CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Portret >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1554 din 03 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

Viorela Filip Artistă ca rotundul de argint al lunii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Încă de la Geneză s-a izvodit cea mai tulburătoare dragoste a lumii, dragostea de fii. În această dragoste se sting oricare dintre griji şi oricare necaz. Nimic nu e mai dulce-nfiorător ca primul sărut pe inelul unei mirese şi pe mânuţa unui copil! O simfonie de râsete, spirite, gingăşie şi superbitate luăm din inima copiilor dacă le dăruim dragoste, iar dragostea o reprim cu îngeri în ea!  
 
Cei mai mulţi artişti au izbucnit incendii de spectacole cu fiii mirării şi voioşiei, copiii talentaţi ce n-au nevoie decât de scânteia libertăţii, ca să aprindă şi să ivească în scenă purpura celei mai pure arte! Printre ei, artista ca luna, astrul ce se micşorează din rotundul argintului în măr ros noapte de noapte, după care răsare Crai nou şi iar creşte şi luminează ca oglinda, Viorela Filip, a lucrat mult cu bucurătorii copii, frumoşi şi artişti.  
 
Toate apariţiile scenice şi televizate ale Viorelei Filip, în mijlocul copiilor cântăreţi, dansatori, recitatori, fragezi ca viorelele, albi la suflet ca mieii, veseli ca vrăbiile, micuţi, fosforescenţi ca licuricii, sunt fulminante şi lucitoare expoziţii de luminiţe, voie bună şi savoare.  
 
Între anii 1974 şi 1982, artista Viorela Filip a fost profesoară de teorii-solfegii şi canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă din Giurgiu. Deopotrivă, a fost interpretă solistă de muzică uşoară care a fermecat şi cucerit publicul român, cucerindu-l şi acum, când apare mai rar, dar luminos în calea ochilor şi inimii lui! Emisiunile tv de altădată, turneele de spectacole, festivalurile sunt azi amintiri splendide. Deşi nu ţin loc de inimi vii, amintirile sun şi ele inimi de aur sau de scrum. Cele cu Viorela Filip sunt inimi de soare care ard fără să se prefacă în scum. Şi mai sunt amintiri de flori, doar este Viorela, doar nu uităm sensibila melodie „Doar un trandafir”, doar ştim că florile frumoase nu se scutură numai sub lujer, se scutură de parfum, culori şi adoraţie, prin privire în inimă.  
 
Interpreta de muzică uşoară, cu multe flori de pansele şi mătăsuri mângâietoare în notele vocii, Viorela Filip, a cântat cu şi pentru boabele de chihlimbar ale umanităţii, copiii cu ferestre de ochi pentru cunoaşterea vieţii şi fireturi de spirit pentru spectacolul ei. Dar a cântat şi pentru încălzirea inimii celor trecuţi de pragul împărăţiei copiilor! Nu este însă, dintre artiştii mereu în faţă ca untdelemnul de mir deasupra apei de busuioc. Aceasta, datorită, pesemne, unei anume supra introvertiri şi timidităţi. E o artistă nu arhicunoscută, dar este azi timpul ei de a revine şi a fi mai cunoscută, pentru că muzica românească are nevoie de melancolie şi linişte de vis!  
 
Întocmai transductivitatea melodiei catifelate la inimă făptuieşte Viorela Filip cu glasul ei unit cu reveria!  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorela Filip Artistă ca rotundul de argint al lunii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1554, Anul V, 03 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!