CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1793 din 28 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Administraţia Bazinală de Apă Siret reduce riscul la inundaţii în bazinul hidrografic al râului Trotuș
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”  
Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Siret implementează proiectul „Amenajare râu Trotuș și afluenți pe tronsonul Ghimeș-Urechești, județul Bacău, Faza I “, ce va fi finalizat până la 31 decembrie 2015.  
Obiectivul general al proiectului este contribuirea la un management sustenabil al inundaţiilor, prin implementarea de măsuri preventive în cele mai vulnerabile zone.  
Obiectivul specific al proiectului îl constituie realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe râul Trotuș și afluenții Șanțul, Ciugheș, Camenca și Asău, cu scopul de a înlătura posibilitatea de producere a pagubelor materiale şi pierderi de vieţi omeneşti în momentul producerii viiturilor.  
Finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% din fondurile Uniunii Europene, restul de 10% este asigurat de la bugetul de stat.  
Valoarea estimată eligibilă a proiectului este de 105.168.376 lei, din care contribuția Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune este de 94.651.538 lei.  
Lucrările de protecție împotriva inundațiilor propuse în Faza I includ lucrări de apărare de mal, praguri de fund pentru consolidări și recalibrări de albie, în vederea apărării de inundații a localităților: Palanca, Brusturoasa, Asău și Comănești, județul Bacău. În cadrul prezentului proiect este inclusă și valoarea investițiilor recepționate în anul 2013 în zona Comănești (lucrări finanțate din bugetul de stat în urma unui credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei).  
Realizarea investiţiei de amenajare a cursului râului Trotuș și a afluenților va contribui la creşterea gradului de protecţie a populaţiei şi punerea în siguranţă a obiectivelor socio-economice din aria proiectului, la creşterea calităţii vieţii prin reducerea pagubelor produse ca urmare a inundaţiilor şi, totodată, asigură o creştere economică viitoare a zonei.  
Realizarea acestui proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” permite realizarea unor obiective prevăzute în Directiva Uniunii Europene privind managementul riscului la inundaţii (în acest caz, în bazinul hidrografic al râului Trotuș) precum şi planificarea şi realizarea diferitelor lucrări de protejare a infrastructurii aflate în zone inundabile.  
 
Proiectul Amenajare râu Trotuș și afluenți pe tronsonul Ghimeș-Urechești, județul Bacău, Faza Ia ajuns la final  
  
Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu”  
  
Luna decembrie marchează finalizarea proiectului Amenajare râu Trotuș și afluenți pe tronsonul Ghimeș-Urechești, județul Bacău, Faza I. Proiectul este implementat de către Administraţia Naţională Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Siret și este co-finanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operațional Sectorial „Mediu” 2007-2013, Axa prioritară 5 - Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, Domeniul major de intervenţie 1 - Protecţia împotriva inundaţiilor.  
  
Valoarea estimată eligibilă a proiectului este de 105.168.376 lei, din care 90% reprezintă contribuția Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune, iar restul de 10% este asigurat de la bugetul de stat.  
  
Obiectivul specific al proiectului îl constituie realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe râul Trotuș și afluenții Șanțul, Ciugheș, Camenca și Asău, cu scopul de a înlătura posibilitatea de producere a pagubelor materiale şi pierderi de vieţi omeneşti în momentul producerii viiturilor. Lucrările de protecție împotriva inundațiilor propuse în Faza I includ lucrări de apărare de mal, praguri de fund pentru consolidări și recalibrări de albie, în vederea apărării de inundații a localităților: Palanca, Brusturoasa, Asău și Comănești, județul Bacău. În cadrul prezentului proiect este inclusă și valoarea investițiilor recepționate în anul 2013 în zona Comănești (lucrări finanțate din bugetul de stat în urma unui credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei).  
  
Realizarea investiţiei de amenajare a cursului râului Trotuș și a afluenților contribuie la creşterea gradului de protecţie a populaţiei şi punerea în siguranţă a obiectivelor socio-economice din aria proiectului, la creşterea calităţii vieţii prin reducerea pagubelor produse ca urmare a inundaţiilor şi, totodată, asigură o creştere economică viitoare a zonei.  
  
Realizarea acestui proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” permite realizarea unor obiective prevăzute în Directiva Uniunii Europene privind managementul riscului la inundaţii (în acest caz, în bazinul hidrografic al râului Trotuș) precum şi planificarea şi realizarea diferitelor lucrări de protejare a infrastructurii aflate în zone inundabile.  
  
  
  
 
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.  
 
Dr. ing. Emil Vamanu  
Director Administraţia Bazinală de Apă Siret  
 
Manager UIP: Zenaida CRISTEA Administraţia Bazinală de Apă Siret  
 
Referinţă Bibliografică:
Administraţia Bazinală de Apă Siret reduce riscul la inundaţii în bazinul hidrografic al râului Trotuș / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1793, Anul V, 28 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!