CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1980 din 02 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

Pătimitorii penumbrei şi nevederii, către prof. univ. dr. Monica Pop
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Timpul în care ne petrecem noi, această lume românească pierdută din prea puţină voinţă în sinele prea mult atent la glasul raţiunii zarvei, ca lux şi ingeniozitate a falsului, ne dovedeşte ce se întâmplă cu o naţiune anesteziată de frigurile dispreţului faţă de adevărul judecăţii, adevărul libertăţii, adevărul dreptăţii. A luat fiinţă o evlavie a nelepădării de vină, dar de nimicire cu zgomote a celor ce o observă şi condamnă. 
  
Pastorii acestui nou tip de confesiune, peste măsură de zeloasă, sunt sub graţia viciului şi în slujba obrăzniciei ieşite nelecuit din raza ultimului indiciu de omenie. Ei au călcat totul în picioare, au închis drumurile călcate smerit de oameni curaţi şi cumpătaţi, lăsându-le în umbra survolului păunilor. Viclenia înflăcărează şi defectează frâna celor urcaţi la putere, pe care suferinţa celor care nu se ajung prin chilipiruri, hoţii şi înşelăciune îi hrăneşte cu o senzualitate fără abţinere, un delir scăpat la vale, o desfătare hămesită în a distruge pe oricine şi orice, spre binele cu orice preţ; au săltat miza la culmea tiraniei băgându-ne în puşcărie savanţi, punând cătuşe pe mâini ce operează, insultându-ne profesorii, artiştii, sportivii, judecătorii…, nu mai contează ce sfâşie şi pe cine, cu vanitate, din tot şi dintre toţi cei care ne dau posibilitatea să ne sporim binele, bucuria, veselia noastră! 
  
Ce mai au azi şi cu prof. univ. dr. Monica Pop?! Ea pe cine a mai supărat?! Ce stare a minţii activează ambiţia lor de a-şi demonstra talentul infectării opiniilor cu invective? Din ce incitaţii constante în demolarea imaginii personalităţilor lovesc azi pe dstinsa doctoriţă a luminii ochilor, aceste ferestre cu înger şi demon în canat, prin care pătrunde universul în umanitate, se naşte ticluirea împotriva căreia vedem că ezită să se ridice unii dintre puternicii vremii, ca să tempereze şi să apere o doctoriţă de care ţara are nevoie? 
  
Sau nu mai avem nevoie de doctori? Cum se poate ca glasul celor ce sar întru susţinerea doctoriţei care (puţini ştiu), în timpul evenimentelor din decembrie 1989 a dat primul ajutor, nedormită, cu primejdia gloanţelor şi morţii în sân, răniţilor, salvându-le viaţa, care a urcat de la treptele de jos ale debutului atât de dramatic, până la consacrarea eminentă în domeniul medical, a muncit, a avut har, pasiune, consecvenţă, respect pentru viaţă, compasiune faţă cu durerea, înverşunare în luptă cu boala, a clădit uman şi material un castel de spital pentru consultaţii, internare şi tratare a suferinzilor primejduiţi a li se curma dreptul la lumină, să fie atât de silenţios? 
  
Ce capricii, ce fantezii, ce ură, ce mişelie se strecoară pe uşile nepăzite ale unor oameni care au luat de la un capăt spre altul personalităţile României şi s-au oprit azi la doctoriţa Monica Pop? Zisa presă (aceea ce-i animată de instinctele corbilor) a început iarăşi să încerce dacă avem sau nu minte şi a scos, la capacitate maximă, un debit de nămol deversat din propriile decantări morale ale celor ce înnoroiază elitele României. Ne sunt în puşcărie profesorul Mencinicopschi, profesorul Dan Voiculescu şi alţii, este condamnat doctorul Brădişteanu, ne hărţuim, anchetăm, condamnăm doctorii, îi ameninţăm şi surpăm acum onoarea doctoriţei Monica Pop rostogolind asupră-i vină născocită, resentimente, calomnii, diversiuni, irealităţi, întorcând spatele condiţiei existenţiale însăşi, oricui dintre noi putându-ne veni rândul să avem de suferit dacă ne pedepsim doctorii ce ne vindecă. Distrugătoare manipulare reactivată iar şi iar, cu un ritm de ceas! Nu există înţelesuri pentru aşa ceva! 
  
Totul pare o domnie a confuziei, o inducere în eroare, o iraţiune dirijată, o presiune a judecăţii false, o afacere prosperă şi profitabilă prin forţe distructive. Doar că naţiunea română nu începe şi nu se termină cu cei ce-au rătăcit calea de a se îndrepta. Triumful minţii ascuţite regăseşte libertatea chiar acolo unde sună lanţuri, raţiunea chiar acolo unde scrâşnesc lacăte pe uşile minţii, dreptatea chiar acolo unde-s croite serpentine în legi. 
  
Colosalei defăimări a prof. univ. dr. Monica Pop nu-i poate răspunde clemenţa. Josniciei nu-i poţi întoarce o tăcere nobilă. Cu atât mai mult atunci când este vorba că sunt dispreţuiţi oameni de valoare ai României. Dacă acordăm clemenţă răspânditorilor panicii ca pasiune, ei o vor repeta! Nu putem lăsa la nesfârşit să ne fie terfelite, judecate atât de incorect, condamnate sub critici ilogice şi acuzaţii inimaginabile, nefondate, personalităţile! 
  
Cine se dovedeşte a fi onest şi de partea adevărului, negreşit va păstra fără umbre respectul şi recunoştinţa faţă de distinsa prof. univ. dr. Monica Pop şi-i va fi cu cea mai puternică afectivitate alături. Gratitudinea şi iubirea celor cărora le-a făcut bine nu pot rămâne insesizabile, iar azi, mai mult ca oricând, trebuie nu numai relevate ci dovedite. Prof. univ. dr. Monica Pop este, cu oarece şovăire, pentru că nu sunt argumente solide, sau nu sunt deloc, amestecată acum, pe seama unor investigaţii negândite, insinuări, ipoteze, într-un conflict de interese în legătură cu faptul divers al zilei, îndelung dezbătut, iute, de dragul senzaţionalului în principal, cel mai laborios, de către jurnalistul Cătălin Tolontan, adesea foarte eficient în îmbrăcarea anchetelor cu veşmintele fabulaţiei: Hexi Pharma. 
  
Să fim, dacă putem fi, calmi! Adevărul va strălumina! O doctoriţă de aşa anvergură profesională şi umană, atât de cumsecade, cum este prof. univ. dr. Monica Pop n-a făcut niciodată netrebnicii din care să se descopere o dublă personalitate, iar dacă ei, neamul românesc are a-i restitui ceva, aceasta e încrederea în ea, iubirea, recunoştinţa. În primul rând din partea atâtor şi atâtor pătimitori ai penumbrei şi nevederii! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Pătimitorii penumbrei şi nevederii, către prof. univ. dr. Monica Pop / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1980, Anul VI, 02 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!