CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2771 din 02 august 2018        Toate Articolele Autorului

INGRID MOCANU. FRUMOSUL OM CUMSECADE…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăim o vreme în care noi, românii, mai că merită să ne întrebăm dacă nu cumva ne-am recâştiga simţul realităţii, capacitatea de observaţie şi înţelegere, coerenţa gândirii bazate pe luciditate şi conştiinţă, pe uman şi puterea minţii, prin recurgerea la crearea valorilor artificiale, începând de la inteligenţă…! La ce altceva mai putem spera dacă lucrăm la eradicarea celor mai elementare circumstanţe umane, la modificarea radicală pe dinăuntrul nostru, dacă fiecare dintre noi ne înlocuim cu o copie a altcuiva, dacă am ajuns să credem că nu mai avem nevoie de creier ca să rămânem trezi în univers ci e suficient ca mintea să doarmă, iar creierul să nu joace decât rolul de pilot automat ce ne transportă prin viaţă pe un program de maşină în carne şi oase?!  
Sunt, negreşit, multe astfel de tipuri umane avariate la comandament ce, fără îndoială că agreează şi activează această cădere degenerativă. Vestea proastă pentru aceşti oameni este, însă, că drumul spre viitor e blocat în ce îi priveşte. Iar aceasta pentru că, slavă Domnului, subiectul sensibil – denaturat actualmente ca termen – al rezistenţei constructive este păzit şi încorporat în planul inteligenţei la nivel principial general valabil de către oameni pe care urmărindu-i, văzându-i, ascultându-i eşti incitat să preiei de la ei teme pentru acasă.  
Iată un model: avocatul Ingrid Mocanu…! Rezultatul punerii în act a multora dintre ideile sale s-ar desprinde de la sine ca o îndreptare a paşilor strâmbi, rătăciţi, şchiopi ai societăţii noastre prezente. Are un ritm blând al vorbirii, răzbătut dintr-o meditaţie adâncă, dar cuvintele-i sunt consistente, vădind o grijă faţă de faptul că cei ce-o ascultă au prea puţin timp, iar ea insistă, vrea cu ardoare să spună ceva, să lămurească, să cheme pe un drum, să scapere o scânteie în gând…! Se întâmplă, din păcate, că, să înţelegem ce trebuie e nevoie de mult timp, iar noi avem mult prea puţin…! Dar, Ingrid Mocanu pune în cuvânt multă forţă…! În condiţiile în care criza discursului inteligent şi atractiv adânceşte azi plictiseala, lipsa de atenţie, dispreţul, ea prilejuieşte la fiecare prezenţă publică o adevărată invazie de admiraţie, plăcere, suscitare de interes. Fiecare frază vorbită de Ingrid Mocanu e dominată de echilibru între mesaj şi realitatea din care se elaborează mesajul – această constatare nu e decât o analiză structurală a sincerităţii imbatabile, uniforme cu tot ce gândeşte, cu tot ce făptuieşte. Un lucru de extremă importanţă ce rezidă din discursul ei este acela că nu este inclus în categoria codificări verbale, demagogice, de lemn, politicianiste subculturale, nici cu un cuvânt, nici cu o literă măcar, ci e o adevărată arhitectură a vorbirii în termeni supremi…!  
Şi-atunci, ce-am mai putea adăuga acestor rânduri afective, dedicate avocatei Ingrid Mocanu? Doar un titlu: Frumosul om cumsecade…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
INGRID MOCANU. FRUMOSUL OM CUMSECADE…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2771, Anul VIII, 02 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!