CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2396 din 23 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

CĂTĂLIN ŞERBAN. CĂRĂRUI RUPTE DIN DRUM…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întâi, în 2013 s-a înfiinţat cea mai puternică organizaţie pro-monarhie, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). A fost un val efervescent, unic, vibrant, părând inepuizabil, ca un bulgăre rostogolit, mărindu-se, acumulând forţă şi devenind de neoprit…!  
O priveau galeş, cu ochi lăcrimoşi de somnolenţă şi instinctivă pasivitate cei ce niciodată nu-şi mută privirea din gol, dar trepidau sacadat mulţimile, admirând marşurile, mitingurile, conferinţele, acţiunile in integrum ale Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, al cărei număr de membri creştea zi cu zi, din rândul tinerimii cu vultur în spirit, cât şi al celor cu vârste albite de brume…!  
De-ar fi bocănit ca cizmele cu blacheuri ideile ce veneau în marş pe ruta şedinţelor Consiliului Naţional Director ANRM, s-ar fi zguduit temeliile minţilor administrate mai mult de o jumătate de veac de către alte minţi, prin care vântul şuiera ca pe coclauri…! În fruntea acestui Consiliu era un tânăr ca un mânz de herghelie hrănită cu jar şi înşeuată cu gulere scrobite de crai fercheşi şi basmale pestriţe, de fete şirete, smeade şi frumoase…!  
Îl chema Cătălin Şerban. Era băiat de moldovean din portul Galaţi, în ochii căruia lunecau scântei de cărbuni încinşi şi-n spiritul căruia forfotea moştenirea temperamentală a neamului său harnic şi pornit să-şi ducă la izbândă tocmelile. Nu se îmbrăca în bravadă, dar era mândru de sine pentru că totul curgea grandios, după programul tumultos, viu, al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, iar în cazul acesta, dacă aptitudinile de organizator vivace, neclintit de la ţintele finale îl face remarcat pe cineva ca lider, de ce acesta să fie sfios în a le fructifica?! Numai astfel a putut fi un lider cert, numai aşa ar trebui să fie şi cine-l urmează, pentru ca iureşul activităţilor ANRM să repornească. Astfel de calităţi se cereau a fi steag moral al liderului unei organizaţii de asemenea anvergură, iar cine a fiert de invidie n-avea decât să se uite, doar nu erau de furat…!  
E greu azi de ascuns dezamăgirea faţă de cursul pe care l-a luat asociaţia monarhistă din România prezentă, cu cel mai ager suflu de evenimente. Şi e tot atât de greu de prevăzut pentru cât timp supărarea va-ntuneca sufletul celor care au văzut în ANRM zarea României Restaurate…!  
S-a-ntâmplat într-o zi, jupuită de raza-nţelepciunii ca alianţa să se rupă. Unii au rânjit a victorie din umbră, dar alţii au plâns…! Însă, aşa cum răşina pe scoarţa pinilor pare o dantelă, lacrimile celui cu suflet curat şi bun sunt decoraţiile nobleţei umane…!  
Fostul preşedinte al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, Cătălin Şerban se va întoarce într-o zi, e şi sigur şi necesar. Este loc la alianţă de doi co-preşedinţi şi, în consecinţă, de o reîmprospătare şi reîntărire a forţei motorului, cu noi curele şi noi baterii, chiar dacă sunt unele şi aceleaşi – dacă un timp ele au fost dezasamblate, repunerea la locul lor ar fi cea mai potrivită, pentru că la orice motor piesele originale sunt cele mai funcţionale. Astăzi mulţi membri ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, răspândiţi pe tot cuprinsul ţării, sunt la rândul lor dislocaţi din vechea gardă a mişcării pro-monarhice. Readunarea celor fideli, de bună credinţă, nu ar fi nici grea, nici inutilă. Trebuie doar să se facă auzită strigarea…!  
În ziua aceea, nici nu le va veni să creadă ce se întâmplă, celor ce-au pus umărul la destrămare…! S-a pierdut o clipă drumul prin taiga, dar el poate coti şi se poate-ntoarce negreşit, de la o mie de kilometri de rătăcire, întocmai la intersecţia de la care s-au rupt din drum cărărui spre niciunde…!  
Aşadar, vremea a sosit…! Pentru el şi actualul preşedinte al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, pentru liderul de la Mehedinţi Noel Negrea, pentru liderii de la Cluj Alba Iulia, Ploieşti Vâlcea Neamţ şi de pretutindeni, lupta reîncepe. Nu poate fi slăbită această alianţă pro monarhie dinamică şi de anvergură…!  
  
  
  
 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CĂTĂLIN ŞERBAN. CĂRĂRUI RUPTE DIN DRUM…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2396, Anul VII, 23 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!