seriozitate, astfel că și această emisiune va fi tratată la fel, încercând să o transform într-o frumoasă poveste despre România. Vor fi mai multe gale, distincte, cu eroi, oameni talentați, copii, emoții și valori pe care nimeni nu le poate contesta. Voi aduce tot felul de personalități, simboluri și voi încerca să îmbrac altfel ceea ce are țara mai frumos și mai special – arta și cultura sa! Asta pentru că mi-e drag de România mea!”  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ EMISIUNE LA TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, CU PAUL CIPRIAN SURUGIU-FUEGO: „DRAG DE ROMÂNIA MEA” / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2819, Anul VIII, 19 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!