CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2121 din 21 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Bianca Brad. Statornicie fără jurăminte, dezamăgiri cu jurământ...!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dacă nu echilibrul desăvârşit poate coordona absolutist viaţa, fără îndoială interrelaţionarea factorului emoţie şi factorului certitudine este condiţia generală a armoniei...! Educaţia şi efectul ei - distincţia -, inteligenţa şi agoniseala ei - cultura - dezvăluie adevărul faptului că un fruct nu trebuie învelit cu poleială de aur ca să fie dulce şi aromat; în acest mod poate fi analizată actriţa Bianca Brad, fostă Miss România, cândva considerată „Prinţesa frumuseţii”, pentru frumuseţea totală, afară de cea a „învelirii cu poleială”. Esenţa de valoare luată în considerare de juriu a fost frumuseţea corporală nu acoperământul precum şi inteligenţa, nu faima! Aceste calităţi etalonează şi azi înfăţişarea fizionomică şi spirituală a actriţei.  
Admirarea şi iubirea unui om frumos nu se şopteşte la ureche, de parcă ar fi vorba de o uneltire. A mărturisi şi a dovedi, acestea-s criteriile adevărului inimii. Da! Bianca Brad a fost şi va fi tot astfel, un om frumos! Dar şi ţintă a unor bice de la viaţă, ce i-au brăzdat sufletul cu răni. A fost Miss România nu întrecând contracandidate urâte ci frumoase! Astăzi se confruntă cu reversul vieţii, la piept cu urâţeniile ei, ce-i pricinuiesc derapări în tristeţe! Ceea ce nu prevede niciodată omul este vina pe care nu o poartă. E plină lumea de nevinovaţi osândiţi şi soarta cu verdicte nemeritate!  
Cine-i adorabil, copilul ce silabiseşte substantivul „mamă” ori tribunul ce amorsează dinamite verbale? Cine-a fost genial, descoperitorul becului electric, sau inventatorul bombei atomice? În acest context de raţiune, nu e mai agreabilă citirea cuvântului vorbitor de frumos şi de bine, decât al celui semănător de invective şi deşeuri morale? Cum să nu?! Plină-i media şi cartea românească şi internaţională de senzaţionalisme oripilante. În ce ne priveşte se lasă îndelung aşteptată în acest spaţiu al lecturii textul fără insultă, ţesut de chipuri frumoase şi elevate.  
Cum să nu indigneze faptul că urâtul începe să valseze cu profitul şi frumosul cu falimentul?! La ce vremi am mai putea să ne aşteptăm sub dominaţia unor evaluări turbulente şi inversate? Nimic nu e pe măsură condamnabil pentru această condamnare a ordinii!  
Ne-au rămas amintirile şi romanticii. Ele şi ei nu pot supravieţui împreună fără capacitatea de a nu-şi pierde admiraţia, iubirea şi respectul pentru ce şi cine a fost frumos! Artista Bianca Brad nu a fost, este şi azi astfel, dar raritatea apariţiilor sale în spaţiul public dă satisfacţii celor care înlătură floarea vie şi pun în vază floare de plastic. Exceptând pe orbul nevinovat, nimeni nu e inteligent dacă face aceasta. Bianca Brad este o ducesă a florilor, frumoasă, inteligentă, blândă, bună, luminoasă la suflet, trecută prin toate strălucirile şi umbrele vieţii...!  
Este o femeie cu o alinătoare căldură a inimii, onestă şi statornică. A iubit, iubeşte şi va iubi fără a face jurăminte de iubire cu soarta, dar soarta i-a dejucat ei multe speranţe şi i s-a întors în contră, deşi părea că îi jurase o viaţă înflorită numai de frumuseţe.  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Bianca Brad. Statornicie fără jurăminte, dezamăgiri cu jurământ...! / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2121, Anul VI, 21 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!