CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2321 din 09 mai 2017        Toate Articolele Autorului

INVITAŢIE la un dublu eveniment marca David Lapadat & trupa „David's Pack”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Miercuri 10 mai, ora 19,00, la Cafe Cărtureşti Verona (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, lângă Cinema Patria), va avea loc lansarea cărţii „BELIVE" şi a albumului „GOODBYE TILL WE MEET AGAIN" (Casa de Discuri A&A Records), semnate David Lapadat.  
Prezentarea cărţii: Conf. Univ. Dr. DONA TUDOR  
Invitat special: actorul MIHAI BISERICANU, Teatrul Bulandra  
Albumul conţine 11 piese – love letters”, dintre care trei extrase de single (Goodbye Till We Meet Again, I'm still loving you şi I love you) şi este disponibil în reţeaua de librării Cărtureşti sau pe Itunes.  
La acest eveniment, urmat de o sesiune de autografe, vor fi prezente numeroase personalităţi din lumea muzicii, artişti, interpreţi, compozitori, dar şi fani ai tânărului şi talentatului interpret.  
  
A doua zi, joi, 11 mai, ora 19,00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – Sala SAVOY (Calea Victoriei nr. 33), se va susţine CONCERTUL „People need to cry", cu noul single semnat David Lapadat, care dă titlul spectacolului, în program - concert marca DAVID’s PACK (David Lapadat – voce, Cătălin Răsvan – chitară bas, Andrei Bălașa – chitară
Alexandru Săliștean – clape, Mihai Diaconu – tobe).  
INTRAREA este LIBERĂ, în limita locurilor disponibile. Se fac rezervări.  
  
„Just Kiss Me“, cel mai recent single cu videoclip lansat de DAVID LAPADAT a depăşit 1.100.000 de vizionări!  
Concertului de la Teatrul de Revista „Constantin Tănase” îi vor urma alte două evenimente: pe 19 mai, ora 21.00 la Clubul Ţăranului din incinta Muzeul Ţăranului Român (str. Monetăriei nr. 3) şi pe 9 iunie, ora 21.00 la UnTeatru.  
  
David Lapadat, artist muzician, poet, compozitor şi solist al trupei DAVID’s PACK s-a născut pe 20 august 1994 şi este student în ultimul an al al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia compoziţie jazz-pop şi Masterand în cadrul Universităţii Bucureşti, secţia Istoria şi Practica Relaţiilor Internaţionale. A absolvit Colegiul Naţional „Sfântul Sava", dar a urmat şi cursurile Liceului de Muzică „George Enescu” (pian şi chitară clasică). În perioada în care a fost elev a participat la numeroase festivaluri de muzică folk şi muzică uşoară, ca interpret, de teatru şi de poezie, în ţară şi străinătate. În paralel, a urmat un Masterclass în specialitatea Big Band Jazz organizat de Jeunesse Musicales în Weikersheim, Germania. În anul 2013, David Lapadat a fost invitat de către organizatorii Imagine Festival de la Zagreb să reprezinte România în cadrul showcase-ului internaţional care a avut loc în deschiderea Festivalului.  
 
BELIEVE" şi „GOODBYE - till we meet again” - cartea şi albumul de debut DAVID LAPADAT  
In fact, my songs started on as poems…” - DAVID LAPADAT  
  
În 2013 şi-a făcut debutul pe scenă împreună cu trupa sa, DAVID’s PACK, susţinând în tot acest răstimp spectacole de muzică şi poezie - music, poetry and performance, însoţite şi de proiecţii video. Proiectul muzical DAVID’s PACK are la bază piesele de pop - rock compuse de David, care semnează muzica, dar şi versurile. În 2014, a participat la un alt Masterclass de songwriting şi performance la Institute of Contemporary Music din Londra. Printre scenele pe care a concertat DAVID LAPADAT, solo sau cu trupa sa, se numără Clubul Ţăranului Român, Godot Cafe, Serendipity, În pod la Historia.  
În anul 2016, David a lansat la Libraria „Mihai Eminescu” prima sa carte de poeme în limba engleză, intitulată BELIEVE". Acest volum de debut „reprezintă o invitație la o călătorie pe tărâmul arhetipurilor sufletești ce deschide «porțile percepției» prin intermediul imaginilor şi simbolurilor poetice creatoare de mituri. Este un flux neîntrerupt de imagini ce pendulează în «Timp» şi este disecat de fulgerele loviturilor de macetă ale «ieșirii din Timp», refăcând un traseu al inițierii de tip șamanic. Astfel, poetul-șaman invocă «Marele Suflet» al iluminării – «The hand of light touching our souls» - invocare magico-religioasă plurivalentă ce ancorează firele sufletești la această arcă poetică ce poarta numele «Believe»”.  
Pe 8 aprilie 2017, DAVID LAPADAT a fost invitat împreună cu trupa sa DAVID’s PACK să susţină un recital în seara dedicată Muzicii de Jazz şi Muzicii Uşoare din cadrul Festivalului CHEI al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (2 – 9 aprilie 2017). Acest festival anual cuprinde toate genurile şi stilurile muzicale cuprinse în programa secţiilor de la Conservator şi se desfăşoară la Ateneul Român şi în Sala „George Enescu” a UNMB, unde a concertat şi David. Coordonatori au fost nume sonore din lumea muzicii de jazz şi uşoare, precum Mircea Tiberian şi compozitorul Andrei Tudor.  
  
