CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2329 din 17 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Camelia Florescu. Vocaţii concordante numelui: florale
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Camelia Florescu este o artistă pe care, ca să o oglindești pe cristale de gând trebuie să scalzi literele într-un curcubeu, apoi să le înșiri în cuvinte, cuvintele să le aduni în fraze, frazele să le înșiri iarși în povestea unui tablou...!  
Se va ivi o claritate a fiecărei mirări în faţa chipului ei şi se va intui câte o finisare abstractă a tainelor din fiecare contopire înlăuntrul meditaţiilor sale!  
Apusul de soare îi licăreşte în păr, două pietre de cobalt, se-aprind în ochii ei, pe obraji-i de opal se-ntinde larg umbra unui surâs!  
Cântecul glăsuit de ea, într-o timbralitate de violoncel, e atât de fermecat încât i-ar acoperi orice vină, afară doar de vina de a contraria iubirea. Dar n-a fost niciodată pizmaşa celor ce se iubesc, ci sora lor! În fiecare melodie ce o cântă e o traversă de mătase, în fiecare înger al iubirii e o melodie a sa!  
Pe scările conştiinţei sale romancierul şi-ar construi arhetipuri de eroi, în mijlocul inimii sale poetul şi-ar găsi melancolii pentru poeme, în vibraţiile emoţiilor sale visătorii şi-ar aşeza sufletul, iar în glasul ei vulturul şi-ar afla un văzduh…!  
Zice că a moştenit „zvâcul” oltenesc de la tată, iar blândeţea şi buna-cuviinţă de la mamă. Zece ani a slujit ca pasărea pădurii, cu trilul, Ansamblului Artistic al Armatei, cu strunele de mătase ale vocii sale. Muzicienii Jolt Kerestely, Marcel Dragomir, Dan Ştefănică, Dan Ardelean, Constantin Popovici, Octav Firulescu, Francis Reiter i-au încredinţat piese muzicale aurorale şi nu au greşit, cum nu a greşit Dumnezeu, iubind-o...! A triumfat în emisiuni tv cum ar fi „Steaua fără nume”, „Album Duminical”, „Varietăţi”... și la festivaluri de amatori sau profesionişti, cu rezultate apoteozate la Mamaia ’86, cucerind Premiul al doilea...  
Contracte, oferte, colaborări internaţionale cu lanţuri hoteliere renumite completează o prezentare întrucâtva curriculară dar şi aceasta se conectează trudelor şi aspiraţiilor unui artist: „Arca di Noe” – Poggibonsi Italia; „Marriott” – Hurghada, Egypt; „Hilton Plaza” - Hughada, Egypt; „Bilka Theatre” – Salonic, Grecia; „Sheraton Miramar” - El Gouna, Egipt; „Barbizon Palace” – Amsterdam, Olanda; „Intercontinental”, „Movembick Desert Rose” - Palm Beach Resort; „Grand Hotel” – Hurghada, Egipt; „Stella di Mare” - Ain Sohna, Egipt.  
A cântat live, cu acompaniament de orchestre în turnee de concerte prin Grecia, Turcia, Ungaria, Italia, Germania, Anglia...  
Este absolventă a Şcolii Populare de Artă, Canto, clasa profesor Eugen Mihăilescu şi licenţiată a Facultăţii de Drept a Universităţii” Hyperion”, este brevetată, pe seama absolvirii Şcolii de Turism (Amfiteatru), ca ghid naţional şi director agenţie de turism tour-operatoare, având propriul business (o agenție de turism și organizări evenimente )  
Ce se străvede dintr-un aşa bogat mănunchi biografic?! Talent, hărnicie, aspiraţie şi destin...! Iubirea de muzică, de la genurile blues, jazz, vals, tango, la disco, rock, country, latino, pop, înmlădiate ca într-o funie cu preocupările întrucâtva în exterioritatea interpretării muzicale, dar nedistanţiate nicio clipă şi niciun milimetru de actul cultural şi artistic, este o artistă împlinită şi cu perspective luminoase. Scrie cu nedisimulată emoție poezie, iar versurile multor cântece ale compozitorilor ce-au agreat o colaborare fructificată sensibil, sunt semnate de ea. Îi slujesc pasiunea, harul şi priceperea, abilitatea de a dansa, de a se integra ideal unui show fascinant, de a vorbi fluent engleza, italiana, franceza, de a cânta în alte douăsprezece limbi, îi desăvârşeşte un portret, artistic, profesional, personal, foarte afectiv, aşezându-i numele într-o pleiadă de artişti agreabili, motiv pentru care solicitările de spectacol sunt dese pentru ea.  
Numele Camelia Florescu are concordanţă cu vocaţiile sale, întocmai astfel: florale...!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Camelia Florescu. Vocaţii concordante numelui: florale / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2329, Anul VII, 17 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!