CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1769 din 04 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Silvia Dumitrescu. Iubiri sporite ne-ncetat şi echivalent
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
30 octombrie 2015! Zi frântă în două de două chipuri ale destinului uman! După înserare, pentru necrezut de mulţi tineri nevinovaţi a urmat eternitatea! Timp spintecat inegal în două. Tineri, copii chiar, cu atâta viaţă înainte şi-au trăit ultimele clipe în ritmurile melodiei „Ziua în care vom muri”, la Clubul „Colectiv” din Capitală. Prin văpăile unui incendiu îngrozitor au coborât îngeri şi au plecat cu suflete nevinovate. Ţara s-a prăbuşit în lacrimi.  
Cine să ştie de aceasta?! La clubul ce-avea să fie înghiţit de flăcări, în valurile muzicii venea tot mai aproape clipa morţii însetate de vieţi ajunse la crucea vârstei, lacome de flori sufleteşti fragede şi-nflăcărate de vise. Soarele a apus condus de solul groazei, grăbit. Copii şi tineri fără culpă n-au mai plecat niciodată acasă, focul i-a cuprins, surpându-le drumul, aşternându-le o cale străină, nimeni nu ştie prin ce chin, ce spaimă şi dezolare. Câte lacrimi vor fi curs stingeau un foc dar pe acela nu!  
Ziua începuse sub auspiciile biruinţei fericirii prin muzică. Întâi, artista Corina Chiriac şi-a lansat, într-o atmosferă de prefacere a iubirii în văzduh cu vulturi şi a cântecului în triumf sărbătoresc, dublul CD „Hai, hai lângă mine stai”. Apoi, „Fiorul iubirii” întocmai aşa numit şi-ntocmai de-adevărat a săgetat cu melodii compuse şi orchestrate de muzicianul Virgil Popescu, glăsuite ca o briză prin flori de interpreta Silvia Dumitrescu.  
Cu o voce ce produce o impresie afectivă puternică, un om adorabil, frumos, vesel, comunicativ, cu ochi în care privirea scânteiază ca soarele scufundat în valurile oceanului albastru, cu surâs ce trece de graniţe, apropiind şi pe străini ca şi pe prieteni, interpreta Silvia Dumitrescu a urcat arta spectacolului, la braţ cu sărbătoarea lansării CD-ului, cu încuviinţarea iubirii, prieteniei, comuniunii, până la cerul sufletului înflorit de vrăjile muzicii.  
E atât de înălţător cântecul glăsuit de interpreta Silvia Dumitrescu încât aprinde pasiune pentru fiecare sunet muzical, ca şi cum omul nu trebuie să trăiască numai pentru viaţa pe care o are în faţă, pentru anii ce vin, nici măcar pentru ziua de mâine, ci pentru fiecare clipă în puterea căreia e preţul unei fericiri. Cântecele interpretate de Silvia Dumitrescu se aud, se ascultă, se trăiesc în toate clipele fervente ale vieţii din ele. Clipele, zilele, ani, viaţa s-ar termina odată ce s-ar termina cântecul. Or, cântecul Silviei Dumitrescu are în el viaţă neîncetată, înfrumuseţată şi-ncununată de bucurii. Din două globuri de soare este luminat: vocea artistei şi creaţia muzicală a maestrului Virgil Popescu. Împreună cu poezia cântecului, scrisă de Virgil Popescu, George Popovici, Dumitru Popescu Chiselet, George Topârceanu, cântecele de pe CD-ul „Fiorul iubirii”, lansat la Magazinul „Muzica” din Bucureşti, pe 30 octombrie 2015 sunt caldul revers, parcă, făcut miezului toamnei lui 2015, la puţini paşi de locul zguduit de una din cele mai mari drame prin care au trecut tinerii României vreodată. De unde să ştim că în acea zi, în două locuri apropiate triumfa fericirea vieţii şi asaltul flăcărilor împotriva ei?!  
CD-ul cuprinde unsprezece cântece şi un negativ bonus la piesa „Fiorul iubirii”: „Fiorul iubirii”, „Sahara”, „Cum s-ajung la inima ta”, „Tu nu crezi în proverbe” „Ploua”, „Vreau să mint şi eu”, „Asta e opinia mea”, „Nu mai trage Cupidon”, „Nu-i frumos ce e frumos”, „Inimi hoinare”, „Eram atât de tineri”. Lucrat de Casa de discuri „Eurostar”, reprezentată la eveniment de către Venera Stângă, CD-ul aduce cu sine braţe largi şi-mbrăţişări din partea interpretei Silvia Dumitrescu şi maestrului Virgil Popescu. Este unul dintre cele mai izbutite producţii de muzică uşoară românească ale anului 2015, cu lirism melodic şi deopotrivă vivacitate, poezie a cântecului, profundă, contemplativă şi în aceeaşi măsură vie, antrenantă, expresivitate, mesaj percutant, spirit incitant. Au fost prezenţi Horia Moculescu, Nicolae Caragia, Stela Enache, Natalia Guberna, Florin Silviu Ursulescu, Aurel Moga, realizatoarea tv Valentina Spânu, promotorii Livia şi Ioan Gauzin, sponsori ai cărţii biografice Jolt Kerestely de Oana Georgescu, Oana Georgescu, Marian Spânoche, Lucia Popescu Moraru, Florin Apostol, multe alte personalităţi din orizontul muzicii uşoare româneşti, presa scrisă, televiziuni, prieteni, fani...  
Punând alături farmecul aparte scenic al artistei, lansarea CD-ului a fost nemărginit de bine primită, iar prezentatorul Octavian Ursulescu a înmulţit cum singură intonaţia sa vocală, ştiinţa prezentării, şi a datelor exacte, riguroase şi bogate ca o memorie de calculator, din lumea vastă şi fascinantă a spectacolului muzicii uşoare româneşti, e în măsură de a înmulţi atractivitatea evenimentului.  
Oricând reapare cântecul Silviei Dumitrescu şi al maestrului Virgil Popescu, nu vine singur şi nici nu găseşte singurătate. Vine cu iubire, la întâlnire cu iubirea!  
O iubire se sporeşte neîncetat şi echivalent pe cealaltă!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Silvia Dumitrescu. Iubiri sporite ne-ncetat şi echivalent / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1769, Anul V, 04 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!