CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1599 din 18 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Mihai Gâdea. Binele, peste starea de asistare şi contemplare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Înţelegerea omului de televiziune Mihai Gâdea, directorul postului de televiziune Antena 3 și moderatorul emisiunii „Sinteza Zilei”, după ce în prealabil a condus Antena 2, (Premiul APTR „Jean Louis Calderon” - „Sinteza Zilei” - „Interviuri după gratii” cu Marina şi Bogdan Popovici - Mihai Gâdea), din perspectiva emisiunilor sale cere condiţia de atenţie la sinceritatea şi ardoarea de a-şi accentua opiniile, altminteri nu se înţelege nimic. În fiecare cuvânt pe care-l rosteşte este simbolul inclus al sincerei şi ferventei lupte contra a orice este în exterioritatea binelui pentru cei mulţi, toate ideile sale urmând stricta respectare a idealului de a fi cu ochii şi urechile la cei puţini, care pot construi ori devasta destinele celorlalţi  
Optica şi perspectiva spuselor sale, consecvente seară de seară în emisiunea pe care o realizează la postul de televiziune Antena 3, nu sunt niciodată întâmplătoare, toate se încheie unitar, de la prima emisiune pe care a realizat-o, până la cea cotidiană. Evitând adresarea impersonală, încă din perioada începuturilor în televiziune, ca moderator al emisiunii la care avea ca invitaţi pe Octavian Paler, cel care spunea „... aberaţia naţională numărul unu e la Cotroceni. Cred că domnul Băsescu a oficializat mârlănia!”, precum şi pe istoricul, prof. univ.Valentin Stan şi jurnalistul Ion Cristoiu, până azi, când este directorul postului de televiziune Antena 3, verbul său îl angajează total în înfruntarea prin mijloacele presei, alături de colegi, cu incorecţii puterii, de la vârful vegheat de către fostul preşedinte suspendat de două ori, Traian Băsescu, până la fundaţie!  
E o luptă de peste zece ani, dar de zece, eroică, la piept cu cei ce rup România în două dimensiuni. Părând împietrit timpul atunci când dezvăluirile de presă ale realizatorului Mihai Gâdea nu ţinteau altceva decât mobilizarea spre o finalitate favorabilă binelui ţării şi românilor, peste starea de asistare şi contemplare, încep azi să apară răspântiile ceasurilor de adeverire, opiniile lui Mihai Gâdea devenind una câte una lucruri reale!  
Acuzate de către partea adversă sie şi multor milioane de oameni, ca jocuri de interese la comandă, unificate şi sintetizate azi, dezbaterile neîncetate ale realizatorului Mihai Gâdea, atâtea seri, atâţia ani, se apropie azi de ochii celora care zece ani i-au avut închişi şi de mintea pe care-au avut-o încuiată sub câte o „cheie”!  
Dintr-o dată, lumea pe care a dezvăluit-o Mihai Gâdea se dilată şi se luminează, apărând din stufosul hăţiş natimile şi din scorburi un roi, iar camuflajul devine tot mai micşorat şi vizibil! Roiul e părăsit de matcă, împrăştiat şi capturat până la sfârşit, cât încă nu preia şefia o matcă nouă!  
Mâine, la lumina faptelor, ceea ce realizează Mihai Gâdea azi va fi exemplificat cu exactitate. De la înălţimea obiectivă a unor atari fapte, fără îndoială se va vedea că am fost contemporani cu mai multă ori mai puţină ştiinţă, ai unuia dintre acei cărora istoria le reţine numele ca făptuitori şi luminători ai ei!  
În ţara în care se poate beneficia incontrolabil sub perdele politice, Mihai Gâdea a spart şi fereastra, ieşind în aerul şi raza libertăţii, cu spadele de luptă pentru dreptate şi adevăr. Are o asemenea putere de convingere încât îşi poate face cu ea prieten din duşman şi duşman din prieten.  
Înţeleaptă cale urmează, chiar dacă nu pe de-a dreptul printr-o livadă cu roade. Este unul dintre fidelii Majestăţii Sale Regelui Mihai şi un aderent cu voce tare şi deschis la forma de guvernământ a monarhiei constituţionale. A realizat la Castelul Peleş un monumental interviu-film cu Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României, iar de câte ori îşi poate clădi ocazia, rosteşte la televiziune fraze de iubire şi credinţă faţă de Rege, în egală măsură cu iubirea şi credinţa în rezistenţa adevărului şi dreptăţii univesale! Nu întrevede altă cale de izbândă a neamului românesc decât calea pe care o îndreaptă şi continuă Regele uns de Dumnezeu!  
Are faţă de Majestatea Sa Regele Mihai un respect de soldat gata oricând să zidească din pieptul său crenel de cetate şi să făurească din cuvânt urale de chemare la trezire. Rar sunt în spaţiul public tv personalităţi care să vorbească în uniform patriotism despre ţară şi Rege, cu atâta tărie interioară şi atâta sinceritate (printre ele, Cristina Ţopescu).  
Ce poate înnobila mai mult pe un slujitor al media, ca ieşirea din comunul cotidian al falsului? Atât de mult, azi, adevărul şi corectitudinea sunt umbre de adevăr şi corectitudine, de care nu te poţi sprijini pentru că sunt o falsă copie a realităţii. Pe câmpia adevărului istoriei, ceea ce făptuieşte prin cuvânt Mihai Gâdea, prezentând realitatea despre Majestatea Sa Regele Mihai, Familia Regală a României şi Coroană, este o semănare de speranţă, care într-o zi va exploda în floare!  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Mihai Gâdea. Binele, peste starea de asistare şi contemplare / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1599, Anul V, 18 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!