CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2793 din 24 august 2018        Toate Articolele Autorului

PAUL CIPRIAN SURUGIU - FUEGO. ÎMPĂTIMIT DE ALCHIMIA POETICĂ…!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deoarece ziua de 23 august e aniversară în ce îl priveşte pe artistul Paul Ciprian Surugiu – Fuego (azi, în 2018, împlineşte patruzeci şi doi de ani…!) cel mai merituos dar pentru el nu poate fi altul decât acela de a i se oglindi măreţia vocii sale alinătoare, calde ce are ca sorginte faptul de a fi reuşit să şi-o catifeleze ca nimeni altul îndelungul unui timp în care adevărata sa vârstă e aceea din care se scade doar frageda-i pruncie şi poate că nici ea…! Aceasta pentru că în fruntea repertoriului său muzical, Paul Ciprian Surugiu – Fuego a ştiut, a învăţat şi a stăruit pe seama experienţei spectacolului grandios şi elevat, cu public, să aşeze o torţă aprinsă ce este a inimii sale, iar de aceea, cu atât mai împânzitoare de lumină umană!  
Ţinând seama că un cântăreţ cu flacăra harului palidă nu va imprima niciodată o repartizare a bucuriei, plăcerii şi frumuseţii spectacolului asupra publicului, azi, sub un triumf al degradării muzicii, acest artist mirabil activează adevărate permutări ale melancoliei melodiilor sale în emoţii cu un substrat poetic şi cultural de vastă sensibilitate.  
Este imposibil şi inutil a căuta o explicare doctrinală a acestui fenomen, căci în acumulările istoriei artei şi culturii spectacolului, cândva, Paul Ciprian Surugiu – Fuego şi melodiile sale se vor subsuma unui fenomen căruia nu i-a premers nimeni şi nimic, iar prezentul nu iveşte altă perspectivă dincolo de sugestia de a ne opri să sperăm într-o repetare vreodată…!  
Paul Ciprian Surugiu – Fuego a fost, este şi va fi unic…! Acest artist nu doar interpretează cântec, nu doar creează un curent, el creează un spaţiu muzical ce nu va fi ocupat decât de către melomani împătimiţi de alchimia poetică. Faptul merită toată atenţia pentru că intervine în miezul clocotitor al artei prezente a spectacolului şi demonstrează că liniştea şi armonia nu mai pot fi actualizate decât de către cei ce cântă liniştea, armonia, iubirea, emoţiile, speranţele, căderile, durerile, alinările umane…!  
Pentru aceasta, înclinarea frunţii neamului românesc în faţa artistului care i-a purtat în cântec şi poem dorul, dragostea, lacrima şi surâsul lui…! Iar pentru că este 23 august (2018), ziua artristului acestuia drag şi iubit la rându-i, La mulţi ani!  
  
Aurek V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
PAUL CIPRIAN SURUGIU - FUEGO. ÎMPĂTIMIT DE ALCHIMIA POETICĂ…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2793, Anul VIII, 24 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!