CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2621 din 05 martie 2018        Toate Articolele Autorului

ORBECĂIALA PRIN ISTORIA MANIPULATIVĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
4 martie 1948 şi 16 martie, acelaşi an – 4 martie 2018: în tot acest răstimp, singurul adevăr despre ilegitimitatea actului de uzurpare statală al forţării abdicării Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României a alternat prin toate ipostazele relei credinţe, conflictului de interese ori neştiinţei, sub tot atâtea grade şi calităţi de intonaţie ori modulări de grotescă literatură senzaţionalistă, aservite degradant uman, social, politic…! Tenta vibrată ireal, diversificată până la pulverizarea totală în neadevăr evident, deşi s-a dovedit inaptă a convinge pe istoricii competenţi şi cinstiţi, are şi azi energia distructivă şi negativ invocativă a pătrunderii în orbecăiala unora prin istoria manipulativă! Cum de nu ajunge la saturaţie această intensitate de neadevăruri şi contorsiuni este simplu de înţeles: ea a ajuns un folclor cu melodie înflorită, vibrantă, căci dacă ar fi linie melodică dreaptă şi plată ar deveni insuportabilă, aşa cum un ţipăt prelung nu este agreat, ba chiar e supărător în comparaţie cu sunetul ondulat al muzicii…! Atâta vreme cât epica moscovito-securisto-comunistă despre istoria monarhică şi regală a României are o melodie, chiar dacă nearmonică, are şi priză la o anumită clasă de ascultători…!  
Adevărul curat şi capital pentru restabilirea exactităţii în istoria evenimentului de brutală lovitură de stat, din 30 decembrie 1947, îl evocă cel mai susţinut de detaliul realităţii trăite chiar Majestatea Sa Regele prin discursurile Sale, pe 4 martie 1948, la Londra, apoi pe 16 martie, acelaşi an, la New York. Declaraţia respectivă este un punct cardinal în elucidarea actului abdicării de la care a pornit distrugerea statală a României, uzrparea puterii, instalarea comunismului moscovito-securist devastator, împilarea naţiunii române pentru aproape o jumătate de veac, până în 1989 şi în continuitate, după 1989, cu puseuri parţiale şi temporale, în diverse sfere ale vieţii româneşti.  
„Acest act mi-a fost impus cu forţa de către un Guvern instalat şi menţinut la putere de o ţară străină. Înlăturarea monarhiei constituie un nou act de violenţă în cadrul politicii de înrobire a României. În aceste condiţii, nu mă consider legat în nici un fel de acest act, care mi-a fost impus. Cu credinţa nestrămutată în viitor şi animat de acelaşi devotament şi dorinţă de muncă, voi continua să servesc poporul român, de care destinul meu este legat inexorabil.”, astfel este formulată declaraţia publică a Majestăţii Sale Regelui la Londra şi New York,din 4 şi 16 martie 1948.  
Şi totuşi, există azi o febrilitate actuală în ovaţionarea minciunilor despre abdicarea Regelui, o necrezută anemie în combaterea lor şi aducerea la lumină a faptelor întrucâtva îndepărtate în timp dar cu fundamentale consecinţe până azi. 4 martie are două conotaţii factice, ambele rupte de adevăr în prezentarea lor publică: cutremurul de pământ din 1977 şi declaraţia Regelui de la Londra şi New York. În legătură cu sinistrul din 1977, pe urma căruia şi-au pierdut viaţa mii de oameni, se degajă din informaţiile acelui prezent o improbabilă abnegaţie a „conducătorului iubit”, „grija” şi „binefacerile” partidului comunist ceauşist, irijat în mod exagerat în coordonator al operaţiunilor de salvare de vieţi omeneşti în acele momente, iar ulterior în reconstructor al Bucureştiului căzut sub ruine, în timp record, spre a reda Capitalei o privelişte urbană modernă, civilizată, elegantă – spun ideologii de atunci şi de azi – fireşte, asumarea aceasta triumfalistă e un decor bizar şi artificializat construit pe o teribilă dramă umană…! Tabloul acesta nu e decât o repetare la altă scară a „epopeii” muncitoreşti, comuniste, populare, de „dezrobire” a neamului românesc în continuitatea celei de la 23 august 1944, şi aceea confiscată de acelaşi partid comunist – fără îndoială că întreagă această tevatură manipulativă a beneficiat definitoriu de aportul consecvent şi perfecţionat al securităţii, poate muribunde azi, dar în niciun caz anihilate…!  
Dar, iată ce concordanţă lugubră de temporalităţi regretabile ale istoriei României: 4 martie 1948, 4 martie 1977, zile marcate tragic de cutremurul distrugător şi începutul dezamăgirilor regelui nostru, expatriat injust, pe fondul proliferării vanităţilor de minţire şi schingiuire în liberă ilegitimitate, a poporului român. Paşii Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României peste pragurile cancelariilor de dominaţie a lumii mijlocului de veac douăzeci au eşuat în lunga şi nemiloasa mâhnire a Sa, departe de ţara închisă între graniţe contra propriului rege!  
Mâhnirea naţiunii române nu e mai mică nici azi, când suntem în cel de-al doilea deceniu al veacului douăzeci şi unu şi mileniului trei, însă, decât o ştire de aducere-aminte pe blogul Familiei Regale a României în legătură cu scurgerea exact a şapte decenii de la vizita şi declaraţia Majestăţii Sale Regelui Mihai la Londra şi New York, o altă oricât de lapidară menţiune nu mai există în întreaga medie românească ce nu găseşte ca important să rezerve spaţiu istoriei noastre, câtă vreme prezentul e un carusel pestriţ şi aglomerat…!  
P. S. din partea autorului: în ce mă priveşte împlinesc această datorie – doar că articolele mele nu sunt preluate şi prezentate ca atare pe diverse site-uri, reţele de socializare etc., ci doar în ipostază de comentariu, consecinţă, pesemne, a faptului că nu port un nume răsunător care să atragă citiri în solemna categorie Media, ci unul atenuat în articole din sfera cultural-artistică, în care sunt cunoscut şi apreciat în principal pentru declaraţii de iubire şi fidelitate…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) (foto: Regele Mihai, 1948, declaraţii la Londra şi New York, sursa - blogul Familiei Regale a României)  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ORBECĂIALA PRIN ISTORIA MANIPULATIVĂ / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2621, Anul VIII, 05 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!