CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2164 din 03 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Călin Ile. Fructificând până la „picătură” timpul…!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Preşedinte al Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi Director general al hotelului „Ibis” (din vecinătatea Gării de Nord, Bucureşti), necrezut de tânăr pentru asumarea cu succes a unor astfel de răspunderi, termenii înşişi fiind inuzabili pe motive de credibilitate, într-o categorie de lexem ce nu îndeplineşte semnificaţiile de axiomă a profesionalismului condiţionate preponderent de vârstă, Călin Ile e un tânăr om de afaceri român, progresist, cu un temperament spiroidal pe experienţe de viaţă şi profesie, în uniformitate cu explorarea curajoasă a domeniilor de succes şi preluarea unor indicii de reper certe şi de foarte înaltă gradaţie etică şi estetică, surmontând criteriile de mai sus.  
Într-un înţeles frust al unui laudaţio pe care din toate perspectivele l-ar merita, ar fi inevitabilă deraierea în ridicol. De aceea, nu e nimic mai nimerit, ţinându-se seama de căutarea avidă a adevărului uşor de modificat în cazul personalităţilor, decât să se dea frâu liber glasului faptelor, suficient şi cu forţa argumentului. Cele două responsabilităţi pe care le îndeplineşte în industria hotelieră ca preşedinte FIHR şi ca director de hotel, Călin Ile nu induc un binarism prin aceea că una justifică atribuţiile sale în cadrul managementului hotelier la latitudine naţională, iar cealaltă propria afacere. Nu…! Amândorura, Călin Ile le acordă geometral preocuparea adecvată şi măsura de timp necesară. Nu intră în cadenţa a două ceasuri, nu retează timpul în două calendare. Judicios ca parfumierul lucrează la distribuirea fiecărei clipe precum la combinarea esenţelor şi nu iroseşte nici măcar o „picătură” de timp!  
Dacă la anvergura funcţiei ce i s-a încredinţat în turismul naţional dezvoltă un sistem complex, cu beneficiul unei colaborări extinse, la bijuteria sa hotelieră din cvartalul Gării de Nord, un hotel din cele mai civilizate ale Bucureştiului, atât în funcţie de servicii cât şi de spaţiu, personal, preţuri etc., are un portofoliu cu implicare personală mai singulară şi cu decisivitate fermă, indeclinabilă.  
Nu e de dorit pentru sărmanii slujitori ai scriiturii să descoase de tot haina pe care o poartă o personalitate cu o atât de importantă răspundere, pentru că dacă ei ar putea cunoaşte şi înţelege cum se poartă, haina aceasta, ar îmbrăca-o la rându-le însă cei mai mulţi socotesc just că nu e una a clădi cărţi şi concerne. Cu toţii se aşteaptă însă la o comportare faţă de ei de aşa maniere încât să se simtă, de asemenea, oameni care fructifică după ştiinţa lor timpul…! Şi au parte de aceasta…! Faptul este dezvăluit din bunele atitudini ale însuşi directorului hotelului „Ibis” cu presa, una decentă, în măsură să funcţioneze ca o pârghie între sine, instituţie şi clienţi.  
Scria prin gazete că George Coşbuc, aşezându-se într-o zi la o masă la Capşa, a fost invitat de chelner să-şi schimbe locul pentru că, zicea el, acea masă era rezervată poeţilor, (pesemne din clasa ştabilor literaturii vremii). „Da?! N-am ştiut…!” răspunse Coşbuc, retrăgându-se imediat la altă masă. Cine poate să ştie câţi dintre cei în solda scrisului, muncitori sau cu ştaif, vor fi ocupat loc la mese ori se vor fi cazat la „Ibis”?! Aici, însă, domneşte respectul egal, nu cultul rangului. Iată un merit mare şi rar, ce onorabilizează personalul hotelului! De jos, zărind firma aninată în vârful etajelor, cu exoticismul ei, încerci în gând cum o fi „vremea” înăuntru… Odată intrat afli: caldă, plăcută, în parametri decenţi, în nota eleganţei, ospitalităţii, bunelor maniere…!  
Într-un cotidian cu mofturi mai sus de merite, cu mulţi care poartă o pălărie de fason pe un cap vid, în loc de un cap ilustru sub o pălărie modestă, hotelierul şi preşedintele FIHR face parte din elitele României ce pot rezidi o Românie modernă şi civilizată pe fundaţia calităţii umane. Orizontul ţării pornite abrupt să se uniformizeze cu civilizaţia vestică şi căzute în eşec reîncepe cu astfel de personalităţi ce ştiu să pornească o afacere, ştiu să o dezvolte, ştiu să o conducă, ştiu să o predea mai departe, prosperă, ştiu să se comporte cu oamenii, ştiu să respecte, ştiu şi merită să fie repere pentru ca numele fiecăreia dintre ele să devină într-o zi o ideogramă pentru toţi, indiferent de condiţia sa, în aşa fel încât România, la rându-i să aibă identitate în civilizaţia şi cultura românească…!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Călin Ile. Fructificând până la „picătură” timpul…! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2164, Anul VI, 03 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!