CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1410 din 10 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Acţiune a poliţiştilor buhuşeni, cu participarea luptătorilor S.A.S.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Acţiune a poliţiştilor buhuşeni, cu participarea luptătorilor S.A.S.  
  
Recent, Poliţia Oraşului Buhuşi a organizat o acţiune în scopul instituirii legalităţii, cu participarea luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.) din cadrul IPJ Bacău, jandarmi şi reprezentanţi E.ON. Acţiunea a vizat următoarele obiective:  
  
Introducerea sentimentului de siguranţă civică în zona străzii 8 Martie (râpa ţigănime);  
  
Prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt din locuinţe şi combaterea infracţiunilor de furt din locuinţe, garaje etc., şi de energie electrică, pe raza oraşului Buhuşi;  
  
Identificarea bunurilor sustrase de pe raza oraşului Buhuşi, care fac obiectul dosarelor penale aflate în lucru.  
  
În baza mandatelor de percheziţie domiciliară, poliţiştii au depistat mai multe bunuri de natură electronică sau casnică, a căror provenienţă a putut fi justificată de către persoanele deţinătoare. Totodată au fost conduse la sediul Poliţiei mai multe persoane cu antecedente penale, pentru cercetări. S-au întocmit două dosare penale pentru infracţiuni de furt energie electrică pe numele unor persoane care s-au branşat ilegal la reţeaua E.ON, prin dispozitive sau instalaţii extrem de periculoase.  
  
„Activitatea se înscrie în planul de măsuri al Poliţiei Oraşului Buhuşi, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, iar persoanele cu preocupări infracţionale din localitate vor fi vizate la următoarele acţiuni organizate. Ele sunt sub observaţie permanentă”, a precizat din partea Poliţiei Oraşului Buhuşi, scms. Florin Vizitiu.  
  
Luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dovedesc şi cu această acţiune că răspund solicitărilor poliţiştilor de la structurile teritoriale ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău - în speţă, ale Poliţiei Oraşului Buhuşi, care apelează eficient la ei, pentru instituirea stării de legalitate în teritoriul pe care îl deserveşte.  
  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
  
 
 
Activităţi educative, la Buhuşi, în parteneriat şcoală poliţie  
Orientarea educaţiei în şcoală, pe tema actuală şi necesară a violenţei juvenile pune temeliile conduitei elevilor în faţa problemelor pe care le conferă provocarea şi predispoziţia la violenţă ori violenţa în act.  
 
O astfel de activitate s-a organizat, luni, 10 noiembrie 2014, în cadrul unei ore de dirigenţie la clasa a VIII-a B, Şcoala Ştefan Cel Mare din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău. Ea a fost coordonată de dirigintele clasei, prof. Petrică Simion şi a fost susţinută personal de directoarea şcolii, prof. Maria Tărniceru, continuu implicată în tot ce slujeşte educaţiei. Integrată într-un proiect extins de colaborare cu Poliţia Oraşului Buhuşi, Compartimentul de Proximitate, activitatea în cauză este cu dublă lucrare de dezbatere: educativ-şcolară şi totodată de relaţionare eficientă şi acoperită de competenţa directă cu ag. princip. Roxana Vizitiu şi ag. Daniel Rotaru.  
 
Atât pentru elevii care cunosc inconvenientele la care îi expune violenţa, cât şi pentru cei care nu cunosc tot registrul de probleme induse direct sau indirect de fenomenul infracţional al violenţei, activitatea desfăşurată de către elevii şcolii buhuşene în parteneriat cu poliţia din oraş, sub genericul „ De la violenţă verbală, la violenţă fizică” a avut ca scop punerea în vedere la copii a elementelor principale care ponderează producerea actelor de violenţă în rândurile preadolescenţilor şi adolescenţilor.  
 
Împreună cu prof. Petrică Simion, cei doi reprezentanţi ai Poliţiei Oraşului Buhuşi, ag. princip. Roxana Vizitiu şi Daniel Rotaru au adus în prim planul dezbaterilor principii şi noţiuni despre ceea ce înseamnă violenţa, cauzele care o generează, formele de agresivitate, spaţiul şi condiţiile favorizante, modurile de prevenire. S-au prezentat trei cazuri în care au fost implicaţi elevi. Ele au suscitat tot interesul în dezbateri. S-au dat chestionare despre agresivitate, nepersonalizate, care formează tema unei analize într-o următoare oră de dirigenţie.  
 
Astfel de activităţi practice sau expuneri sistematice şi notabile sunt frecvente în şcolile buhuşene, ceea ce lămureşte obiectiv faptul că elevii oraşului nu se evidenţiază prin acte grave din perspectiva conduitei lor. Atenţia şi acţiunea în scop preventiv, faţă de ilegalitate este o valenţă fructificatoare pentru copiii oraşului Buhuşi a unor activităţi competente din partea Compartimentului de Proximitate al Poliţiei Oraşului Buhuşi, a ag. princip. Roxana Vizitiu, în primul rând.  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
Referinţă Bibliografică:
Acţiune a poliţiştilor buhuşeni, cu participarea luptătorilor S.A.S. / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1410, Anul IV, 10 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!