CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2565 din 08 ianuarie 2018        Toate Articolele Autorului

Medicul Mihai Lucan. Pledoarii despre om, contra omului…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Păşim în anul 2018 cu un crud contraargument la umanitate: pentru unii dintre noi viaţa şi moartea se circumscriu uneia şi aceleiaşi pledoarii: cinicul mârâit câinesc al omului contra omului…! Ce groază, ce iad, ce foc năprasnic… o mână de oameni cât mai strânge laolaltă azi România se asmute contra sieşi…! Chibritul îl scapără câte unul incredibil de minuscul, cât un gândac, dar îl scapără, lepădându-se de natura sfinţeniei sădite în om…! Iată, de vreo câteva zile, răcneşte cineva cât îl ţine gura: „Ţara e plină de Lucani!”. Adică de medici unşi de Dumnezeu să desăvârşească lucrarea Sa, biruind moartea când sărmanii suferinzi se agaţă de ultimul bine uman înaintea momentului terminus al răsuflării lor? Despre asta să fie vorba?! Nu! Răcnetul acesta vine din hău şi nu are cum să fie vorba despre aşa ceva! Împieliţatul cu pricina spune că e plină ţara de „penali” ca Mihai Lucan şi prin urmare ilustrul medic ar fi penal…!  
În acest context al absurdului ar putea vehementul fochist la cazanul cu lavă neagră să ne spună câţi medici efectuează transplant de organe în România? Şi-ar mai putea el să clarifice, când vrea să-l vadă crucificat pe „penal” (nimeni altul, de fapt, în conştiinţa celor care o au, decât cel care a salvat viaţa unor zeci de mii de oameni, medicul Mihai Lucan), dacă are pe cine aduce în locul acestuia, căci bieţii oameni cu boala în carnea şi sufletul lor au nevoie, permanent, în fiecare secundă în care un încoronat şi-ar da împărăţia pentru încă o zi de viaţă, de resuscitarea pe care Dumnezeu, iată zice unul că a împărţit-o multora de care e ţara plină?!  
Ce catran curge prin vene de tuci, cum lasă Dumnezeu să schingiuie împeliţaţii pe medici, de ce nu stăvileşte verva de a fi ucise ultimele speranţe de care ne-am putea agăţa într-o zi eu, tu, oricare dintre noi?! Au terminat împieliţaţii ţara?! Au pus cătuşele la steag, au pus zbieratul la imn, dar mai era ceva de satisfăcut vanitatea: sfâşierea medicilor şi artiştilor, unii şi ceilalţi vindecători de suflet şi de corp! Urletele trâmbiţelor bezmetice au intrat în Parlament, nu ca un circ, pentru că circul e artă, ca un balamuc…!  
Există moarte, dar înainte de toate există viaţă! Fără medici ca Mihai Lucan, viaţa ar deveni o ipoteză a generozităţii morţii. Ce fac zbirii cu ţara? Nu le spune Dumnezeu cât de nevrednici sunt de a purta mai departe legitimitatea de a reprezenta naţiunea când de fapt ei reprezintă pe nimeni altcineva decât tagma minusculă dar extrem de înfocată, de gălăgioasă şi agitatoare, de care ţara are atâta nevoie pe cât are de cioara din parul casei…?! Acesta-i temeiul clientelei unui boţ de oameni din Parlament, decorul şi binefacerea ciorii din par, ce croncăne, croncăne şi iar croncăne?!  
Cât de departe, cât de aproape e ziua în care ei se vor bălăngăni singuratici? Pe care făgaş de timp cutreieră clipa în care va-ncremeni degetul ce-arată sfidător, acuzator, nimicitor spre medici şi vor rupe dinţii celor ce s-au aţintit la maestrul Alexandru Arşinel?! L-au încolţit pe doctorul Şerban Brădişteanu, specialist în chirurgie vasculară şi cardiovasculară, îi poartă sâmbetele medicului chirurg pediatru Gheorghe Burnei, l-au aruncat în puşcărie pe omul de ştiinţă Gheorghe Mencinicopschi, biolog, biochimist și cercetător român, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate eminentă în domeniul alimentației din România, din a cărui trudă, iubire şi lumină a minţii oamenii au cules şi culeg mari foloase….! Ce-au mai avut şi cu artistul iubit de neamul românesc, pentru binele sufletesc asemenea de alinător ca doctoria, Alexandru Arşinel?! Prin ce răni mai scurmă păsările de pradă, cu năzăriri şocante şi clonţuri sorbitoare de sânge?!  
