CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2562 din 05 ianuarie 2018        Toate Articolele Autorului

Galeria SENSO București prezintă expoziţia personală Ana Ştefania Andronic (BUZU) la Five Plus Art Gallery Viena, Austria
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 4 ianuarie 2018, la Five Plus Art Gallery din Viena (Argentinierstraße 41, 1040 ) va avea loc vernisajul expoziției #fast food, expoziția personală a artistei Ana Ștefania Andronic BUZU. Expoziția are loc în perioada 4 ianuarie – 31 ianuarie 2018. Acest eveniment este susținut de FILDAS Art şi Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTĂ.  
Cu această ocazie se va lansa albumul de artă #fast food – Ana Ștefania Andronic BUZU, un volum ce conţine lucrări ale artistei, editat de FILDAS Art în limbile engleză și germană. Acest proiect editorial, alături de organizarea expoziției este sponsorizat de Anca Vlad, Președinte de Onoare al Asociației Femeilor Creatoare în Arta Plastică și Președinte al Fundației FILDAS Art.  
„Ana Ștefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentațiile vieții contemplative, opuse temperamentului ei deschis și energiei creatoare debordante care o stăpânește; s-a integrat, asemenea tinerilor din generația pe care o reprezintă, în trepidațiile și animația generatoare de bruiaje a vieții active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziție, detașare și umor” – Dr. Doina Păuleanu, Director Muzeul de Artă Constanţa.  
Expoziţiile personale din ultimii ani, precum şi participările la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZU „au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice”. Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ştefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru „fandacsiile” discipolilor săi.  
„Informație vizuală și informație text.... Știri și graffitti-uri, videoclipuri și gadgeturi, videograme și revolte. Un flux continuu, un val de necuprins cu neuronii sau cu ochii sau cu sufletul, din care extragerea/retragerea individuală devine, pe zi ce trece, mai puțin probabilă. Afluxul de informație devine bruiaj, își pierde valoarea estetică și valoarea informațională - un ,,zumzet” constant care alterează fluxul sinelui. O ceață care alterează perspectiva şi atenuează și știrile false, și avansurile medicinei, și ultimele trenduri din modă. Redusă la „motion blur”, percepția se retrage înspre interior, înspre fantezii și fantasme pe care încă nu le-a influențat mediul exterior, dar acesta este pasul următor, etapa următoare: bruiajul exterior se internalizează. Cât și ce rămâne din vise și visuri?” - Cristi Mărculescu, critic de film.  
Din 2010 până în prezent Ana Ştefania Andronic BUZU a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) în țară și străinătate. Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucureşti (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs „Marină” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Târgovişte (2010), AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de modă” (Club The ARK, 2010) ş.a.  
„Ana Ştefania Andronic este o tânără artistă cu un imaginar inepuizabil, greu de clasificat, care poartă ludicul formelor şi pe cel al logosului, într-un spaţiu al magiei plutitoare. Fastul oniric, cu sonurile şi reverberările întoarcerii în timp, senzaţiile, aromele şi candorile plăsmuind metafore sunt prezente peste tot, gravând, uneori inefabil, alteori cu un lirism inchietant, o lume care funcţionează după legile unei scenografii proprii (...)” - Iolanda Malamen, 2017. A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, precum și la Concursul Internațional de creație plastico - lirică eminesciană, de la Iaşi. In sepembrie 2016, i-a fost selecționată o lucrare pentru evenimentul ARTE în BUCUREŞTI cu tema IN- VARIABIL. Tot în 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulţi, „IMAGINARIUM”. A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso). În 2017, la librăria Cărtureşti Verona a avut loc vernisajul expoziţiei de grafică de şevalet, „PERCEPȚII” a Anei Ştefania Andronic (BUZU) - o expoziţie de „meditaţie şi revelaţie”. În mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, în cadrul Târgul ART SAFARI 2017, ediţia a IV-a Galeria SENSO a participat şi a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU. Cu această ocazie a fost lansat şi albumul de artă #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, volum ce conţine lucrări ale artistei.  
„Aducem arta mai aproape de tine – iată deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecţie cât mai reprezentativă de autori și opere. Expoziţiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocaţie culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2017, cu acelaşi succes evenimente de referinţă în peisajul cultural al Bucureştilor” – Galeria de Artă SENSO, Bucureşti.Galeria SENSO a participat în anul 2014 la Târgul de Artă Contemporary Art Ruhr (C.A.R), cu artiştii Anca Boeriu, Marius Burhan şi Eduard Duldner, iar la ediţia din 2015, cu artista Ana Ştefania Andronic (Buzu). La ediţiile 2015 și 2017 ale Târgului de Artă ArtSafari, Galeria SENSO a participat tot cu Ana Ştefania Andronic (Buzu), dar şi cu artistul Corneliu Vasilescu (2015). În perioada 14 - 17 septembrie 2017, Galeria Senso a participat cu artiştii Nicolae Moldovan, Ion Anghel şi Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a ediţie a Târgului Internaţional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de artă din România prezentă la acest eveniment de mare anvergură din cadrul BERLIN ART WEEK.  
  