Despre cartea „Believe":  
  
Acest volum de debut “reprezintă o invitație la o călătorie pe tărâmul arhetipurilor sufletești ce deschide «porțile percepției» prin intermediul imaginilor şi simbolurilor poetice creatoare de mituri. Este un flux neîntrerupt de imagini ce pendulează în «Timp» şi este disecat de fulgerele loviturilor de macetă ale «ieșirii din Timp», refăcând un traseu al inițierii de tip șamanic. Astfel, poetul-șaman invocă «Marele Suflet» al iluminării – «The hand of light touching our souls» - invocare magico-religioasă plurivalentă ce ancorează firele sufletești la această arcă poetică ce poarta numele «Believe».  
  
Despre People need to cry”  
 
„Ultima compoziție David Lapadat poartă atributele cântecelor mari în care melodia și versurile devin mai mult decât suma lor, evocând în sufletul ascultătorilor idei, emoții și, de ce nu, fantezii. Frumusețea compozițiilor David Lapadat vine din dezvăluirea intrinsecă a vieții evocând în același timp o parte ascunsă a trăirilor, a curajului izvorât din frică, a dragostei izvorâte din ură, a puterii născute din slăbiciune. În structura intimă a cântecelor se află ascuns un mister ce se dezvăluie interacționând cu experiența ascultătorului, filtrată de straturile memoriei, devenind astfel trăire personală intensă. David consideră că fiecare concert, album, carte de poezie reprezintă evenimente ce definesc un parcurs spiritual, iar parcursurile spirituale sunt cele care ne definesc ca oameni. Un astfel de traseu începe, în viziunea lui David, în anul 1967 când era lansat cel de al 2-lea album The Doors, «Strange Days». Întâmplător sau nu, 40 de ani mai târziu, David se pregăteste și el de lansarea celui de al 2-lea album al său. Astfel, cântecele compuse pentru acest album au un «itinerar» și un calendar propriu și s-ar părea, chiar o voință proprie. Primul concert «lansare single» în anul 2017 a fost «Just kiss me», în luna februarie, de Valentine's Day. Acesta a fost lansat împreună cu videoclipul care a atins peste 1 milion de vizualizări, astfel încât, noua sensibilitate imaginată de David poate reprezenta o restartare a culturii populare pe fundația solidă a artelor audio-vizuale post-postmoderne. Și, ca totul să fie și mai ciudat, aceste cântece par să interacționeze în timp cu cele 10 cântece care se găsesc pe albumul «Strange Days». Enigmaticul «People are strange» cules de Jim Morrison din sălbăticia primitiv-tribală, austeră a Laurel Canyon, își trimite ițele spre „People need to cry”, ițe ce vor fi «descâlcite» la concertul-spectacol din luna mai. Incă de la primul spectacol, «Înainte ca muzica să moară », David's Pack și-a definit (r)evoluția scenică prin triadă «music, poetry&performance». Astfel, poezia lui David Lapadat își găseste armoniile muzicale, iar poezia & muzica își găsesc împlinirea în «performance».  
  
Referinţe critice şi recenzii:  
 
David Lapadat revine pe scena Clubului Țăranului Român cu un concert lansare a albumului de debut. Spectacolul de prezentare a albumului conceptual «Goodbye till we meet again» este construit vizual, musical şi poetic de David împreună cu o trupă de artiști, muzicieni, plasticieni, graficieni, sound-designeri şi light-designeri, reuniti sub numele de David's Pack. Performance-ul lor este strâns legat de buna tradiție a pop-rock-ului anglo-saxon, insular sau de peste Ocean. Această tradiție culturală este revitalizată şi extinsă de la muzică la libertatea interioară a deconectării de prejudecăți şi de disimulari, în căutarea autenticului şi a sincerității”. (20 noiembrie 2015 - MȚR, Clubul Țăranului)  
David’s Pack reînnoadă marea tradiție a baladei sentimentale așa cum s-a născut ea pe «Tin Pan Alley» în New York-ul de la începutul secolului trecut. (15 Aug 2016 - Serendipity art, coffee & tea)  
  
Concertul «Just Kiss me» conceput de David Lapadat, poet şi muzician, este un spectacol de lansare a unui record single şi a videoclipului cu același nume. La fel ca în celelalte concerte-spectacol imaginate de către David`s Pack şi acesta este un spectacol conceptual up-to-date, în care eternul ritual al dragostei este exprimat prin intermediul ritmurilor vizuale sublimate în cele sonor-muzicale. Dacă black rythm & blues este Big-Bang-ul rock`n`roll-ului în anii `50, a rock-ului în anii `60 şi a surprinzătorului punk rock în anii `70, noua sensibilitate imaginată de David poate reprezenta o restartare a culturii populare pe fundația solidă a artelor audio-vizuale post-postmoderne. Pe urmele lui Michael Stipe de la REM sau ale genialului australian Nick Cave, David își regizează videoclipurile singur, acest ultim videoclip ind de la ideea ca ritmul sau extraordinarul «beat» sau «Big Beat» -ul lui Jim Morrison ieșit din… mlaștinile Virginiei la Texas Radio, este devenire temporală în spațiu, liniară, repetitivă, alternativă, cu contraste semnificative, aparente «disruptions» ale unităţii materialului audio-vizual, ce funcționează ca revelatoare ale conceptului. Încă de la primul spectacol, «Înainte ca muzica să moară», David`s Pack si-a definit (r)evoluţia scenică prin triada «music&poetry&performance». Astfel, poezia lui David Lapadat își găsește armoniile muzicale, iar poezia&muzica își găsesc împlinirea în «performance». David Lapadat – voce, Cătălin Răsvan – bas, Andrei Bălaşa – chitară, Alex Sălişteanu – keyboards, Gabi Matei – tobe (David`s Pack - Just Kiss Me, 10 februarie 2017 - MȚR, Clubul Țăranului)  
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
INVITAŢIE la un dublu eveniment marca David Lapadat & trupa „David's Pack” / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2321, Anul VII, 09 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!