CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2714 din 06 iunie 2018        Toate Articolele Autorului

ALEXANDRU ARŞINEL. MAESTRUL, ÎNTRE CONŞTIINŢA NOASTRĂ CEA-NCARCERATĂ ŞI CEA LIBERĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
4 iunie, 2018…! Azi, maestrul Alexandru Arşinel este peregrin prin sine, printre surâsuri şi lacrimi, şesuri şi povârnişuri, în lumina soarelui şi sub bolţi plumburii, prin zile line şi zile în furtună…! Astăzi este ziua sa de naştere!  
Ne ştim dintotdeauna cu maestrul, noi, care ne mai numim poporul român fără a mai înţelege ce înseamnă cu adevărat să fii un popor…! Se împuţinează numărul acelora buni şi deştepţi ce-nţeleg umorul şi râd…, mai râd, oricât li se pare că sunt de-corporalizaţi, că a rămas o umbră din om şi aceea mereu denigrată de altă umbră acaparatoare, hămesită să se întindă cât mai mult…! Cum de om fi ajuns, Doamne, să ne ocolim unii pe alţii şi să ne trimitem umbrele la confruntări tot mai decadente, cum de a ajuns ura şi duşmănia să ne gâtuie puterea conştiinţei?!  
Iată, de aceea, mai mult ca oricând e nevoie azi de maestrul Alexandru Arşinel şi de ceilalţi artişti ai noştri…, numai ei mai au cuvânt şi se ţin de cuvânt, mai au resurse de zâmbet şi aduc zâmbet, mai doresc pace şi dau pacea…! De o viaţă de om, de o viaţă de artist, maestrul Alexandru Arşinel a dăruit poporului român pâinea şi vinul sufletului, fără de care omul se usucă de pe picioare, victimă a propriei dezamăgiri, căzut la pământ de sete şi de foame a sufletului, căci sufletul bea şi se hrăneşte ca şi corpul, dar cu armonie, bunătate, veselie şi rugă…! Am fi neputincioşi să purtăm mâna cruciş pe piept în semnul închinării, dacă am avea inima numai cătrănită, n-am şti să râdem, n-am şti să iubim, n-am vrea să fim buni!  
Cine, în România înăduşită-n prezent de cenuşa propriei decăderi morale ne înveseleşte, cine se zbate între conştiinţa noastră cea-ncarcerată şi cea liberă, istovit de propriile-i omeneşti suferinţe, să ne aline pe noi, să ne întărească, să ridice în faţa noastră steagul de biruinţă a umorului?! Maestrul Alexandru Arşinel! De aceea este unul dintre cei mai iubiţi actori români din toate timpurile!  
Ne îngrijora gândul că după ce neuitata Stela Popescu s-a mutat din eterna lume schimbătoare în eternitatea necunoscută, actorul Alexandru Arşinel se va retrage într-o singurătate amară, dominată de renunţare într-o fundătură fără sorţi de ieşire, cu un sfârşit de carieră artistică strălucită! Dar nu a fost astfel! Maestrul şi-a readunat forţele titanice, aşa cum a făcut-o de fiecare dată în viaţă când propriu-i destin i-a ridicat obstacole şi cumpene, apoi a luat.o de la început. A rămas acolo unde era, poate mai oţelit, în fruntea Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, pe care-l călăuzeşte în fruntea teatrelor, unde l-au aşezat ctitorii colosali ai istoriei teatrelor revuistice româneşti; a rămas şi în faţa publicului, idol al său, în reflectoarele scenei de pe care continuă să reverse în Sala de spectacole torente de umor bun ca viaţa şi ca doctoria…!  
La mulţi ani, maestre Alexandru Arşinel, mulţi şi buni ani…, să ne fie dat a ne veseli împreună şi a avea pentru aceasta prilejul şi învoirea să vă mulţumim, căci dumneavoastră, artiştilor, mai avem a vă mulţumi pentru ceva azi şi unii dintre noi, doctorilor…!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
ALEXANDRU ARŞINEL. MAESTRUL, ÎNTRE CONŞTIINŢA NOASTRĂ CEA-NCARCERATĂ ŞI CEA LIBERĂ / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2714, Anul VIII, 06 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!