CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2513 din 17 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

ŞTEFAN BĂNICĂ UN CORIFEU AL NĂRUIRII LIMITELOR…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În balanţa curentelor muzicale româneşti perindate de-a lungul propriei istorii bogate în şlagăre perene, interpreţi, compozitori şi textieri remarcabili, spectacolele prezente hotărăsc noul drum şi continuitatea muzicii zise „uşoare” în percepţia largă a noastră. O pondere grea îi aparţine unuia dintre cei mai iubiţi interpreţi şi apărător al superbităţii sonore prin înmlădierea pieselor muzicale pe o voce şi linie melodică tradiţională a rock-ului cu notele şi vibraţia ascensiunii moderne a muzicii: Ştefan Bănică.  
În toiul unui val ceţos de spectacole muzicale, uneori lamentabile, de amalgam zgomotos ce va ajunge într-o zi în colbul frânturilor de istorie şovăielnică, pestriţă şi decadentă a muzicii, Ştefan Bănică, inconfunfabil şi incontestabil canalizează febril concertele sale pe o generoasă desfăşurare de valori, alături de cei mai de succes interpreţi de azi şi de ieri, atingând azi gloria de idol al celor cu gust artistic nepripit şi nedubios…!  
  
Ieşind din schematismul spectacolului ieftin, comercial, Ştefan Bănică este reperul foarte conturat al protagonistului unui spectacol total, măreţ, oglinditor a ceea ce reprezintă cu adevărat arta muzicală seducătoare…! A dovedit aceasta de curând (pe 6 noiembrie 2017) la Bacău, într-un spectacol la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, hipnotizant, răscolitor, fermecător…, a arătat încă o dată cât de uriaşă e forţa talentului său, cât de evidentă este unitatea conceptuală a sa cu respectul faţă de public şi cât de mare este generozitatea, nelimitată şi necondiţionată faţă de cine îl preţuieşte, admiră şi iubeşte…!  
O mai amplă modalitate de expresie artistică a unui spectacol muzical, originală, cu multitudine structurală, desfăşurare explozivă scenică şi delimitare sonoră la văzduh, rar e cu putinţă să întâlnim în muzica noastră de azi! O piesă muzicală interpretată de Ştefan Bănică este o operă! O zugrăvire veridică a sufletului fiecărui spectator, o înflăcărare a petrecerii estetizate prin muzică, un şuvoi de clipe fericite!  
Rar publicul meloman bacăuan a trepidat prin toate articulaţiile sufletului la un spectacol inseparabil de magnific, fenomenal, incandescent, aşa cum a fost cel al sublimei descătuşări în feeria muzicii, pe care l-a izbutit ca un corifeu al năruirii limitelor, artistul Ştefan Bănică. Seara de 6 noiembrie 2017 a fost o sărbătoare de imensă vigoare la Bacău, în care muzica a triumfat, negându-şi propria alergare dramatică de la gloria cotidiană şi complexă în istorie. Un moment crucial de revenire la optimism pentru mulţi dintre spectatori, printre care mă număr (mai presus de prezenţa strict profesională ca ziarist), mulţumind pentru aceasta şi celor cărora le datorez invitaţia la spectacol şi înlesnirea primirii mele la cabină de către artist, amabilele Oana Georgescu şi Dana Panduru…!  
Acest spectacol va deveni cu timpul o coordonată a amintirilor merituoase în a strălumina substratul fiecărui prezent din viaţa celor care l-au văzut, ascultat şi trăit…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
ŞTEFAN BĂNICĂ UN CORIFEU AL NĂRUIRII LIMITELOR…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2513, Anul VII, 17 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!