CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Modele >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1561 din 10 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Tania Budi. Deosebiri de principii. O cărare de trandafiri prin viaţă
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vedeta de televiziune, cu studii de jurnalism, matematică şi teatru, Tania Budi exemplifică netăgăduit că puterea şi eternitatea frumuseţii feminine este calea pe care viaţa urcă la măiestria şi estetica trăirii! Femeia inspiratoare a poeţilor, privind din partea vocaţiei de armonizare a vieţii e sursa bucuriei şi entuziasmului în stare de combinaţii a destinelor umane. De aceea, Tania Budi merită o cărare de trandafiri prin viaţă! Cât de mult căutăm în spumele mării care ne forfoteşte viaţa, pe omul frumos! Din chipul frumos, ochii iau mirt ca să-şi cureţe privirea! 
  
Apariţiile publice ale Taniei Budi au produs şi produc întotdeauna o imagine agreabilă care are legătură cu tot, de la aspect la competenţă, onestitate, naturaleţe. Nu au a revendica o operă maeştrii stilişti atunci când este vorba ca Tania Budi să fie „aspectată” cu arsenalul de machiaj, câtă vreme natura îşi câştigă exclusivitatea în cazul ei. Are o privire în care cerul şi-a scurs cobaltul topit iar misterul s-a dizolvat într-o lucire de argint, în părul ei auriul ne e nuanţă, e cascadă, faţa ei e scăldată în reflexe de opal, surâsul, rostirea, gestica au semnificaţii de bunătate, eleganţă, educaţie! 
  
Încărcată de imagini ce vorbesc despre cum nu trebuie să arate persoanele publice, televiziunea a adus cândva în prim plan, o femeie intransformabilă în figură de carusel, care este Tania Budi, azi apreciată pentru tot ce a făptuit în televiziune, film, afaceri... În toate există o întrepătrundere a unei calităţi umane de care Tania Budi este conştientă, fără a bate monedă pe aceasta. Întocmai naturaleţea şi măsura sunt condiţia respectului de care se bucură Tania Budi. 
  
Dacă s-ar rezidi azi lumea, pe lângă strigătul „Să se facă lumină” n-ar fi o stupiditate descoperirea într-o nouă biblie a versetului „Să se facă linişte!”. Pentru că trăim în vremile marilor gălăgii, gălăgia fiind cea mai incitantă călăuză a cutreierării prin vieţi, din care se ţes biografii colorate ale personalităţilor. În biruinţa senzaţionalului mediatic, Tania Budi nu scapă nici ea de un anumit tip de elocinţă cu priză la un anumit tip de intoleranţi ai normalităţii, cu indiscreţia extinsă la fabulaţii. 
  
Dar nu se poate observa numai privind-o pe Tani Budi, decât că în ce o priveşte, insulta pierde cursa cu virtutea. Semidoctismul din unele ştiri de senzaţie, deşi are vechimea lumii moderne, are sămânţa plantată în primitivism. În aceasta stă dovada că bravada de a scrie despre Tania Budi înflorit cu irealităţi, poate, poate reuşesc unii să împacheteze în caracterizarea unui om de valoare o stivă de deşeuri de vocabular, exersează împuşcarea pe lângă ţintă. Tania Budi este un om frumos, are un caracter frumos, iar între acestea şi ceea ce scriu uneori unii, sunt deosebiri de principii. Execuţia prin articole nimereşte întotdeauna pe alături dacă ţinta este un om frumos! 
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com) 
  
Referinţă Bibliografică:
Tania Budi. Deosebiri de principii. O cărare de trandafiri prin viaţă / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1561, Anul V, 10 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!