CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 2117 din 17 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Lorenna. Uniformitate între ce trebuie să fie şi ce este artistul…
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mult rău mai fce în lume vanitatea morală! Din cauza ei inima omului devine propria ei temniţă ! Cine o cunoaşte pe Lorenna nu doar că o iubeşte, dar arde în plăcerea fierbinte, uniformă cu a bijutierului care descoperă pe un inel un nestemat.  
Modestia, simplitatea, generozitatea, iată câteva „pietre preţioase” ale Lorennei, artistă tânără, bogată şi din contextul acestei evaluări şi „trezorieră” a celei mai mari şi inestimabile comori umane.  
Interpreta de muzică populară şi de petrecere, organizator de spectacole, prezentator tv, născută la Gherla, absolventă a facultăţii de filologie-litere, pe lângă această pluritate de aptitudini profesionale, Lorena deţine şi trăsături de identitate fără termen, înnăscute, ca frumuseţea şi mentalitatea..., politeţea, nobleţea comportamentală, eleganţa aspectării vestimentare decurgând şi de aici, dar şi din aportul personal al asimilării culturale. Toate acestea sunt laurii adevăraţi ai Lorennei, cei reprezentaţi pe stampe şi statui nefiind altceva decât frunze uscate cu care te puteai şi naşte în antichitate ca descendent al unei familii monarhice sau nobiliare. Pe Lorenna o laurează însă formele şi calitatea interrelaţionării cu oamenii, şi prestaţiile profesionale în televiziune, scenă şi spectacol.  
Din acest orizont de determinare un adevăr fundamental în legătură cu Lorenna este frumuseţea neunivocă, estinsă ca expunere în tot ce e vizibil la ea. Există o sublimitate neascunsă în toată înfăţişarea ei, atât cea corporală cât şi cea atitudinală, ca persoană publică şi, evident, cea oglinditoare a prestaţiilor artistice.  
Între ceea ce este şi ceea ce vrea şi trebuie să fie Lorenna există deplină compatibilitate. Mulţi artişti se doreşte a fi întocmai, dar în mare măsură preferinţele publicului nu reprezintă echivalenţă cu programele şi evoluţiile lor, dimpotrivă, constituie bază a contradicţiei.  
Întrebarea ce se iveşte ca o consecinţă a admiraţiei de care se bucură din partea spectatorilor şi telespectatorilor Lorenna este dacă o eventuală adâncă taină stă în frumoasa şi agreata ei prezenţă publică. Răspunsul este conţinut în stabilitatea evoluţiior sale. Nu se poate admite ipoteza niciunei taine, frumuseţea, talentul, decenţa, inteligenţa, eleganţa, generozitatea Lorenei nefiind nici imitaţii, nici capricii, nici flacăra lumânării de ceară, ci o valoare universală, păzită de chiar firea lucrurilor veşnice, regenerabile. Cu ele, Lorenna îşi aduce aportul la înfrumuseţarea, estetizarea, îmbucurarea vieţii altora pentru că aceasta-i datoria dintâi a artistului, iar dacă el nu şi-o îndeplineşte, mai devreme sau mai târziu publicul îl va sancţiona şi poziţia lui se va clătina uneori iremediabil! Spre lauda şi meritatul respect pentru Lorenna, un cât de insignifiant semnal nu apare că popularitatea şi relaţia ei afectivă cu publicul se va degrada vreodată. Sunt multe întrezăriri de vedetism în evoluţiile unor zişi artişti cu un destin ca al zăpezii: de cum se schimbă anotimpul se preface lichid şi se mistuie în apele de jos şi de sus. Lorena însă e o artistă consecventă, de strălucitoare şi rezistentă relevanţă în spectacolul diversului artistic, dar şi un om de televiziune elevat, profesionist, apreciat şi admirat.  
Este un reper a cum îi stă bine artistului în faţa publicului său dar şi organizatorului de spectacol grandios şi mirabil, precum şi prezentatorului tv în actul moderării unor emisiuni de anvergură profesionistă, cu audienţă înaltă...!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Lorenna. Uniformitate între ce trebuie să fie şi ce este artistul… / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2117, Anul VI, 17 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!