CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2682 din 05 mai 2018        Toate Articolele Autorului

Paul Surugiu-Fuego, turneul naţional muzical „Tu eşti primăvara mea” continuă…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prin aceasta sunt solemne anotimpurile: geniul fiecăruia dintre ele adună energia de a nu fi comun ci temeinic, înalt şi distinct! Dacă îşi cedează unul celuilalt o singură clipă, o singură pală de ger, o singură rafală de ninsoare, un singur fir crud de iarbă, un singur cocor, o singură floare, o singură cireaşă, o singură văpaie din holdă, un singur coş de struguri, o singură cofă de vin şi de lavă arămie, un singur paner de gutui…, natura e agresată de nişte intercicluri ce nu sunt nici iarnă, nici primăvară, nici vară, nici toamnă…!  
Se întâmplă uneori aşa, dar, cu toate acestea, noi nu preluăm lecţii retorice de la natură, nu ne domină asimilările de cunoaştere ci reflexele maximelor mirări – poate că şi de aceea au farmec trăirile noastre…! Să ne amintim ce luptă s-a dus între iarna şi primăvara anului 2018, când iarna a năvălit pe armăsari de argint cu zăbale de sloiuri, ce-au împrăştiat pe nări zbuciumate torente albe, a răbufnit în vijelii supravoltate şi-a supus primăvara mult peste timpul îngăduit, sub platoşele lui februarie cel crescut cu zile, libertate şi capricii de la sine peste graniţe ancestrale.  
Dar, un artist ca o consolare a venit cu pacea prin toate marile oraşe şi-a răzbit prin războiul anotimpurilor cu serenitatea spectacolului muzical magnific şi alinător…! Cu o stea la un braţ (Stela Enache) şi o floare la braţul celălalt (Marina Florea), cine putea fi artistul peregrin prin ţară cu primăvara cântecului?! Paul Surugiu, nimeni altul…!  
S-au adunat an cu an atâtea cuvinte aurite în trena numelui acestui artist, certamente meritat, încât nu mai este loc de originalitate într-un tablou epic zugrăvit de un scriitor oricât de bogat în cuvinte ivite din singura tiparniţă ce le poate făuri: inima…! Ar deveni, de aceea, repetabilă în copie o cronică despre Paul Surugiu, dacă tocmai spectacolele sale nu ar fi acelea ce relevă faptul că el nu se copie nici pe sine, el surprinde, deşi, raportat la ceilalţi artişti este unul singur, autentic şi fenomenal…, niciodată un spectacol al său nu seamănă cu un alt spectacol al său, deşi pe larga arcadă a muzicii, cântecele sale sunt medalioane armonice ce-o înfloresc emoţional.  
Anul acesta (2018) noul şi deopotrivă fascinantul permanent spectacol cu Paul Surugiu-Fuego este susţinut de fapt de un trio inedit: Paul, Stela, Marina; el a venit pe o sanie cu flori muzicale şi cu zei înhămaţi să zboare pe crângurile istoriei muzicii uşoare – colosalii noştri compozitori de la care muzica românească s-a înzestrat cu un colier de giuvaeruri pe portativ. „Tu eşti primăvara mea”, acesta-i colierul de generic pe care s-au înşirat bijuterii melodice, cu gură aurită au fost înşirate, cu inimă plină de iubire, cu suflet dulce-mpovărat de respect şi fidelitate pentru public, de către Paul Surugiu şi cele mai frumoase graţii ale primăverii acesteia muzicale, Stela şi Marina!  
Turneul a cuprins cu brâu de cântece marile oraşe, dar, pentru că singură primăvara muzicală mai are cuvânt şi se ţine de cuvânt, spectacolul „Tu eşti primăvara mea” reîncepe şi continuă până la pragul verii, pe 31 mai, de data aceasta la cererea publicului, prin alte oraşe decât cele din prima etapă de turneu.  
Programul este următorul:  
13 mai – Botoşani, Casa Sindicatelor, ora 19.00;
14 mai – Suceava, Casa Sndicatelor, ora 19.00;
15 mai – Gura Humorului, Centrul Cultural, ora 19.00;
16 mai – Fălticeni, Centrul Cultural, ora 19.00;
17 mai – Buhuşi, Centrul Cultural, ora 19.00;
18 mai – Piatra Neamţ, Cinema „Dacia”, ora 19.00;
19 mai – Roman, Casa de Cultură, ora 18.00;
20 mai – Galaţi, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Grădina de vară, ora 18.00;
21 mai – Vaslui, Casa de Cultură, ora 19.00;
27 mai – Târgu Jiu, Cinema „Sergiu Nicolaescu”, ora 16.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
27 mai – Craiova, Filarmonica „Oltenia”, ora 20.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
28 mai – Lugoj, Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 17.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
28 mai – Timişoara, Opera Naţională, ora 20.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
29 mai – Beiuş, Casa de Cultură, ora 17.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
29 mai – Oradea, Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 20.00 – bilete online pe startickets, blt.ro sau la casa de bilete a sălii;
 
30 mai – Carei, Teatrul Municipal, ora 17.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
30 mai – Satu Mare, Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 20.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii;
31 mai – Baia Mare, Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 20.00 – bilete online pe startickets sau la casa de bilete a sălii.
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
Paul Surugiu-Fuego, turneul naţional muzical „Tu eşti primăvara mea” continuă…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2682, Anul VIII, 05 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!