CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1727 din 23 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Răzvan Dumitrescu. Neobrăzaţii nu primesc nici măcar compătimirea
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Vom spune ce ne place sau nu ne place şi vom argumenta alegerile noastre. Şi deşi putem părea subiectivi, în enunţul editorial, mai mult ca sigur că după ce veţi urmări emisiunea şi argumentele noastre, ne veţi da dreptate! Nu ne ascundem în spatele dicţionarelor de jurnalism. Într-o piaţă media, în care toată lumea vorbeşte de obiectivitate, noi ne asumăm subiectivitatea.”, îşi explică, dislocat totalmente de o cât de aparentă umbră de nemodestie, propria competenţă, nesubiectiv, neobiectiv ci pur şi simplu, jurnalistul, prezentatorul şi realizatorul de emisiuni tv Răzvan Dumitrescu.  
„Subiectiv” peste poate de obiectiv, Răzvan Dumitrescu este un om de presă cu principii şi conştiinţă subsumate profesionalismului jurnalistic nedictat niciodată de roza vânturilor politice, este un soldat în termen, al media, al infanteriei din media, în prima linie de front, unde unii îşi anulează zi de zi argumentul cu propriile arme întoarse la proprile tâmple! Această autoflagerare este cauzată de rătăcirea drumului, cu o busolă defectă. Cum să fie în puterea a toată presa românească slujirea onestă a cetăţeanului, dacă o îngrijorătoare parte din ea priveşte asumarea şi profesionalismul din perspective inversabile după cum se exercită asupra ei atracţia de la centrul activ şi gravitaţional politic?! Unde se află, pe aceste coordonate, imparţialitatea presei rupte într-o fărâmă pentru păsărele şi un dumicat pentru papagali şi vulpi? Ce se poate spune, dacă s-a învăţat mai tot neamul să ceară în felul următor: „dacă îi dai mamii, tatii, lui frate-miu, soră-mi, vreau şi eu, dacă nu ai pentru toţi, dă-mi mie primul!”? De aici începe avântul presei în largul căpătuirii. Iar oameni de televiziune ca Răzvan Dumitrescu, dacă ar fi să avertizeze cu ceva, ar striga astfel zişilor confraţi împrăştiaţi prin televiziuni împrăştiate şi ele: „nu vă pierdeţi pe cărări fără pulbere ale mării corupţiei, aţi lăsat urme pe mal!”.  
Răzvan Dumitrescu nu ocoleşte vreo groapă din judecata pretinsă independentă, nici din substraturile prădalnice ale economiei româneşti, îi indică existenţa şi expune avertizarea. Atâta le trebuie celor care au legătură cu groapa, prin faptul de a o fi săpat, a se preface că nu o văd ori a-i da ocol ca să spioneze pe cine-o descoperă. Cu Răzvan Dumitrescu nu se poate aşa!  
Din timpuri mitice, până la vremea contemporană, bietul neam românesc a avut mereu a face cu cei fără curăţenie morală care nu păzesc de lupi ţara aceasta de mioare! Răul înaintează necontenit, ca apa, rupându-şi vadul de-a curmezişul conştiinţei unora, spintecând nădejdea altora, suflând în ultima lumânare agonizantă, cu ceara pe sfârşite! Însă, oricât de oţeliţi sunt cei intraţi în morişca mărunţelirii cu întrebări servite de către Răzvan Dumitrescu, nu scapă neraşi de spoială şi neînfăţişaţi telespectatorilor în toată naturaleţea biografie lor! Pe mâinile lui Răzvan Dumitrescu, aceştia sunt în cleştele din care nu scapă nici piroanele, nici scoabele, chiar şi acţionând cu rezistenţă în forţă sau îndemânare vicleană! Există moderatori de emisiuni tv care se mai înduplecă să menajeze neobrăzaţii, dar de Răzvan Dumitrescu nu se lipeşte manipularea infiltrată, agresivitatea, deruta. Cine face încercarea cu pielea lui Răzvan Dumitrescu, şi-o scarmănă pe a sa, nimeni nu-l întoarce, nici nu-l năuceşte pe Răzvan Dumitrescu, el ripostează pe potriva inflexibităţii unor lichele deconspirate, înăduşite în propriile plase de şantaje şi neruşinări! E multă lume prin studiouri tv, dar puţini oameni! Celui ce nu ştie să respecte, să dezarmeze în faţa argumentelor, să se dezbare măcar în ultimul moment de costumul minciunii, Răzvan Dumitrescu i-o taie fără ezitare, până la a-l pofti să părăsească platoul, nealegându-se respectivul evacuat nici măcar cu o compătimire!  
Vizionat în atari situaţii de încrâncenare contra mai micilor sau mai marilor neprieteni ai legii, se iveşte incitaţia la întrebarea dacă Răzvan Dumitrescu ar fi dispus să înlocuiască profilul emisiunilor sale, expunând în raza reflectorului oameni cumsecade! Sigur că da! Adevărul din acest răspuns decurge, printre altele, din conţinutul afirmaţiilor care o privesc pe Majestatea Sa Regele Mihai, sau pe Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României şi fac referiri la monarhia şi regalitatea românească. În astfel de ocazii, jurnalistul Răzvan Dumitrescu uzează de cu totul alte măsuri ale evaluării, iar spusele sale urmează calea spre micul ecran trecând prin afectivitatea inimii, acurateţea minţii şi fermitatea conştiinţei. Fără îndoială că din toată echipa de truditori cinstiţi şi profesionişti ai postului de televiziune Antena 3 şi ai trustului din care face el parte, trebuie să fie şi persoane care nu împărtăşesc drept variantă de valoare şi necesară forma de guvernământ a monarhiei constituţionale, dar nimeni nu-şi expune opiniile decât civilizat (să cuprindem într-o enumerare prescurtată o parte a Antenei 3, pentru că nu este facil să fie adunaţi toţi, fără omisiuni, într-o frază: Cristina Ţopescu, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Oana Zamfir (Stancu), Alina Petrescu, Alessandra Stoicescu, Dana Grecu, Adrian Ursu, Răzvan Dumitrescu, Carmen Avram, Sabina Iosub, Ionuţ Cristache, Laura Nureldin, Maria Coman, Felix Rache, Mircea Badea, Ela Crăciun, Olivia Păunescu, Maria Linda, Anca Lungu, Nadia Câmpean, Marius Ioniţă, Andreea Stroe, Adrian Mănuţiu, Cătălina Porumbel, Ioana Răducă...).  
Ceea ce e semnificativ în principialitatea acestei echipe, e unitatea şi coeziunea. O astfel de caracteristică explică starea de destindere din studiourile Antena 3, cu toate că emisiunile sunt totalmente explozive. Un arc nu poate funcţiona numai încordat. Toţi cei de aici sunt foarte umani, ceea ce transpare la privitorii emisiunilor, deopotrivă fixaţi pe mesaj, deopotrivă reconfortaţi de impresiile afective induse de către profesioniştii acestui post tv.  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Răzvan Dumitrescu. Neobrăzaţii nu primesc nici măcar compătimirea / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1727, Anul V, 23 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!