CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1840 din 14 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

André Rieu a primit ”Premiul International – Prietenii Romaniei”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
André Rieu a primit ”Premiul International – Prietenii Romaniei” in cadrul Galei Premiilor de Excelenta ”Om intre oameni”  
 
Marţi, 12 ianuarie 2015, îndrăgitul violonist André Rieu a obţinut „Premiul internaţional - Prietenii României” în cadrul celei de-a şasea ediţii a Galei Premiilor de Excelenţă în Civism „Om între oameni”. Marele artist a fost omagiat pentru palmaresul său impresionant, pentru cele şapte concerte extraordinare susţinute anul trecut pe scena din inima capitalei, pentru că a adus strălucirea valsului din saloanele vieneze în mijlocul publicului larg, pentru geniul său violonistic, pentru performanţa de a fi scos muzica clasică din sălile de concert şi de a o fi mutat pe stadioane şi în parcuri, de a fi reuşit ca, pe lângă publicul restrans, specializat, să atragă şi să fidelizeze un public imens, care astăzi ascultă cu un entuziasm debordant piese ale marilor compozitori.  
Cuvintele de apreciere la adresa maestrului André Rieu au continuat în prezenţa auditoriului:  
„Îl omagiem cu dragoste şi respect, ca răspuns la dragostea şi respectul pe care le poartă poporului român. Suita de concerte-maraton, desfăşurată în vară, la Bucureşti, a fost memorabilă, iar atmosfera creată de publicul român a fost catalogată de maestrul însuşi drept „copleşitoare”. Cum incandescent a fost concertul susţinut la Maastricht, împreună cu marele naist Gheorghe Zamfir şi un grup de muzicieni români. Ziarele au titrat atunci: „André Rieu a ridicat Europa în picioare pentru România”!  
Cum prietenul la nevoie se cunoaşte, maestrul a venit special în România, atunci când a auzit despre tragedia de la Clubul Colectiv. A păstrat un moment de reculegere la locul comemorativ din faţa Clubului şi a declarat că toate încasările DVD-ului făcut în România – pe care vi-l oferim cu drag şi domniilor voastre în această seară – vor reveni tinerilor şi familiilor lor.  
Iată un sincretism emoţionant, unic, între dăruirea medicilor români care s-au îngrijit de trupurile arse ale oamenilor şi generozitatea muzicianului care s-a ocupat de sufletele oamenilor. ”  
Aflându-se în perioada pregătirilor pentru următorul turneu, André Rieu nu a putut fi prezent la gala „Om între oameni”, dar a transmis un mesaj video emoţionant prin intermediul căruia a adresat mulţumiri speciale şi a mărturisit că este nerabdător să revină pe scena din Piaţa Constituţiei cu noul său concert, ce se va desfăşura în data de 11 iunie.  
Mesaj video André Rieu aici: https://www.youtube.com/watch?v=vNvLKby8xXo  
Galei Premiilor de Excelenţă în Civism „Om între oameni” organizată la iniţiativa primarului Neculai Onţanu şi a Primăriei Sectorului 2 cu sprijinul Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă aflată sub egida Academiei Române, s-a desfăşurat marţi, 12 ianuarie 2016, cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii, la Sala „Studio” a Teatrului Naţional Bucureşti „Ion Luca Caragiale”, în prezenţa unui public distins.  
Nominalizările au aparţinut juriului, alcătuit din nume de prestigiu: domnul Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, IPS Ciprian Câmpineanul, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei şi acad. Eugen Simion, preşedintele Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă, acad. Maya Simionescu, vicepreşedinta aceleiaşi fundaţii.  
Printre laureaţii ediţiei actuale a Galei Premiilor de Excelenţă în Civism „Om între oameni” s-au aflat de asemenea:  
 Ilie Năstase – Excelenţă în sport;  
 Dumitru Prunariu - Aspiraţie şi cutezanţă;  
 Dorel Vişan - Magia Cuvântului;  
 Mircia Dumitrescu - Patriarhul Artelor;  
 Nicolae Tănase - Spiritualitate şi har ;  
 Nicolae Zamfir -Ştiinţa mileniului trei;  
 Medicină - corifeii vieţii – premiu colectiv cadrelor medicale care au ajutat victimele din incendiul Colectiv;  
 André Rieu - Premiul internaţional - Prietenii României.  
 
(Nicoleta ION Art Nation Media)  
 
Referinţă Bibliografică:
André Rieu a primit ”Premiul International – Prietenii Romaniei” / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1840, Anul VI, 14 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!