CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2351 din 08 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

MIRCEA MIRON VOCAŢIA EXPRIMĂRII VALORILOR UMANE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să cunoşti succesul în viaţă şi să nu cazi pradă, din prisosinţa mândriei, propriei zvârcoliri interioare spre false glorii, ratând priza cu realitatea, aceasta-i o împlinire umană fără tribulaţii, doar cu răsplata mulţumirii decente de sine…!  
Moldovean cu rădăcini, din Piatra Neamţ, Mircea Miron, tânărul care a răzbit prin valurile vieţii departe de plaiurile natale, „acostând” în Ardeal, la Cluj, unde şi-a efectuat studiile universitare, şi-a întemeiat familia, şi-a statornicit domiciliul şi s-a împlinit profesional, se bucură să culeagă din partea celor care îl cunosc unele caracterizări subsumate contextului de idei mai sus arătate, fără o expansiune avidă spre ele.  
Monarhist foarte activ în aria proiectelor şi evenimentelor Alianţei Naţionale Pentru Restaurarea Monarhiei, multe dintre acestea sub organizarea impecabilă şi devotată a filialei de la Cluj, la conducerea căreia a fost ales (implicit a fost desemnat şi în Consiliul Naţional Director), protagonistul textului acestuia ce-i surprinde portretul epic, afectiv, pare şi chiar este cel mai paşnic tânăr dintre tineri. O fizionomie bonomă, o modulaţie blândă a vocii, un surâs timid în care luceşte bunătatea şi sinceritatea, o căldură a privirii ar fi la îndemâna unui desenator din cuvânt să-i construiască o schiţă, dar interioritatea sa sufletească e mult peste măsura a tot ce exprimă observaţia vizuală.  
Are o fineţe a conduitei în care se manifestă o străduinţă echilibrată de a nu supăra pe nimeni şi chiar nu pare omul care să fi supărat măcar o singură dată pe cineva. Pe seama unei oricât de scurte conversaţii cu el depistezi valenţele educaţiei primite din familie dar şi fundamentul unei culturi de condiţie superioară, unei instruiri rafinate, unei capacităţi de a însufleţi relaţia interumană cu nobleţe, respect egal, fidelitate în prietenie, recunoaştere a calităţilor celuilalt, chiar şi în relaţii de concurenţă…!  
Este un om cerebral, netentat, pe temeiul notorietăţii sale ca tânăr antrenat în viaţa politică a oraşului Cluj-Napoca, drept un fruntaş tânăr al liberalilor şi ca lider al Alianţei Naţionale Pentru Restaurarea Monarhiei, să impresioneze prin gesturi de imagine fasonată. Mircea Miron are în sine vocaţia de a arăta valori umane fără să alerge după ele…!  
Conştiinţa acestui tânăr echivalează cu zborul de şoim spre văzduhul imaculat la care urcuşul priveşte şi idealul ajunge! Fidelitatea sa faţă de Familia Regală a României, credinţa în Monarhia Constituţională, ca sprijinitor al ei îl echivalează cu un oştean într-o competiţie căreia nu-i rezistă decât caracterele înnobilate de o nouă înţelegere a istoriei: competiţia cu sine…!  
Fără să agreeze cedările, susţinut în primul rând de convingerile sale liberale, îşi urmează suflul proaspăt de idealuri, cultivat dintr-o reabordare a istoriei, altfel decât ea, vreme de şapte decenii a agonizat într-un trist amurg.  
A sosit vremea ca tinerimea română, cu lideri efervescenţi ca Mircea Miron să nu piardă avantajul pe care li-l conferă abnegaţia şi sprintul tineresc, pentru a transfera în act principiile, idealurile şi credinţa lor! Ceea ce Mircea Miron făureşte, dovedit!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MIRCEA MIRON VOCAŢIA EXPRIMĂRII VALORILOR UMANE / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2351, Anul VII, 08 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!