CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2586 din 29 ianuarie 2018        Toate Articolele Autorului

VASILICA TĂTARU ÎNVERŞUNĂRI ÎN DRAGOSTEA DE A MAI FI ŞI ARDOAREA DE A MAI IUBI…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu sonoritatea vocii ei, artista Vasilica Tătaru uimeşte şi farmecă pe cei ce privesc în ochii ei frumoşi şi-i ascultă cântecele ziditoare de drag şi dor, până la a-şi deschide a neputinţă braţele, să-i cuprindă măcar umbra…! Toate aceste cântece, fie cele ce iuţesc frenezia prinderii în joc şi veselie, fie cele ce scufundă inima într-o adâncă duioşie proteguitoare, sunt numai şi numai mângâiere şi dulce constrângere de a simţi prezenţa interpretei în fiecare vibraţie a spiritului şi-n fiecare ungher prin care peregrinează gândul.  
Atâtea atavice apăsări ne fac zilele negre, expunându-ne la dezamăgiri şi ce ne-am face, cum am mai destrăma singurătatea şi-ntristarea, dacă n-am fi apăraţi şi întăriţi de iubire?! Să o iubeşti pe Vasilica Tătaru şi să-i primeşti cântecele ca pe o doctorie, înseamnă să asculţi de glasul raţiunii de-a avea pentru ce iubi florile, soarele, viaţa, lumea şi sănătatea! Oricât de adânc şi grav abătut în nedesluşite gânduri ai putea fi vreodată ţi s-ar părea că ieşi dintr-o nesfârşit de lungă noapte într-o dimineaţă însorită, caldă, cu aer lin, parfumat de zorele, dacă se iveşte-n ochii tăi seducătoarea artistă Vasilica Tătaru, cu şoaptele mătăsoase ori tumultele sârguincioase ale melodiilor sale multe, culese, create, ordonate într-un registru vast şi veritabil, pentru fiecare dintre ascultătorii neînstare să nu se lase de fiecare dată ţintuiţi într-o mirare proaspătă, de o clipă, o iubire nouă, o alinare cu puteri vibrante… Toate, până la unul, aceste melodii sunt raze de soare sticlind în zorii dimineţii, ori luciri argintate scăldând serile sub lună şi cascade de stele.  
Noi, românii, dintotdeauna avem cântăreţe sublime ca miresele principilor, frumoase ca florile grădinărite de îngeri în rai şi bogate cu har curat şi natural, pe care toţi aurarii lumii nu l-ar putea răscumpăra, căci iubirea-i singurul aur de răscumpărare. Astăzi, la răspântia unor vremuri schimbătoare în iureş, una dintre cele mai frumoase şi talentate artiste cântăreţe este Vasilica Tătaru. De aceea n-avem decât a surâde îngăduitor la ascultarea romanţei pe care-o interpretează fremătător, „Ai şi venit la mine, toamnă”. Ne-am revolta că ni se forţează orbeşte în ochi o imagine ireală cu tandra artistă, deopotrivă descătuşată în splendorile vieţii, ca primăvara şi neîntârziată pe cărăruile îmbrumate ale toamnei, dacă ea însăşi şi cântecele ei atât de mişcătoare nu ar oglindi alt adevăr, iar această mirabilă romanţă, pe care-au cântat-o, în depănarea anilor, mulţi interpreţi, cel mai tulburător, Gică Petrescu, n-ar rămâne să fie doar muzică şi poem ale patimilor sufleteşti, nu o zugrăvire a celei ce-i dă glas cu timbru de violoncel, grav şi duios, lin şi ondulat, într-o succesiune de intonări în puterea smulgerii regretelor din conştiinţă şi vărsării lacrimilor în suflet, Vasilica Tătaru!  
De-am asculta-o de la capăt la capăt în fiecare zi, n-ar fi mult şi n-am aluneaca în umbrele plictiselii, numai lăsând inima să asculte şi amintirile să aspire gânduri, păreri de rău după tinereţea scursă, înverşunări în dragostea de a mai fi şi ardoarea de a mai iubi…! Cântă atât de minunat Vasilica Tătaru şi totuşi, televiziunile, în penibilele lor negustorii de producţii ieftine o redau publicului mult prea rar în raport de cât este de apreciată şi cerută – ca să nu mai vorbim de jocurile de interese şi subsolurile distribuţiei în spectacolul muzical de scenă prezent, în care Vasilica Tătaru apare la fel de rar în comparaţie cu dragostea de care se bucură din partea publicului…  
Este o artistă atât de plăcută, atât de tânără, atât de aptă să dăruiască o muzică briliantă – dacă nu acum, atunci când?! Şi totuşi, apariţiile ei în spectacolul muzical direct, de înălţime artistică şi desfăşurare naţională, se lovesc, aşa cum se întâmplă azi îndeobşte cu artiştii mari şi cu onoare, de invazia prea lejer permisă a cântăreţilor cu multe penumbre în cotele harului, educaţiei, profesionalismului… şi totuşi, nu suntem iremediabil văduviţi de fericirea de a o vedea şi asculta, pentru că albumele sale stau la îndemână, putând satisface chiar şi ele, îndulcind viaţa celor ce o iubesc, prin momentele frumoase ale iubirii şi armoniei cântecului imprimat…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
VASILICA TĂTARU ÎNVERŞUNĂRI ÎN DRAGOSTEA DE A MAI FI ŞI ARDOAREA DE A MAI IUBI…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2586, Anul VIII, 29 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!