ANA ȘTEFANIA ANDRONIC  
Referinţe critice  
  
„Absolventă a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti în anul 2006, Ana Ştefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentaţiile vieţii contemplative, opuse temperamentului ei deschis şi energiei creatoare debordante care o stăpâneşte; s-a integrat, asemenea tinerilor din generaţia pe care o reprezintă, în trepidaţiile şi animaţia generatoare de bruiaje a vieţii active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziţie, detaşare şi umor. Aceasta este cauza pentru care artista nu-și pune problema fluxurilor informaționale care sufocă și neliniștesc, ci doar constată că acestea există, încercând să găsească şi să dea formă aspectelor preponderent pozitive pe care le presupune sistemul contemporan de valori. «Da», îşi spune tânăra care semnează Buzu, «suntem sufocaţi, manipulaţi, agasaţi, agresaţi, dar este bine să ştim, chiar şi distorsionat, ce se petrece în lume» - deşi a citit de mult Cartea Cărţilor şi a înţeles că nimic nu este nou sub soare, găsind din mers utilitatea imediată a comunicării şi din experienţa culturală acumulată, posibilitatea de a o valorifica. Ba chiar, cu o imaginaţie care se foloseşte de abilitatea, melodicitatea, flexibilitatea, expresivitatea liniei şi de atuurile de necontestat ale culorii, artista se distanţează uneori de cotidian, fiind însoţită de ecouri, şoapte, cuvinte, expresii, fractalii, detalii, de nori şi de vijelii, de aripi şi fluturi, de creaturi reale sau fantastice, alături de care contemplă fluxuri şi refluxuri ale cunoaşterii şi ale istoriei. Am putea găsi chiar tentaţii ale unui viitor previzibil în parcursurile liniare sau în suprafeţele de culoare deduse logic din mişcarea continuă care ignoră însă gravitaţia şi lasă semnelor posibilitatea de a levita. În această etalare, metamorfozele sunt nu numai posibile, ci chiar probabile, iar pasiunea combinatorie a artistei nu are nici graniţe autoimpuse, nici limite de netrecut.  
Există serii de desene cu arhitectură liniară atent construită; apăsate, rigide sau uşoare, drepte sau ondulatorii, hotărâte, lirice sau ironice, tentate de arabesc sau de haşură, de trasee figurative sau abstracte, în formă deschisă sau de cuib, dar aflate într-o ierarhie cu semnificaţie precisă, liniile îşi asociază laviul, pata de culoare sau detaliul mărit sub lupă; această reţea are o bază, asemenea fondurilor din pictura de tradiţie, pentru realizarea căreia Ana Ştefania Andronic utilizează un eşafodaj de goluri, de trasee în spaţiu sau de câmpuri cromatice care primesc recuzita descrisă, sugerând permisiunea, refuzul sau chiar logica acestor proliferări.  
Altă serie de lucrări ale artistei se referă cu grație și puritate, transmise printr-o cromatică intensă şi clară, la alte probleme acut contemporane, cum ar fi pierderea unor obiceiuri sănătoase, excesele de toate ordinele, pericolul la care este permanent supusă ordinea lucrurilor; o radiografie internă a fiecărei acţiuni îşi găseşte căile specifice de investigare; rezultatul este, aproape de fiecare dată, un vârtej, o mare de semne, o geografie inventată, cu crevase stranii și înălţimi pe măsură, cu dezlănţuiri în cascade care sapă fiorduri adânci, dar şi cu necesare zone de linişte şi calm. Aparent pândită de haos, lumea creată de imaginaţia artistei are o organizare riguroasă; câte o oprire din tălăzuirea diurnă (este nevoie de lumină pentru a vedea toate detaliile desenate) presupune structuri deplin cristalizate, în care nevoia noastră de cunoaştere plasează obiecte cu substrat figurativ, iar dorinţa artistei de a se confesa include, cu scris mărunt și citeţ, câte o constatare sau un îndemn”. – Dr. Doina Păuleanu, Director Muzeul de Artă Constanța  
