CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2130 din 30 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Corina Chiriac. Valoarea rechemării la muzica iubirii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Inima „bolnavă” de iubire nu suferă niciodată de amnezie! Iubirea nu se uită, doar că uneori e depate şi poate că gândul păstrează tăcerea atunci când se domină pe sine impunându-şi, fără să poată, uitarea, această stare sufletească ce, deşi e alipită de nemărginire se sfârşeşte în ziua în care iubirea se întoarce...!  
Iată o iubire într-o formă superioară de mărturisire: iubirea de Corina Chiriac! Este o artistă iubită de mai demult, dintr-o zi la fel de aproape de inimă ca ziua de azi, deşi-i înregistrată în calendarul începutului de sfârşit al romantismului veacului şi mileniului cărora generaţia aceasta, poate a ultimilor romantici, le este contemporană şi martoră.  
Uneori o pierdem din gând pe Corina Chiriac, o clipă, o zi sau două, sau atât timp cât bunele şi relele zilelor pe care le ducem ne ţin gândul în loc ori, mărşăluind în cadenţa bătăilor inimii, ni-l contopesc în grijile de plumb şi speranţele de cărbune...! Dar ziua în care revine Corina cu îndemnătoarele ei cântece, e ziua de duminică a celor, statornici în iubire! Există această zi, vine, pleacă şi revine neîncetat pentru cei ce iubesc muzica...! Secundarul ceasornicului vieţii, rotindu-se prin dreptul nostru, al fiecăruia, trece prin conuri de penumbră şi oglinzi de lumină, pus în mişcare de un dinam lăuntric, uneori secret, dar încărcat cu seva iubirii însăşi, nicidecum cu o energie in abstracto, pentru că iubirea nu supravieţuieşte în izolare totală niciodată... nu poate exista o iubire de nimic, de nicicând, de niciunde...!  
Iubirea ce tace uneori, într-o zi începe să iasă iarăşi din mrejele tăcerii. Auzind, ascultând (nu e aceeaşi una şi cealaltă), decifrând poezia cântecului Corinei Chiriac, romanticii sunt mistuiţi în văzduhul şi al visării şi al voioşiei, pe braţele muzicii. Datorită Corinei Chiriac şi cântecelor sale, cei ce iubesc muzica uşoară vin mai aproape ei de ei, chemaţi de superbitatea unor melodii plăcute ca mângâierea. Voinţa umană nu e niciodată mai oţelită de împlinirile iubirii ca atunci când muzica aduce ofrandă iubirea însăşi. Glasul artistei Corina Chiriac a fost predeterminat să readucă iubirea azi, când şi despre ea (despre iubire), ca despre tot, se vorbeşte în cele mai scurte şi rigide termene, combinând inadecvat viaţa, sentimentele şi Internetul, pe aceeaşi pagină de anexă a vieţii, încetând dezlegarea tainelor visului, melancoliei, comunicării afective directe, umane, şi deschizând drumul absent în uman, dar intens în iritabilitate sufletească!  
Frumos lucru este acela că adevărata muzică rezistă şi că există frumoasa artistă şi frumosul ei bine spiritual: Corina Chiriac şi cântecele sale!  
La un an de la făurirea unor daruri din inimă, pentru iubitorii de muzică uşoară, ca şi cum le-ar fi făcut pentru sine, cartea cu pagini autobiografice „Căutând iubirea” şi dublul album „Hai, hai lângă mine stai” (muzica Nicolae Caragia, textele Daniela Doroftei şi Marian Stere), interpreta Corina Chiriac revine şi odată cu ea se reînfierbântă iubirea ce i se poartă, într-o reîntâlnire de lansare a albumului „Ne cunoaştem din vedere”, cuprinzând o cunună de paisprezece cântece compoziţii proprii, rod al colaborării dintre artistă şi Casa de Discuri „Eurostar” . Ce minunat este că artista nu lasă timpul pe voia lui să întindă depărtări între ea şi public!  
Evenimentul va avea loc la Magazinul „Muzica”, luni, 31 octombrie 2016, ora 16.  
De câte ori revine Corina Chiriac la regăsirea cu cei ce o iubesc, acea zi e ziua de duminică a ei, ziua de duminică a publicului, ziua exaltării într-un cosmos contemplator rezămislit din inimi! Corina Chiriac spune prin muzică şi poezia muzicii cum se evită suferinţa şi cum se iubeşte fericit şi frumos! Prin cântecele şi glasul ei tristeţea şi urâtul se preschimbă în redeşteptare, frumuseţe şi farmec al vieţii. Este o artistă din fereastra inimii şi din pleiada celor mai frumoşi, inteligenţi, iubiţi artişti români din toate timpurile. Repertoriul ei de cântece este un flux de iubiri împrumutat de la îngerul din public şi redat, în raport afectiv de la inimă la inimă, prin limbajul muzicii, publicului.  
Într-această lume, guvernată de cea mai respectată forţă, iubirea, atrage artista Corina Chiriac şi melodiile sale. Toate aceste melodii sunt o parte a capodoperelor de vibraţii sufleteşti, o fărâmă luminoasă a vremilor acestora, o necesară contribuţie la reîntreţinerea flăcării de către artişti, o ultimă garnizoană a splendorilor muzicii.  
De la cântec, fiecare primeşte doar atât cât fiecare la rându-i este în stare să primească şi înţeleagă. De aceea, evenimente ca acesta al lansării albumului „Ne cunoaştem din vedere” îşi are în sine valoarea rechemării la iubirea muzicii...! Despre acest album vorbeşte albumul însuşi. Trebuie doar ascultat şi privit...! Privit pentru că interpreta Corina Chiriac, frumos şi cuceritor chip, atât de adecvat redat de artista portretului fotografic, Ioana Chiriţă, zâmbeşte şi încântă din oglinda grafică a diademei de cântece făptuite impecabil de „Eurostar”. Ceea ce nu se simte şi nu se vede pe CD este prezentarea - parte în sine a frumuseţii şi elocvenţei evenimentului - semnată de „arhitectul” prezentării, Octavian Ursulescu şi arta impecabilă a organizării evenimentelor de acest fel, a Oanei Georgescu (doar cei prezenţi la lansare se vor bucura de plăcerea în plus a reîntâlnirii şi cu cei doi magici „tehnicieni” ce dau dinamism, coerenţă şi colorism viu evenimentelor).  
Frumoasă, aşteptată mângâiere şi lumină în suflet: artista Corina Chiriac revine cu muzica iubirii şi iubirea muzicii, luni la lansarea noului album de cântece...!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Corina Chiriac. Valoarea rechemării la muzica iubirii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2130, Anul VI, 30 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!