CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1787 din 22 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Cristi Minculescu şi Iris ROCKOLINDE SIMFONIC la Sala Palatului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În pragul Crăciunului,  
 
CRISTI MINCULESCU & IRIS concertează în stilul rock-simfonic, la Sala Palatului!  
 
ROCKOLINDE SIMFONIC, 22 decembrie, ora 20:00  
Invitați de excepție: soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin.  
 
În luna decembrie, cadourile mult visate nu se lasă așteptate! Vestea bună se îndreaptă către iubitorii de concerte live, dar mai cu seamă către fanii trupei IRIS, căci pe 22 decembrie, aceștia se vor putea bucura de o experiență concertistică de amploare în ton cu atmosfera de sărbătoare, specifică finalului de an.  
Așadar, vocea de succes a rock-ului românesc din toate timpurile, CRISTI MINCULESCU și legendara trupă IRIS, alături de soprana Felicia Filip, violoncelistul Adrian Naidin și Orchestra Sinfonia București sub bagheta dirijorului Florin Totan, vor urca pe scena Sălii Palatului din capitală în data de 22 decembrie, începând cu ora 20:00, pentru a cuceri audiența cu încă un concert memorabil intitulat, ROCKOLINDE SIMFONIC.  
Prietenia statornică între marii artiști și profesionalismul incontestabil reprezintă fără doar și poate, esența succesului, răsplătit de public prin bucuria reîntâlnirii și a aplauzelor fulminante oferite la fiecare apariție pe scenă.  
După 15 ani de la concertul ”Athenaeum Live”, ROCKOLINDE SIMFONIC poate fi definit ca un concert festiv, o reeditare a celui mai apreciat concert rock-simfonic susținut de trupa IRIS împreună cu soprana Felicia Filip. Ineditul concertului Rockolinde Simfonic va fi completat de momente muzicale remarcabile, oferite de binecunoscutul violoncelist Adrian Naidin, acompaniat de band-ul său format din Ionuț Micu – tobe, Andrei Bălașa- chitară și Mircea Muntenița - bass . Timp de aproximativ două ore, spectatorii vor păși în lumea IRIS. Vor trăi momente emoționante și se vor putea bucura din plin de interpretările pieselor de colecție selectate pentru acest show.  
 
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează: VIP – 175 lei, Cat.I – 150 lei, Cat.II – 115 lei, Cat.III – 75 lei și Cat.IV – 50 lei. Acestea pot fi procurate de la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica, Unirea Shopping Center (etj.2), Diverta, Flanco și online prin www.ticketnet.ro, www.myticket.ro, www.bilet.ro sau www.iabilet.ro.  
 
IRIS  
 
Trupa Iris a luat ființă în 1976, prima formulă avându-i în componenţă pe Nuţu Olteanu (chitară, vocal), Emil Lechinţeanu (chitară bas) şi Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numărat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman şi Sorin Chifiriuc. Cea mai recentă plecare din formaţie a avut loc în septembrie 2012, când solistul Cristi Minculescu a părăsit trupa, după 32 de ani de activitate, însă, spre bucuria imensă a fanilor acesta a revenit pentru proiectul ”Din nou împurenă”.  
IRIS deține un portofoliu muzical bogat, un palmares discografic incluzând 14 albume, 3 maxi-single-uri și un DVD/VHS, peste 6.000 de concerte susținute în diverse turnee, în aproape toate orașele țării, în fața a peste 10 milioane de spectatori.  
 
FELICIA FILIP  
 
Presa internaţională a numit-o "diva céleste" şi "noua regină a Traviatei". A cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România şi este unica solistă care a obţinut toate premiile Mozart.  
După modelul Montserrat Caballe - Freddie Mercury, soprana Felicia Filip este cea care a deschis drumul rockului simfonic în România. Începută în 1996, colaborarea cu trupa Iris a avut un succes uriaş, ce a culminat cu lansarea albumului "Filipissimia", iar "Fata din vis" este cel de-al doilea album semnat de "soprana rock a României".  
De-a lungul timpului s-a bucurat de aprecierea publicului urcand atat pe importante scene internationale cum ar fi Covent Garden Royal Opera House din Londra, Staatsoper din Hamburg, Teatre Liceu din Barcelona, Staats Oper din Viena sau Opera din Toronto cat si pe scenele din Romania.  
In lumina acestei cariere extraordinare soprana Felicia Filip a fost ridicata la gradul de Comandor al Ordinului "Meritul Cultural", titlu care i-a fost decernat de catre Presedintele României, iar de curand a obtinut titlul onorific de “Persoana Emerita” conferit de Presedintele Republicii Moldova.  
 
ADRIAN NAIDIN  
 
A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti. Spaţiul tipografic nu ne permite să amintim toate concertele şi întâlnirile cu muzicieni de renume care l-au îmbogăţit sufleteşte pe Adrian Naidin, dar putem spune că face parte dintre cei care au înţeles că publicul trebuie educat, dar mai înainte de acest lucru trebuie să i se arate ce înseamnă cu adevărat muzică de calitate.  
Adrian Naidin reuşeşte de fiecare dată să combine jazz, muzică de cameră şi folclor românesc, atingând cu violoncelul său note de-o frumuseţe aparte. În clipa în care Adrian Naidin se opreşte din cântat se lasă tăcerea, se instalează o uimire egală liniştii de început, o nesiguranţă sfântă, ceva nedescifrat care rămâne ascuns undeva înlăuntrul lui pentru că doar el are cheile fermecate, cum spuneam mai sus, cu care deschide uşile sufletului nostru.  
 
SINFONIA BUCUREȘTI  
 
Orchestra “Sinfonia Bucureşti” a fost înfiinţată de maestrul Florin Totan în 1990 şi a reprezentat la vremea respectivă prima iniţiativă privată, nu doar în muzică, dar şi în cultura românească. Orchestra este compusă dintr-un număr variabil de instrumentişti valoroşi provin din principalele orchestre bucureştene precum Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională Radio şi Opera Naţională. De-a lungul timpului, orchestra a fost invitată la zeci de concerte de gală şi manifestări oficiale. Printre cei care i s-au alăturat în concerte se numără: naistul Gheorghe Zamfir, sopranele Cellia Costea (Atena) şi Felicia Filip, violonistul Eugen Sârbu (Londra), pianiştii Babette Hierholzer (New York) şi Jean Francois Dichamp (Paris), violoncelistul Xavier Philipps (Paris) şi dirijorii Cristoph Poppen (Berlin-Munchen) şi Robert Olson (Kansas City).  
 
(Nicoleta Ion PR Manager )  
 
Referinţă Bibliografică:
Cristi Minculescu şi Iris ROCKOLINDE SIMFONIC la Sala Palatului / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1787, Anul V, 22 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!