CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2492 din 27 octombrie 2017        Toate Articolele Autorului

MIHAELA MIHAI. Aniversarea artistei cu glas de vioară...!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aşezat în mijlocul toamnei, octombrie strânge în sânul anotimpului zile rebele şi zile îmblânzite, zguduind sufletul după vara pierdută şi-ngrijorându-l de frigul ce-l furnică şi-l va-nchirci în iarna ce tocmai bate la uşa timpului, ca să arginteze din decembrie până la ghiocei priveliştile naturii.  
E-acum sfârşit de octombrie (2017), dezrădăcinat de tradiţiile veacurilor noastre româneşti când nu mai era mult până când se băga căruţa sub şopron şi se scotea sania, căci până şi vremea nu mai e ceea ce a fost. Acum, octombrie e o împletitură de capricii cu zile de vară, cu zile de toamnă cu zile de iarnă, iar sufletul omului e obligat să răzbată ca prin hăţiş prin aceste accidentări de timp…!  
Între ceremonialurile muzicii uşoare româneşti, în luna lui Brumărel e un luminiş statornic, an cu an: ziua de naştere a frumoasei prinţese blonde ca spicul aurit, cu un susur de voce izvorât din divinitatea viorii, Mihaela Mihai!  
De când cântă mai rar, parcă începe să îngâne în spectacolul muzical românesc o luncă susurată de lebede…! În întinderile gigantice ale zgomotului contemporan se mistuie tulburat şi răpus cântecul, dar să acceptăm ca el să nu fie peren, ar fi să credem că vor pleca toamna cocorii şi nu se vor mai întoarce primăvara…!  
Artista Mihaela Mihai pe aceşti cocori îi apără, de mulţi ani – iată că tot mai mulţi se adună în urmă – şi cere pentru ei dreptul de a survola cu umbrele maiestuoase miriştile melosului nostru învăluite azi de corbi. Câţi români ştiu că aceşti cocori nu sunt pentru Mihaela nişte puncte în zare, ci nişte stele pe boltă pentru care a luptat şi luptă ca să strălucească ne-nvăluite de perdeaua întunericului?! Puţini, pesemne ştiu aceasta, aşa cum puţini ştiu, pasămite, că actriţa a luptat şi luptă pentru toate drepturile şi libertăţile naţiunii, candidând fără izbândă – prea curată e ruta pe care a ales să o meargă – la unele demnităţi cum ar fi spre exemplu Parlamentul European. Peste pragul acesta au trecut unii mai buni, au trecut şi unii mai răi, dar care dintre unii şi alţii dovedesc azi că făuresc ceva mai benefic pentru România decât s-ar fi luptat să transfere din ipoteză în act Mihaela Mihai, dacă ar fi birut la voturile de adeziune?!  
Este 27 octombrie şi e ziua sa de naştere. Dorinţa neţărmurită a poporului român a fost dintotdeauna ca ruga, cântecul, spiritualitatea şi istoria lui să nu fie sfâşiate. Este zi aniversară pentru artista Mihaela Mihai, iar o tresărire adâncă a noastră îi transmite iubirea pentru ea, ce veghează la fereastra întredeschisă a inimii!  
La mulţi ani, dragă artistă cu glas de vioară, cu suflet de vultur, cu inimă aurită de iubire…!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
MIHAELA MIHAI. Aniversarea artistei cu glas de vioară...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2492, Anul VII, 27 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!