CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1648 din 06 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

Daniela Nane. O frază de poveste frumoasă a actoriei
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Adeseori, soarta are numai inclemenţă cu o fată căreia i-a dat tot şi ea a irosit tot. Cu această prevedere în gând, actriţa Daniela Nane a fructificat infailibil şi maxim ceea ce i s-a dăruit: frumuseţe venustă, familie de condiţie educată, lipsă de... lipsuri materiale, fapt deloc dezmembrabil din contextul introspecţiei tuturor şanselor şi alegerea celei mai favorabile.  
Născută la Iaşi, pe 29 noiembrie 1971 actrița Daniela Nane are înşiruită în biografia sa cu ani mirător de puţini, pe lângă consistenţa de fapte, o selectă acumulare de date. Îainte de toate, a crescut „printre cărţi”, cum însăşi mărturiseşte, a practicat balet clasic, dans sportiv, echitaţie, ski, patinaj, înot, este câștigătoare a concursului Miss România, ediţia 1991, şi participantă la concursul Miss Universe de la Las Vegas, după care a primit oferte de a lucra ca model la Tokio şi Milano, dar le-a refuzat, este licenţiată în domeniul naval, fluvial şi maritin, a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, în 1995, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum, a urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam şi Berlin, în 1995 şi un alt masterat în cultură, civilizaţie şi teatru japonez, la Catedra teatrală UNESCO.  
A debutat în teatru în iunie 1995, îndrumată de regizoarea Cătălina Buzoianu, în spectacolul „Patul lui Procust”, pentru ca ulterior să joace în alte spectacole de succes. În acelaşi an 1995 debutează şi în film, interpretând un rol în „Eu sunt Adam”, un film regizat de Dan Pița, cu actorii Ștefan Iordache, Marius Stănescu și Cristian Iacob în distribuţie, şi care urmează firul unei povestiri scurte, scrise de Mircea Eliade. Au urmat roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, româneşti şi internaţionale. Sunt de la debut peste douăzeci de ani de activitate, în care Daniela Nane a interpretat nenumărate roluri partitive cu cele jucate de mari actori ai scenei şi cinema-ului românesc şi internaţional, cum ar fi: Tamara Buciuceanu Botez, Victor Rebengiuc, Dorel Vişan, Horaţiu Mălăele, Virgil Ogăşanu, Florina Cercel, Doru Ana, Mircea Rusu, Magda Catone, Florin Piersic jr., Mihai Constantin, Ştefan Bănica jr., Florian Pittiş, Adrian Pintea, Irina Petrescu, Rodica Tapalagă, George Constantin, Şerban Ionescu, Gheorghe Cozorici, Gérard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda..., colaborând cu mari regizori ai teatrului romanesc, printre care: Cătălina Buzoianu, Andrei Şerban, Alexandru Darie, Gelu Colceag, Horaţiu Mălăele, Florian Pittiş, Adrian Pintea, Tudor Mărăscu, Beatrice Rancea şi alţii.  
La momentul acesta, al unei activităţi prolifice artistice, unii artişţi ar considera că se situează în stadiul apropierii de finitismul universului Thaliei pentru ei Nu este cazul Danielei Nane, însă. Azi e frumoasă ca dintotdeauna, clocoteşte de energie mai mult ca oricând, experienţa artistică pentru ea se află la nivel apoteotic, popularitatea ei a rupt frontierele… Deci, artista Daniela Nane face parte din garda actoriei româneşti noi şi cu potenţialul maxim. Teatrul şi cinema-ul românesc are din partea sa câştigată o pală de prospeţime şi o frază de poveste frumoasă a actoriei!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Daniela Nane. O frază de poveste frumoasă a actoriei / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1648, Anul V, 06 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!