CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2331 din 19 mai 2017        Toate Articolele Autorului

LIANA GREAVU. CEEA CE ESTE SUPERIOR ÎN EDUCAŢIE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cea mai importantă formă sistematizată a educației este autoinstruirea. Ea, ca și șlefuirea sticlei este un proces de desăvârșire a transparenței umane nobile. Nimic nu e mai conductibil spre împăcarea sinelui cu realitatea propriei imagini proiectate ideal în percepția altora, decât ca aceasta să decurgă din propriul efort de conduită.  
În jurul caracterului ființei umane gravitează de-a lungul vieții, ca niște particule de aur spiritual, diverse forme de influență din exterioritatea sa, însă ceea ce este superior în educație este discernământul și consecvenţa atragerii spre sine a ceea ce e de valoare. Aceasta-i autoinstruirea.  
Adaptarea inevitabilă la viaţa socială nu obligă asumarea unei conduite comune, iar de aceea, o persoană foarte educată e cu atât mai plăcută cu cât nu e contrastantă în agresivitate de separare ci în detaşare cu fineţe, eleganţă, inteligenţă…!  
Provenite, parcă, din aristocraţie, deşi nu e aşa, persoanele feminine din Casa civilă a Curţii Regale a României – personalul superior – sunt cele mai exemplare în raport cu întreg uriaşul bloc birocratic românesc, sunt model de micşorare până la desfiinţare a egoismului, autoritarismului, aroganţei, impoliteţei, lipsei de amabilitate şi echilibru în relaţia cu publicul. Toate sunt flori surâzătoare umane, elegante, cu nederanjantă autonomie faţă în faţă cu oricine, manifestată prin siguranţa ce le-o conferă ocazia de a fi serviabile în relaţie cu cei ce li se adresează pe diverse probleme!  
Sunt cuceritoare, nu ies în evidență printr-o brută grandomanie, prin ele lumea şi viaţa sunt frumoase chiar şi când nu par, reprezintă o oglindă a civilizaţiei, un personal emblematic în serviciul cetăţeanului, întâlnit doar la Curtea Regală. Sunt un buchet de flori umane ce redau oamenilor demnitatea prin propriile conduite demne!  
Liana Greavu, una dintre componentele Casei civile a Curţii Regale inspiră gândul că destinul este binevoitor şi magic cu cel ce se bucură de ocazia de a o cunoaşte. Nu se poate purta cu ea o conversaţie interminabilă, dar şi cât o frântură de timp dacă se poartă, este percepută infinită ca raza luminii!  
Nu permite să mergi cu tertipuri şi îngenuncheat la bunăvoinţa sa, comportamentul demn, natural, simplitatea sunt maniera cea mai adecvată de a i te adresa. Nu exersează simularea unei atenţii faţă de tine, pentru ca în clipa încetării discuţiei cu ea să transfere problemele tale la „altele”!  
Nimic nu costă pe lume mai ieftin ca omenia! Şi totuşi, e atât de greu pentru unii să se asigure că-şi onorabilizează propriile urme prin viaţă să conştientizeze atunci când triumfă, urcând pe scara socială, că nimeni, oricât de bogat ar fi nu-şi poate răscumpăra trecutul dacă pe unde a mers, urmele sale au stârpit marginile cărării.  
Cu atât mai frumoasă este impresia lăsată de Liana Greavu, cu cât, pe urmele sale a semănat flori!  
Cum putea Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custodele Coroanei, Principesa noastră frumoasă, blândă, bună, să nu aibă ca Asistent personal întocmai o atât de agreabilă persoană cum este domnişoara Liana Greavu!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com); (foto: Liana Greavu - stânga sus și stânga, dreapta jos; Liana Greavu, Cristina Parii, Aurel V. Zgheran, Bucureşti, AFI Cotroceni, 8 martie 2013 - dreapta, sus)  
  
Referinţă Bibliografică:
LIANA GREAVU. CEEA CE ESTE SUPERIOR ÎN EDUCAŢIE / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2331, Anul VII, 19 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!