CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1407 din 07 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Opera Comică pentru Copii - Premieră Hänsel şi Gretel
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În această toamnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele celei mai iubite creaţii muzicale adresate copiilor: Hänsel şi Gretel, adaptare după E. Humperdinck. Premiera are loc vineri, 7 noiembrie 2014, de la ora 17.00.  
 
Apreciată pe toate marile scene lirice ale lumii, această operă prinde viaţă în sala mare a Operei Comice pentru Copii, sub semnătura unei consacrate echipe de creaţie: regia - Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală - Ciprian Teodoraşcu, scenografia - Viorica Petrovici şi coregrafia - Cătălin Caracaş.  
 
„Hänsel şi Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriaşă. Regizorul îşi pune problema ce vrea să sublinieze din această poveste perfectă. Pe mine m-a atras inteligenţa celor doi copii, evoluţia lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel şi sora lui, Gretel, sunt puşi în situaţia să se salveze şi să învingă vrăjitoarea, o forţă aparent mult mai puternică şi opresivă. Dar inteligenţa lor, de care aminteam, învinge, aşa cum tinereţea trebuie să învingă mereu. Şi peste toate acestea, răsună muzica lui Humperdinck, nobilă, strălucitoare, tulburătoare şi lirică în acelaşi timp. Hänsel, Gretel şi Humperdinck sunt învingătorii spectacolului imaginat de mine.”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.  
 
Îndrăgitele personaje sunt puse în valoare prin interpretarea soliştilor Raluca Oprea, Eliza Lassel (Hänsel), Oana Şerban, Virginia Stamate (Gretel), Ioana Bitere (Gretel şi Mama), Mirela Dumitrescu (Mama), Vicenţiu Ţăranu, Dani Filipescu, Fang Shuang (Tata), Gabi Daha, Valentin Racoveanu (Vrăjitoarea) şi Lucia Racoveanu (Zâna Nopţii, Zâna Zorilor, Piticul).  
 
„Lumea poveştilor este un tărâm feeric în care ne găsim cele mai ascunse înţelesuri atunci când suntem mici şi în care căutăm să ne refugiem, măcar pentru un moment, atunci când suntem mari. Prin noua sa producţie, Hänsel şi Gretel, Opera Comică pentru Copii vine în întâmpinarea nevoii publicului de toate vârstele, de magie, de frumos şi de poveste. Vă invit să descoperim împreună aventurile celor doi copii minunaţi, eroii celei dintâi premiere a acestei stagiuni.”, a declarat Felicia Filip, director general al instituţiei.  
 
În cadrul stagiunii 2014-2015, Opera Comică pentru Copii, alături de premiera de pe 7 noiembrie, va prezenta alte patru noi producţii: Poveste de Crăciun (spectacol mozaic), Peter Pan (musical), Flautul fermecat (operă) şi Fetiţa cu chibrituri (balet). Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro.  
 
Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reuşit până în prezent performanţa de a câştiga 70 de premii naţionale şi internaţionale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical şi balet în repertoriu, instituţia susţine anual peste 200 de reprezentaţii atât la sediu, cât şi în turneele naţionale şi internaţionale pe care le desfăşoară.  
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
Referinţă Bibliografică:
Opera Comică pentru Copii - Premieră Hänsel şi Gretel / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1407, Anul IV, 07 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!