„Informație rapidă, mișcări sociale și artistice ultra-rapide, avansul rapid al tehnologiei. Un adevărat tsunami de informaţie care se repede spre noi. Totul se întâmplă acum! Informație vizuală şi informaţie text.... Ştiri şi graffitti-uri, videoclipuri şi gadgeturi, videograme şi revolte. Un flux continuu, un val de necuprins cu neuroni sau cu ochii sau cu sufletul, din care extragerea/retragerea individuală devine, pe zi ce trece, mai puțin probabilă. Afluxul de informație devine bruiaj, își pierde valoarea estetică și valoarea informațională - un «zumzet» constant care alterează fluxul sinelui. O ceaţă care alterează perspectiva şi atenuează și știrile false, și avansurile medicinei, şi ultimele trenduri din modă. Redusă la „motion blur”, percepția se retrage înspre interior, înspre fantezii şi fantasme pe care încă nu le-a influențat mediul exterior, dar acesta este pasul următor, etapa următoare: bruiajul exterior se internalizează. Cât și ce rămâne din vise și visuri?” - Cristi Mărculescu, critic de film.  
„Ana Ştefania Andronic este o tânără artistă cu un imaginar inepuizabil, greu de clasificat, care poartă ludicul formelor şi pe cel al logosului, într-un spaţiu al magiei plutitoare. Fastul oniric, cu sonurile şi reverberările întoarcerii în timp, senzaţiile, aromele şi candorile plăsmuind metafore sunt prezente peste tot, gravând, uneori inefabil, alteori cu un lirism inchietant, o lume care funcţionează după legile unei scenografii proprii. Elementele care compun această lume fabuloasă au pentru artistă două căi diferite de agregare a realului: una limitată la fastul detalierii şi alta compulsivă, a plutirilor narative. Amândouă arată un artist înzestrat cu capacitatea de-a percepe lumea ca pe un joc fără sfârşit de histrionisme încântătoare şi de cifruri într-o continuă ebuliţie scripturală. Imaginarul a devenit un itinerariu mundan şi celest; personajele, obiectele, vegetalul, peisajele, suferă parcă de un impas temporal. Au fost extrase din memoria culturală şi acum sunt redate fie într-o stază a aşteptării, fie într-o desăvârşire a urcuşurilor şi a încântărilor. Poveştile se întrepătrund, iar pendularea între experienţe culturale şi revelaţia şi exacerbarea visului au vraja unei pelicule de film rulată fără oprire. Gnomi, spiriduşi, omuleţi extratereştri par a bântui plini de energie, înhămaţi la spectacolul vieţii şi al deşertăciunii, universul. Un univers pe care Ana Ştefania Andronic îl scrie inconfundabil, în volume desenate cu simplitate duios-minimalistă şi cromatică păstoasă, în compoziţii de un lirism tonic. Animale cu trup şubred, incert, fragilizat, nori intersectându-se cu obiecte casnice, fragmente de aştri, veşminte, obiecte magice, peşti, ape, zăpezi, copaci, construcţii cu excrescenţe vegetale, pe toate artista le veghează, armonizându-le. Parfumul unei rodii o trimite pe artistă cu gândul la capodopera lui Tarkovsky Andrei Rubliov. Astfel, miticul fruct devine într-o suită de lucrări, DiaFonii, un personaj confesiv, purtător de simbolistică spirituală, cu o genetică profund culturală.  
Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă, Secţia Grafică, îndrumător Mircia Dumitrescu, începând din 2010, artista a expus lucrări în galerii de prestigiu din ţară şi din străinătate, bucurându-se de aprecierile publicului şi criticilor. A fost, de asemenea, prezentă la experimente artistice din Germania şi din România, la târguri de artă, a realizat comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul CineCafe (Senso). La ArtSafari (Bucureşti, 2014), a expus cu brio câteva lucrări. Tot din 2014 este membră a U.A.P., Secţia Grafică.  
Decorativismul experimentat în ultimul timp, cu torentul lui vegetal de forme şi de cromatici, arată că «traumele» naraţiunii au nevoie, din când în când, de o nouă gestică invazivă a imaginarului.  
Am revăzut-o pe Ana Ştefania Andronic în atelierul ei din inima Bucureştiului, acolo unde pregăteşte în acest început de an două expoziţii care vor fi, cu siguranţă, primite cu mare interes de public şi critică. – «Naraţiune şi metaforă» - Iolanda Malamen, Revista «Luceafărul» nr. 2 (1080), 2017.  
  