Dacă unora le forfotesc umbre prin minte, neauzindu-şi târşâitul picioarelor pe potecuţele brăzdate adânc de mişei cum de-i îndură Dumnezeu să scrie atât de voluminos un capitol trist în istoria culturii, ştiinţei şi spiritualităţii neamului românesc?! Trâmbiţaşii falşi ai independenţei Justiţiei muşcă din tot…! Îngaimă bâlbâit blasfemii contra fiinţei însăşi a ţării noastre – nu mai este de mult şi ţara lor, ei nu au nicio ţară, ei sunt un altoi de vâsc pe copacii pe care cu râvnă îi cotropesc până la sufocare…! Lucrează aprig ca să înconvoaie spatele elitelor României! Cele mai reprezentative somităţi din toate mediile vieţii româneşti au întinse în calea lor capcane perfide de către şacali totalmente absenţi la pulsul ţării, cu zel demonic la a sări pe personalităţi cărora pledoariile staliniste nu le pot însă macula nici umbra în ochii şi conştiinţa marii mase de români…!  
Iată cine este eminentul Mihai Lucan, cel în care se-nfing azi mişele ghiare: Un medic chirurg, specialist în urologie, născut la Ştefăneşti-Botoşani. A lucrat la Spitalele Floreasca şi Fundeni. I s-a conferit responsabilitatea de Şef al Catedrei de Urologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”; a fost numit Şeful Oficiului Regional de Transplant Cluj; a efectuat zeci de mii de operaţii urologice şi de intervenţii endoscopice şi laparoscopice, precum şi mii de transplanturi renale. A fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor, în 2000 şi cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer în anul 2006. Este Cetăţean de Onoare al municipiilor Cluj-Napoca şi Botoşani.  
Pe 29 august 2013 a condus echipa de medici care l-a supus pe actorul Alexandru Arşinel unui transplant de rinichi.  
Pe 23 decembrie 2017, DIICOT l-a arestat sub acuzaţia de delapidare a Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, cu un prejudiciu de peste un milion de euro!  
Biografia acestei somităţi din universul medical vorbeşte de la sine până la un moment de la care începe să fie grăitoare setea de paradă cu orchestră de cătuşe, ce nu pune în balanţă răul cu binele din viaţa unui om de reper în soarta sănătăţii unui popor şi, în consecinţă, efectele de o parte sau de alta a balanţei…!  
Şi, iată care sunt afirmaţiile maestrului Alexandru Arşinel, din pricina cărora este acuzat de „mare tupeu” şi-i apostrofat cu incalificabilă neobrăzare „să-i fie ruşine”, fireşte, de către cineva care nu poate argumenta că ar avea în limitele caracterului său această valenţă morală:  
„Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-şi saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce priveşte banii găsiţi la domnul doctor, nu comentez.”  
Acestea-s cuvintele maestrului. Pentru care dintre ele să-i fie ruşine? Adică, lătraturile unei haite ce se-ncaieră cu oricine „nu sare”, „nu vrea schimbare” – ca să nu mai vorbim despre sloganurile pur stalinisto-fasciste de ameninţări şi instigări la moarte şi la puşcărie – sunt oneste, iar câteva fraze demne, omeneşti, întru apărarea unui om încolţit de oameni câineşti, înfierbântaţi, cu vocaţie sângeroasă, atrag dispreţul şi represiunea?! De unde vine şi încotro se îndreaptă o lume cu astfel de principii şi acţiuni? Dumnezeu nu s-a săturat de ei? Lui Dumnezeu nu-i este milă de liniştea poporului român, Dumnezeu poate îndura ura fratelui contra fratelui, încăierarea omului cu omul?! Dumnezeu nu vede că speranţele neamului românesc se opresc în gâturile sugrumate, că neamul românesc se îneacă respirând fum şi are pe cerul gurii scrum?! Dumnezeu ne va spune şi ne va arăta când se va termina, cât şi până când se va mai putea îndura?! Oare zisa independenţă a Justiţiei române nu ar rodi frumos şi plăcut Lui Dumnezeu dacă orchestrele de trâmbiţaşi ar lăsa judecătorii să desăvârşească actul justiţiar şi în ce îl priveşte pe medicul Mihai Lucan, ca să vedem şi noi cât bine şi cât rău a făcut acest om, oamenilor?!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Medicul Mihai Lucan. Pledoarii despre om, contra omului…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2565, Anul VIII, 08 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!