CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2327 din 15 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Eurostar, triadă evenimenţială: lansare CD Carmen Rădulescu, Ioana Sandu, Aurel Moga
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toată frumuseţea lansărilor de CD-uri muzicale la magazinul „Muzica” de pe „Calea Victoriei” din Bucureştiul norocos a fi miez activ al evenimentelor cultural artistice cotidiene, constă în faptul că sunt tradiţie şi deopotrivă noutate. Într-un caz şi în celălalt sunt act ceremonios de împotrivire faţă de torentul opresiv de antimuzică, înfloritor de altminteri în România, cu noi discuri imprimate cu piese muzicale fie recente, fie cu gustul şi aroma catifelate de patina timpului, dar toate în uniformitatea veritabilului, ca zăcământul de aur.  
„Ortacii” adâncului în care s-au cristalizat bogăţiile muzicii româneşti de toate genurile sunt Paul şi Venera Stângă, slujitori afectivi ai melomanilor, prin prestigioasa Casă de Discuri „Eurostar”. Principalul lor merit în făurirea discurilor muzicale este nu doar al ilustrării textului poetic în melodie şi a melodiei în versurile poeţilor, ci, mai ales prilejuirea reîntâlnirilor amicale, voioase, mirabile ale artiştilor între ei mai puţin sau deloc convenţional, dincolo de tracul scenei, precum şi ale artiştilor cu fanii lor, într-un ambitus destins, fascinant, în măsură să instituie eradicarea sentimentelor de distanţă, intangibilitate, individulitate supremă, scrupuloasă…!  
În inima caldă şi aromată cu esenţele florilor fragede ale lunii mai (2017), pe unsprezece, un astfel de eveniment a fost însuşi o fantezie florală a unei triade de lansări muzicale: Carmen Rădulescu, Ioana Sandu, Aurel Moga. Ambientul muzical asigurat de microrecitalurile protagoniştilor s-a remarcat prin notele superioare, interactive, dacă e adecvată aprecierea, prin aceea că au cântat cu toţii cei prezenţi, au dansat, s-au detaşat de orice capricii sau şovăieli, au discutat, s-au fotografiat, s-au luat în braţe, au reactivat pierdutul colorism al prieteniei, iubirii, armoniei…!  
E de aşteptat cine poate fi orchestratorul acestui climat: prezentatorul Octavian Ursulescu.  
Aproape niciodată nu pot fi enumerate persoanele publice prezente la un astfel de eveniment, fără a se comite erori sau omisiuni, iar de aceea ochiul treaz să critice abia aşteaptă aceasta. Pentru ca să nu se întâmple este adecvată remarcarea făptuitorilor şi protagoniştilor de la temelia acestui triumf cultura-artistic: Eurostar, Paul şi Venera Stângă, Carmen Rădulescu, Ioana Sandu, Aurel Moga, cu un cuvânt în plus pentru a reevidenţia prezentarea inegalabil măiestrită de către Octavian Ursulescu şi pe strălucitoarea organizatoare de evenimente Oana Georgescu…!  
Inevitabila „iscoadă” a omniprezentului Internet prezintă suficiente izvoare audio- video-foto ce vorbesc mult mai lămuritor despre elita prezenţei masive la evenimentul lansării CD-urilor muzicale, pe 11 mai 2017, la magazinul „Muzica” din Capitală.  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
Referinţă Bibliografică:
Eurostar, triadă evenimenţială: lansare CD Carmen Rădulescu, Ioana Sandu, Aurel Moga / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2327, Anul VII, 15 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!