Despre Ana Ştefania Andronic BUZU  
  
Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru „fandacsiile” discipolilor săi.  
Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Naţional (2010), Helios - Timişoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold - Bucureşti (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Naţională a României (2014) s.a. Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expoziţie concurs „Marinaî” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010), AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de mod” (Club The ARK, 2010) ş.a.  
A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP. Tot în 2014 a participat prin Galeria Senso la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit şi în 2015, an în care a participat şi la Târgul Art Safari din Bucureşti. A expus din nou aici şi în 2016 şi tot în acest an a fost prezentă la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastico - lirică eminescăiană, ediția a VI-a de la Iaşi. In sepembrie 2016, i-a fost selectionata o lucrare pentru evenimentul ARTE în BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL, ediția a-VII-a. Tot în 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulți, intitulată „IMAGINARIUM”.  
A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso).  
Expoziţiile personale din ultimii șase ani precum şi participările la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZU au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice.  
În 2017, la librăria Cărtureşti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafică de șevalet, „PERCEPȚII” a Anei Ştefania Andronic (BUZU) - o expozitie de „meditație și revelație”. În mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, în cadrul Târgul ART SAFARI 2017, ediţia a IV-a Galeria SENSO a participat şi a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU. Cu această ocazie a fost lansat şi albumul de artă #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, volum ce conţine lucrări ale artistei.  
 
CURICULUM VITAE  
  
Numele şi prenumele: ANDRONIC ANA ŞTEFANIA;  
Născută: ziua: 29, luna: MAI, anul: 1981, în localitatea: BUCUREŞTI;  
Studii: Liceul de Arte Plastice „N.N. Tonitza” Bucureşti;  
Studii de specialitate: Universitatea Naţionala de Arte Bucureşti;  
Anul absolvirii: 2006, specialitatea GRAFICĂ;  
 
ACTIVITATEA ARTISTICĂ  
Participări la expoziţii de grup sau colective în ţară şi străinătate:  
 
