CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1755 din 21 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Maria Dragomiroiu, la ceas aniversar - 35 de ani de carieră de succes Lansare de carte „MARIA DRAGOMIROIU. CÂNTECUL şi DRAGOSTEA” de Oana Georgescu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O POVESTE de VIAŢĂ impresionantă într-o CARTE captivantă 
  
„Fiecare are un destin al său care îl călăuzește, iar acest destin este dat de Dumnezeu… Cred că Dumnezeu m-a iubit și tot El mi-a călăuzit pașii în viaţă. Şi mai cred că Dumnezeu a avut un plan cu mine de nu m-a lăsat la greu! Sunt convinsă că a vrut să mă nasc şi să exist ca să fiu sprijin pentru ceilalți! Îmi place să dăruiesc celor din jur și să îi văd fericiţi” („Maria Dragomiroiu. Cântecul şi Dragostea” de Oana Georgescu, 2015) 
  
MARIA DRAGOMIROIU şi Editura ALLFA, parte a Grupului editorial ALL vă invită la evenimentul de lansare a cărţii Oanei Georgescu „CÂNTECUL şi DRAGOSTEA”: joi, 22 octombrie, ora 18.00, la Sala Palatului din București, în foyer. 
  
Acest eveniment urmat de o SESIUNE de AUTOGRAFE va avea loc înainte de începerea spectacolului - eveniment dedicat aniversării a 35 de ani de carieră a artistei, o mare sărbătoare dedicată Doamnei cântecului popular românesc, Maria Dragomiroiu. 
  
SESIUNEA de AUTOGRAFE va continua şi după spectacol, în foyerul Sălii Palatului! 
  
„Cartea aceasta reprezintă o confesiune sinceră despre trăirile, sentimentele și învăţămintele și convingerile mele. Am depănat aici amintiri din întreaga mea viaţă, cu bune și cu mai puţin bune, cu frumoase și mai puţin frumoase. Dragostea, acest sentiment minunat, este cea care mi-a ghidat destinul, începând cu dragostea pentru părinţi, apoi cu cea pentru alesul inimii, continuând cu dragostea pentru copii, pentru familia toată, pentru oameni în general și, alături de toate acestea, dragostea pentru cântec.“ - Maria Dragomiroiu. 
  
Participă: Maria Dragomiroiu şi familia sa (copiii, nepoții, soțul – impresarul Alexandru Bebe Mihu), Oana Georgescu, scriitorul Dinu Săraru, cel care semnează prefaţa acestei cărţi şi care a avut un rol hotărâtor în cariera marii artiste și marea majoritate a protagoniștilor cărții şi ai spectacolului – eveniment. 
  
Mariei Dragomiroiu îi vor fi alături în spectacol artiști de valoare ai scenei românești, majoritatea personaje ale cărții Oanei Georgescu: Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu, Mioara Velicu, Văru’ Săndel, Olga Bălan, Marcel Pavel, Andreea Bănică, Annes, Adrian Enache, Aurelian Temișan, Raoul. Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. 
  
Artista a ajuns și a rămas în vârful ierarhiei muzicale grație talentului, dăruirii și pasiunii pentru folclor authentic românesc. De 35 de ani, Maria Dragomiroiu a fost şi a rămas o prezență strălucită pe toate scenele, fiind adulată de spectatorii de toate vârstele. Înzestrată cu deosebite calități vocale, având un timbru special, o vivacitate și un dinamism scenic aparte, Maria Dragomiroiu dă viață cântecului popular românesc, îl încarcă cu emoție și reușește să ajungă şi să rămână definitiv în inimile publicului care o iubeşte necondiţionat. 
  
Amfitrioana spectacolului va fi îndrăgita prezentatoare TV Iuliana Tudor, iar regia artistică este semnată de reputata Elise Stan. 
  
Realizatorul evenimentului inclus în cadrul Proiectului Naţional „Artă contra Drog” 2015 este Stoian Anghel. 
  
