CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2603 din 15 februarie 2018        Toate Articolele Autorului

NATALIA GUBERNA. CONTOPIREA CU MELODIILE SALE, ULUIRE FĂRĂ SEAMĂN PE LUME…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Condamnaţi, parcă, să ispăşim aprigă persecuţie aproape trei decenii – iată-ne, acum nici nu ştim când au trecut, dar trăindu-le ne-a fost greu – simultan cu osteneala nelimitată şi neverosimilă ca noi înşine să ne ducem în uitarea abisală arta şi cultura, muzica uşoară briliantă a vremurilor roditoare pe această persectivă – până în nedumeritul an 1989 –, a sosit, ne-am rugat şi a sosit vremea unei graţieri…! Nici noi nu ştim cum de am asistat – mai asistă încă şi azi unii –, straşnic de voioşi şi lejer la înflorirea unei muzici proaspete şi aproape caraghioase, impostoare pe deasupra, ce-a executat-o pe cea autentică…!  
Doar că legile firii, deasupra celor ale managementului muzical cu orice preţ, dovedite a nu fi invincibile, au început să năruiască viclenia antimuzicală cu parada corpolenţei incitatoare pe sume sfidătoare şi nimic mai mult – există cântăreţi înfierbântaţi ce protestează contra întocmai a ccea ce fac: încheieri de afaceri rentabile cu statul (prin primari şi primării, politicieni şi partide, ca să dăm numai două exemple)…! Începe să se scurgă şi să se sfârşească, poate, calamităţile din orizontul muzicii uşoare româneşti, dar la aceasta nu concură cântăreţii care iau bani pe concerte întocmai de la cei pe care îi ovaţionează înverşunat în pieţe, cu „ciuma roşie”, „moarte” şi „la puşcărie”, ci artiştii care ceea ce au de spus, spun prin actul artistic muzical…!  
Convinşi definitiv, că frumoasa şi fenomenala artistă Natalia Guberna (din lumina talentului şi seriozităţii sale în relaţia cu interpretarea muzicală se cristalizează tabloul afectiv al textului de faţă) cântă tulburător de melodios, romantic, lin şi alinător, o revedem azi –, se cade să mulţumim pentru aceasta atât ei cât şi celor ce-i sprijină reapariţiile – din ce în ce mai prezentă în spaţiul activ al muzicii uşoare şi evenimentelor de lansări CD-uri, albume muzicale, cărţi…, iar ceea ce netezeşte calea ei spre viaţa sufletească a publicului care a iubit-o şi n-a uitat-o este doar urcarea în scena spectacolului muzical grandios, elevat, aşezat în coordonatele profesionalismului organizatoric, promovării, prezentării, distribuţiei protagoniştilor celebri, spaţiului adecvat anvergurii evenimentului, decoraţiunilor de scenă şi aşa mai departe…  
Un cer înnorat de vară nu e atât de dezolant ca un cer cenuşiu de iarnă, căci în toiul verii, soarele ne ţine mereu în palmele sale, dar în miezul iernii ducem mult lipsa îmbrăţişării lui calde. De aceea, azi, în vremurile în care pun stăpânire pe fiinţa şi spiritul neamului românesc umbre şi dezamăgiri mari, muzica frumoasă – muzica uşoară – şi cântăreaţa frumoasă – Natalia Guberna – sunt palmele şi-mbrăţişarea în care ne topim de drag!  
Nu e nimic să ne stăvilească iubirea pentru artiştii noştri, salvatorii sufletului nostru, luminătorii drumurilor noastre. Cortegiul de zile negre pe care le ducem de când apare câte o năpastă pe capul nostru şi până când ne readunăm în verva speranţelor, pentru ca una şi alta să se rotească ciclic între binele şi răul nostru, ne-ar fi greu ca o piatră de moară la picioare dacă n-ar fi muzica şi n-ar fi interpreţii ei, cum este Natalia Guberna, fermecătoarea artistă spre care inimile celor ce îi iubesc pe artişti nu păşesc, urcă zburând, căci sunt o uluire fără seamăn pe lume clipele contopirii, cu glasul şi melodiile ei…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
NATALIA GUBERNA. CONTOPIREA CU MELODIILE SALE, ULUIRE FĂRĂ SEAMĂN PE LUME…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2603, Anul VIII, 15 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!