CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2774 din 05 august 2018        Toate Articolele Autorului

CAMELIA FLORESCU. CONVERSAȚII CU SINELE ASTRELOR SPIRITUALE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cum pot trece prin viaţă unii oameni în urma cărora nu rămâne nici un fir de nisip, cum pot să nu se teamă de ultima lor clipă, dar cum pot şi să le fie teamă?! Cum pot să vadă că timpul trece, dar cum pot şi să nu vadă?!  
Poate neînţelegerea a nimic din viaţa trăită de un om să înlocuiască zbuciumul sufletului? Nu avem fiecare dintre noi, oare, nevoie de ecouri ale propriei treceri ce nu sunt altceva decât profunde recenzii ale timpului pe care-l tăiem ca săgeata? Vestea bună pentru omenire este că avem…! Iar atunci când cuvântul din vorbă şi strigătul din glas ne sunt încuiate într-o tăcere adâncă, cine rupe uşa, le trage afară, le anină aripi, le zideşte văzduh şi le mână descuiate să zboare, cel mai bine, mai frumos, mai alinător? Cântecul şi poemul sunt apte de aceasta, prin ele trăim şi credem că trăim, prin ele ne auzim şi credem că ne auzim, prin ele ne vedem şi credem că ne vedem, prin ele ne întrebăm şi ne răspundem şi credem că ne întrebăm şi ne răspundem…!  
Poetă inspirată şi glăsuitoare sensibilă de cântec, artista Camelia Florescu împlineşte tulburător, imposibil de spus de când – de dintotdeauna ar fi cel mai adevărat –, atracţia cea mai setoasă în sinele complex, împovărat de noi înşine!  
Citiţi-i poeziile, îi descoperiţi sufletul, ascultaţi-i cântecele, îi deschideţi inima…; sorbiţi-i privirea, veţi vedea cerul dincolo de cer, priviţi-i obrajii, veţi săruta cu ochii doi bujori albi…; răpiţi-i surâsul, veţi fura farmecul, lipiţi urechea de gura ei, veţi şti ce dulce căldură e-n sărutarea cântecului…; deschideţi-i cărţile, citiţi-le, veţi găsi un sipet uman matlasat pe dinăuntru cu broderii literare…!  
Aici, în acest tablou este zugrăvită Camelia Florescu, artistă frumoasă ca dragostea, om frumos ca viața! Prin cântecele și poeziile sale inițiază discuția ta cu tine…! Vei afla magice, grandioase puteri de a trăi estetic și duios, vei înțelege că omul nu a fost creat pentru a se înșela pe sine. Cu atât mai puțin pentru a-și tăinui adevărata natură, căci în cântecul și poezia Cameliei Florescu se dezvăluie faptul că lumea, viața, muzica și versul sunt împreună astre spirituale universale, create să reverse lumină și vibrație…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CAMELIA FLORESCU. CONVERSAȚII CU SINELE ASTRELOR SPIRITUALE / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2774, Anul VIII, 05 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!