„Cântecul și dragostea s-au luat de mână ca să facă viaţa mea veselă și bună. Fiecare cântec e o parte din sufletul meu pe care o dăruiesc de 35 de ani publicului și primesc înapoi dragostea lui neţărmurită. Vă aștept pe 22 octombrie, la Sala Palatului, la lansarea cărţii urmată de un spectacol de înaltă ţinută artistică unde ne vom sărbători prin cântec împreună” - a declarat Maria Dragomiroiu. 
  
Suntem convinşi că titlurile capitolelor sunt mai mult decât sugestive şi vor stârni interesul pentru o carte-document, o confesiune emoţionantă, o poveste unică a vieţii şi carierei unei mari artiste, demnă reprezentantă a cântecului popular românesc: “Sunt, exist, doar pentru că aşa a vrut Dumnezeu!” / La școala din satul Marcea / DRAGOSTEA Mariei pentru mămica ei / Debutul… / ”Frumoasa Oltului” / Maria, vedeta Cenaclului “Flacăra” / Povestea “Florii din Grădină” scrisă în 7 ani… / O mare tristețe a Mariei… / Primul costum popular pe care îl poartă și acum… / Nașa Ileana Sărăroiu… / Maria, o interpretă preferată de Nicu Ceaușescu / Turneele la mare / „Din cântec mi-am crescut copiii, din cântec am ajutat, din cântec am trăit!” / Televiziunea Română, rampa de lansare a Mariei Dragomiroiu / ”Atunci am întors fața către lume…” / Dragostele Mariei / Prima dragoste, prima căsnicie – alte mari deziluzii / De la frica de tată și de soț, la teama de socri / ... şi la divorţul atât de urât / Viața Mariei după vârsta de 30 de ani… / „Pentru mine, până la treizeci de ani, viața a fost o mare încercare!” / I s-a schimbat viața, și-a schimbat și casa / ”Dumnezeu ne-a întâlnit pe mine și pe Bebe atunci când aveam nevoie unul de celălalt” / „Bucuria mea este să dăruiesc și să ajut fără să cer nimic în schimb” / Frații Maria, Iustin și Dana, legați sufletește pe viață / Turneele şi spectacolele de după ‘90 / Povestea de la "Kleine Bucharest” / ”Turneele se fac de când se pune varza și până se strică varza!” / Producții internaționale de mare succes aduse în țară de Alexandru Bebe Mihu. / „Sunt Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu! / Şi au mai fost şi o mulţime de situaţii limită pentru Maria… / Printre gândurile Mariei/ „Povestea celor trei porţi” / Şi gânduri dedicate Mariei Dragomiroiu de Alexandru Arşinel, Mihai Constantinescu, Mirabela Dauer, Constantin Enceanu, Gheorghe Gheorghiu, Ileana Iliescu, Mugur Isărescu, Jolt Kerestely, Irina Loghin, Vasile Muraru, Alina și Romeo Negoiasă (ALESIS), Nicu Paleru, Marcel Pavel, Stela Popescu, Florentina Satmari, Elise Stan, Anghel Stoian, impresar artistic, Elisabeta Turcu, Octavian Ursulescu, Mioara Velicu / Cu toată dragostea, de la Ileana şi Mircea, copiii Mariei. 
  
Autoarea Oana Georgescu a lansat la aceeași editură, ALLFA și cărţile „Alexandru Arșinel. Și a fost mâna lui Dumnezeu” (cartea dedicată de maestru doctorilor săi) şi „Iuliana Marciuc. Destine ca-n filme”, iar pe 27 octombrie, la Ateneul Român va lansa cartea ”Iosif Ion Prunner. Trei generaţii la Ateneul Român”. 
  
Referinţă Bibliografică:
Maria Dragomiroiu, la ceas aniversar - 35 de ani de carieră de succes Lansare de carte „MARIA DRAGOMIROIU. CÂNTECUL şi DRAGOSTEA” de Oana Georgescu / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1755, Anul V, 21 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!