1996 - Lucrări de animație - Animafilm Bucureşti;  
2004 - Galeria ARTEXPO (Teatrul Naţional Bucureşti);  
2010 - AVANPREMIERE - Fashion and Life Style - Club The Ark;  
2010 - PRINT ART FEST - sediu Agenţie Publicitate McCANN;  
2010 - Expo Marina - Cercul Militar Național Bucureşti;  
2010 - Bienala de Artă Plastică „Gheorghe Pătraşcu” Târgovişte;  
2011- Liga Navală - Cercul Militar al Armatei Bucureşti;  
2011 - Bienala Internaţională - Meeting Point 2011 ed II-a, Arad;  
2012 - Balcic fără frontiere – Silistra, Bulgaria;  
2012 - Expo UAP- GRAFICĂ, Bucureşti;  
2012 - Expo de artă Tea & Coffe Festival, Bucureşti;  
2012 - Ziua Îndrăgostiţilor – Librăria Cărtureşti, Bucureşti;  
2012 - Kitsch – Print Art Fest Bucureşti;  
2013 - Festival dichisit de arte cu inspiraţie folclorică IMBOLD, Acuarela, Bucureşti;  
2013 - NOAPTEA GALERIILOR – Atelierul de Producţie „Matroane şi Patroane”, Bucureşti;  
2013 - NOAPTEA GALERIILOR - „Către Ţara Soarelui Răsare”, Muzeul de etnografie Franz Binder, Sibiu;  
2014 - Bienala Artelor Plastice - Ion Andreescu, Buzău;  
2014 - Expoziţie UAP- GRAFICĂ 2013 - Căminul Artei, Bucureşti;  
2014 - Salonul International de Artă - TEMEIURI- Palatul Parlamentului României, Sala Brâncuşi;  
2015 - Expoziţie UAP- GRAFICĂ 2014 – Bucureşti – Căminul Artei;  
2016 - Salonul Internaţional de Artă – TEMEIURI - Palatul Parlamentului României – Sala Brâncuşi;  
2016 - Concursul Internaţional de creaţie plastico - lirică eminesciană, ediţia a VI-a de la Iaşi;  
2016 - ART SAFARI Bucureşti;  
2016 - ARTE în BUCUREŞTI cu tema IN - VARIABIL, ediţia a-VII-a.  
  
Expozitii personale în ţară şi străinătate:  
 
2009 - Arta Digitala Café Verde Bucureşti;  
2009 - Candy Colours – World Trade Plaza Bucureşti;  
2009 - Candy Colours - Parcul Lia Manoliu Bucureşti;  
2011 - 2 în 1 - Cercul Militar Naţional Bucureşti;  
2011 - ATITUDINI - Palatul Parlamentului - sala Brâncuşi;  
2012 - ATITUDINI II - Galeria Helios, Timişoara;  
2012 - 2013 Another Language, Bochum, Germania;  
2013 - The Woman way – Galeria Imbold Bucureşti;  
2013 - ANOTHER LANGUAGE (PLUS) Biblioteca Naţională a României, sala Symposium, Bucureşti;  
2014 - Contemporary art ruhr (C.A.R.) Essen, Germania;  
2015 - ART SAFARI- Bucureşti 2015;  
2015 - Contemporary art ruhr (C.A.R.) Essen, Germania;  
2016 - ART SAFARI- Bucureşti 2016;  
2017 - Expoziţie grafică - PERCEPŢII- Cărtureşti Verona;  
  
Alte forme de activitate (conferinţe, prelegeri, articole, etc):  
  
Ilustraţie pentru diverse reviste- publicaţii ( Lumea Femeilor, Acasă Magazin, Universul Pădurii);  
Scenografie ca desenator - grafician la CASTEL FILMS;  
Grafician calculator la: Ubisoft, Gameloft România, Vivendi Games Europe SA (FRANCE) - BUCHAREST BRANCH, Namco;  
Workshop SANDO – Sesiune de ilustraţie digitală;  
PAF/PRINT ART FEST – Primul festival de artă digitală din România, eveniment destinat tuturor formelor inovatoare de artă;  
Ilustraţie pentru cărţi – colecţia ULISIA - editura Semne;  
Carte de colorat pentru adulţi – „IMAGINARIUM”, editura ALICAT.  
  
Premii, distinctii, burse:  
  
2011 - Premiul II – Expo. „Dimitrie Stubei”- Liga Navală Română;  
2011 - Premiul I – Expo Liga Navală Română – Bucureşti;  
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
  
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Galeria SENSO București prezintă expoziţia personală Ana Ştefania Andronic (BUZU) la Five Plus Art Gallery Viena, Austria / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2562, Anul VIII, 05 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!