CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2773 din 04 august 2018        Toate Articolele Autorului

NATALIA GUBERNA. GESTUL SIMPLU, AMINTIRE SUPREMĂ…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este uimitor faptul că pe seama unei întâlniri cu un om drag, agreabil, poţi acumula amintiri revelatoare prin sine a unor roade gustate într-un trecut şi hrănitoare cu dulce aromă într-un prezent al navigării prin timp cu un vapor construit de gând şi cârmuit de inimă…!  
A trecut cam o lună de zile (ne aflăm acum pe 4 august 2018) de când am adunat câteva astfel de amintiri în unire cu un impuls către infinit. Spre a le aşeza într-o intercomunicare cu mine însumi aştern despre aceasta unele mărturisiri decupate din planul spaţio-temporal în cel afectiv…!  
Mă întâlneam atunci, la Teatrul „Excelsior”, din Bucureşti, între pereţii căruia se actualizează în fiecare secundă prezentă dimensiunea temporală a istoriei prin nemurirea grandiosului actor Ion Lucian. Mă întâlneam cu o artistă care de fiecare dată când ne revedem mă face să înţeleg că frumuseţea există, dar iubirea se zideşte…! Nimic n-ar fi mai greu pentru mine decât a explica cele două stări de cristalizare a adevărului în formă fizică şi act emoţional, încât iau ca suficient de lămuritoare pentru aceasta declaraţia că fiecare ocazie de a mă întâlni cu frumoasa, talentata şi inspirata interpretă de muzică uşoară Natalia Guberna e o nouă (niciodată nu voi şti când va fi şi ultimă) evoluţie a sufletului meu pe drumul de căutare a bucuriei, plăcerii, frumuseţii clipei prezente, în stare să înlăture toată metafizica vreunei penumbre sufleteşti. Fundamentarea filozofică de la care porneşte această reflecţie nu e alta decât faptul că fericirea umană e recuperabilă, niciodată şi pentru nimeni nu e pierdută pentru totdeauna. Nu poţi, nici dacă ai fi la momentul muribund al ultimei speranţe, să nu redescoperi o şansă renăscută, întâlnind-o pe vesela Natalia Guberna, ce funcţionează ca Secretar literar la „Excelsior”, om cumsecade, cu o văpaie de gânduri bune şi curate, cu o cultură – nici mai mult, nici mai puţin decât o cultură – a cuvenitei purtări, generozităţi, nobilei interrelaţionări umane pe care nu e greu să o observi în fiecare gest al ei, în fiecare cuvânt spus, fiecare întrebare, fiecare răspuns, fiecare privire, fiecare surâs…! În biroul ei de la Teatrul bucureştean domină armonia, justa şi necesara ospitalitate acordată celor ce trec pragul aici.  
Reiese limpede din aceasta că aplauzele primite de o viaţă de om pe scenă, uneori, cel mai adesea, de altminteri, aplaudată fiind cu bătăile inimii publicului, nu au prefăcut-o statuie de idol, rece, greu de aroganţă, intangibil. Nu! Deloc! Natalia Guberna este un artist şi o persoană sensibilă, frumoasă, hărăzită, harnică, serioasă, cumsecade… da, întocmai astfel: cumsecade…!  
Dacă aceea ce e scris mai sus înseamnă sau nu adevărul, nu este decât o cale de a afla: vizita! Dar dacă vrei să îi surprinzi şi scânteia incandescentă a oglinzii privirilor ei seducătoare, dăruieşte-i şi o floare! Se bucură ca un copil şi devine dintr-o dată aşa de bucuroasă încât crezi că i-ai dat o comoară! O pune în vază şi priveşte la ea cu dragoste…!  
Iată, aşa, amintirile frumoase şi bune ca doctoria pot subzista prin gesturi simple, dar ce ţin de natura pură a omenescului…!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
NATALIA GUBERNA. GESTUL SIMPLU, AMINTIRE SUPREMĂ…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2773, Anul VIII, 04 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!