CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2361 din 18 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

CĂTĂLIN MIHAI. FĂURARUL CE REPARĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Situat în întâia linie a susținătorilor Monarhiei Constituționale și a adepților valorilor Familiei Regale a României, președintele Alianței Naționale Pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) Cătălin Mihai nu aşază principiile sale numai într-o valoare de ordin strict personal, pe care conştiinţa o evaluează în interioritatea sa, ci tinde să le menţină ca evenimente în act sub amploarea şi dinamica ce a consacrat ANRM în primii ani de la înfiinţare, drept cea mai mobilă şi temeinic structurată organizaţie pro-monarhică din România, iniţiatoare şi făuritoare a celor mai dense şi valoroase activităţi de anvergură, în contextul adeziunii şi influenţei largi, la nivel naţional, pentru forma de guvernământ a Monarhiei Constituţionale.  
Elanurile şi viziunile asociaţiei, în configuraţia iniţială a conducerii, dezlănţuiau cândva o imagine comună, un univers ideativ, o impetuozitate vulcanică. Toate acestea erau armonizate pe un program conceptualizat inteligent, în deplin acord cu exprimările publice ale Familiei Regale a României şi în coerenţă elementară a idealurilor naţiunii, impulsionate numai şi numai de adevărurile istoriei noastre. Iată un ansamblu larg şi superior de accepţiuni moderne ale permanenţelor fiinţei şi istoriei neamului, precum şi ale tradiţiilor culturale ale României. Se detaşează relevant în aceasta esenţialitatea autentică a suflului de energie şi ideal naţional, fără vârste primordiale, dat fiind faptul că ANRM, restrângea, în componenţa fondatoare, monarhiştii cei foarte tineri, tinerii şi cei cu remarcabilă mobilitate spirituală, trecuţi de vârsta acumulării experienţelor şi înţelepciunii în coagulare. Toţi aveau o vivacitate accelerată şi dacă există o idee de paternitate în tot, adevărul imediat cristalizează un singur răspuns în ce priveşte înfiinţarea ANRM: călăuziţi de o incandescentă lumină solară a sinelui fiecăruia dintre membrii fondatori ANRM, cândva, monarhiştii cei mai demni, fideli şi optimişti, din România, au pornit un ideal într-o asociaţie infuzată de febrilitatea maximă a aspiraţiilor în unitate.  
Astăzi s-a temporizat întrucâtva acest freamăt, dar e de aşteptat ca preşedintele actual, Cătălin Mihai să continuie ceea ce a zidit la temelie predecesorul său Cătălin Şerban, sprijinit de primul Consiliu Naţional Director, fondator, pentru a repune la locul ei încărcătura emoţională şi ideativă a ceea ce a fost ANRM. Altminteri, se va vădi o stare de lamentare în faţa realităţii crude că un fruct al soarelui poate fi stins de o temporală eclipsă…!  
Cătălin Mihai, inteligent şi ager cum este, ştie că umanitatea e o spaţialitate corporală şi spirituală ce nu ţine de fragmentare ci de coeziune, iar viaţa ei nu are oţelul intrinsec prin coincidenţă ci prin actul minţii şi faptelor. E în puterea preşedintelui ANRM Cătălin Mihai a spulbera ideea de încordare dramatică înglobată distructiv printre virtuţile uniforme ale asociaţiei in corpore, şi a renaşte ANRM, pentru că, altfel, asociaţia s-ar afla într-o dominantă senzuală a unui sfârşit de ideal. Unde ar fi componenta raţională a ceea ce a fost ANRM dacă acum ar rămâne din ea o scânteie muribundă?!  
Nu se poate întâmpla aceasta…! Cum să se transgreseze un rotund în forme unduitoare, din care fiecare să-şi sustragă câte o componentă pentru faima personală, iar apoi, unitatea să se desfacă în capricii?! Dacă totul s-a frânge aici, ce altceva ar rezulta decât că unii şi-au pus la curriculum o distincţie, şi-au punctat un eroism cu spade de lemn, o vocaţie ovaţională de a vorbi fără să spună, şi-au adăpat orgoliul insaţiabil şi se declară că primesc înfrângerea cu demnitate…?!  
Toţi ochii şi toate minţile ţintesc azi pe preşedintele ANRM Cătălin Mihai! E rândul său să depisteze neconcordanţele între concepţie şi realizare, şi să fie el făurarul ce repară…!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CĂTĂLIN MIHAI. FĂURARUL CE REPARĂ / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2361, Anul VII, 18 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!