CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1751 din 17 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

Sărbătoarea Recoltei, concert cu Benone Sinulescu, în Piazza del Mercato, din Villanova di Guidonia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Adevăratele fapte de bine ale omului nu sunt acelea numărate ci acelea cântărite! Dintotdeauna, neamul românesc este deosebit odată pentru râvna de a fructifica darurile naturii şi a doua oară pentru a le cinsti cum se cuvine! După o îndepărtată în timp tradiţie s-a păstrat până azi la români ritualul încoronării toamnei ca mamă a roadelor, binefăcătoare triumfătoare între anotimpuri. Bilanţul şi cinstirea recoltei e o sărbătoare specific românească, aşa cum se desfăşoară ea la români, nu e adusă de nicăieri, iar pe cât e de frumoasă, poate să îi inspire şi pe alţii. Ea semnifică vârful apoteotic al anului la momentul terminus al trudelor românilor când, după ce şi-au agonisit tot belşugul lor dintr-un an, se predau spiritului sărbătorii meritate, se aşează la masă de festivitate, se veselesc în jurul produselor hrănitoare ale pământului, pe care le expun a fală în toată splendoarea prospeţimii lor, petrecând cu joc şi cântec, săvârşind prin aceasta spectacolul propriei munci, bunăstări şi satisfacţii.  
Mutaţi pentru mai lungă sau mai scurtă perioadă de timp prin toate laturile lumii, ca să-şi amelioreze avutul cel de toate zilele, uneori cu preţul usturător ca jarul la inimă, al unor drame umane, românii de pretutindeni îşi iau cu ei şi câte un colţ de Românie virtuală - în primul rând îşi iau sărbătoarea care-i comoară spirituală în străinătate pentru fiecare dintre cei ce şi-o pot oferi, aşezându-se în jilţul demnităţii naţionale, chiar şi pentru o clipă.  
Oamenii răi nu sunt fericiţi niciodată, iar oamenii buni nu pot fi nefericiţi. Oamenii buni muncesc, strâng bunuri pentru viaţă şi serbează. Aceasta va făptui sâmbătă 31 octombrie şi duminică 1 noiembrie, în inima îmbrumată a toamnei anului acestuia (2015), când anotimpul începe drumul ieşirii din timp, pentru români, românul cu harurile omeniei proeminente ale chibzuielii, hărniciei şi petrecerii festive, patron al Supermarketul „Aida”, foarte cunoscut şi apreciat în zona de est a Italiei şi nu numai, Adrian Nichifor, român nedezminţit, inimos şi cu generozitate, în Piazza del Mercato, din Villanova di Guidonia, Italia. Datorită implicării sale, românii din Italia se vor bucura două zile la rând, sărbătorind recolta toamnei printr-un concert de ţinută, de cântec românesc ce preaslăveşte pacea, iubirea şi hărnicia în doine, romanţe, cântece de petrecere, cântece cu acompaniament muzical modern, cântece numai şi numai ale sufletului românesc avid să se regăsească într-o fărâmă de Românie clădită pe fundaţia spectacolului muzical.  
La frontispiciul acestui spectacol este nimeni altul decât cel mai vivace artist român, unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi ai neamului românesc din toate timpurile, ce poartă din depărtarea rădăcinilor melosului folcloric al neamului său, comori spirituale an la an mai proaspete, mai strălucitoare, mai pline de viaţă, originalitate şi frumuseţe, mai nestemate, Benone Sinulescu. Maestrul va unge balsamic inimile spectatorilor, cu piese din vastul său repertoriu, adevărate flori spirituale de melos pentru toate preferinţele, de diverse genuri muzicale, adresate tinerilor de toate vârstele – nu e niciun nonsens în a vorbi despre tinereţe la toate vârstele, deoarece toţi acei ce iubesc şi cântă sunt numai tineri, indiferent de vârstă! Între aceste piese, romanţa pe care o interpretează maestrul Benone Sinulescu, „Măicuţa mea dragă” smulge inima din piept!  
Alături de maestrul pururi tânăr care şi de-ar cânta o zi şi o noapte, n-ar scădea dragul nimănui de a-l asculta şi privi, vor evolua în concert: Constantin Enceanu, Daniela Condurache, Brânduşa Covalciuc, Rodica Stan, Tudorel Popa, Ansamblurile „Antares” şi „Dor călător”. Văru’ Săndel va coborî văzduhul la spectatori cu binecunoscutele sale momente comice, explozive! Cu atât mai preţioasă este această distribuţie, cu cât ea a fost selecţionată de către patronul Adrian Nichifor cel care ştie bine valoarea cântecului adevărat şi distinge clasa unui spectacol veritabil. Şi-a dat proba anterior, cu alte spectacole la a căror organizare a contribuit, pentru ca acum, mai cu seamă prin participarea interpretului Benone Sinulescu să pericliteze gradul de frumuseţe al celor dinainte, cu actualul spectacol sărbătoresc, prin nimic altceva decât prin faptul că duşmanul frumosului ne este urâtul, ci mai frumosul! Cu această ocazie, maestrul Benone Sinulescu va face şi lansarea unui disc nou de melodii, "Viaţă, viaţă, drum cotit".  
Pe lângă splendoarea unui concert urcător la inimi, Adrian Nichifor mai oferă românilor din Italia şi nu numai lor, încă o delectare: standuri cu produse pur româneşti dintre cele de la Supermarketul „Aida” - este vorba despre delicateţele produse la laboratoarele de cofetărie şi fabricile de panificaţie ale supermarketului acestuia, legume şi fructe, preparate din carne etc., toate de provenienţă şi pregătite după reţete tradiţionale româneşti.  
Aşadar, pe românii din Italia îi aşteaptă în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie (2015), în pragul „micii Românii” virtuale din Piazza del Mercato, din Villanova di Guidonia, decorate şi însufleţite cu spirit românesc, Sărbătoarea Recoltei. Chiar şi bogăţia unui împărat va fi neînsemnată pe lângă averea sufletească ce va fi dăruită românilor aflaţi departe de ţara lor natală, de evenimentul Sărbătorii Recoltei ce se datorează în primul rând organizatorului Adrian Nichifor, tot în primul rând lui Benone Sinulescu şi tuturor artiştilor din concert, tot în primul rând produselor româneşti ale Supermarketului „Aida” şi tot în primul rând spectatorilor. Dincolo de primul rând nu mai e nimic în miezul unei sărbători româneşti!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Sărbătoarea Recoltei, concert cu Benone Sinulescu, în Piazza del Mercato, din Villanova di Guidonia / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1751, Anul V, 17 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!