CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Patrimoniu >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1333 din 25 august 2014        Toate Articolele Autorului

Poemul lumânărilor albe de nuntă
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe 21 septembrie, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României îşi aniversează căsătoria. Nunta s-a oficiat în Elveţia deoarece Majestăţii Sale Regelui Mihai I i-a fost permis să se întoarcă în ţară abia în 1997.  
Cele mai frumoase urme pe care le lasă timpul în relaţia ireversibilă dintre viitor şi trecut sunt ale iubirii!  
 
Iubirea elimină din viaţă ceea ce derivă din ce-i mai presus în obiectivitate. Deşi nu se proiectează în afara acestui câmp al conştiinţei, pentru cei ce se iubesc, timpul bate în ceasornicul chimic al inimii.  
 
La nunta lor, timpul pe care îl au mirii în conştiinţă nu e acelaşi cu timpul etern exact, e un timp separat în individualul şi exclusivul iubirii.  
 
Ce frumoase-s lumânările albe de nuntă! Sunt minunate ca eternitatea şi opera ei: viaţa! Frumuseţea lumânărilor albe de nuntă nu e precedată decât de frumuseţea crepusculului zilei văzut întâia dată în viaţă. Lumânările albe de nuntă iau toate privirile de la mediul vizual, într-un alai de rai nupţial în care valsează mireasa ca o lebădă, apărată cu spadele iubirii: crinii lumânărilor albe!  
 
Nunta Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu ai României a configurat eternitatea şi întotdeauna ineditul nunţilor consfinţite şi înfrumuseţate în puterea iubirilor mari şi ireversibile. Lumea întreagă e înflorită de nunţi şi iubiri, fiecare surclasând pe celelalte în miraj; în fiecare nuntă şi în fiecare iubire domneşte tronul mirilor, la fiecare nuntă, mirii sunt suveranii lumii celor ce se iubesc!  
 
Iubirea este arhitectul Universului, nunţile sunt poemele iubirii, iar familia este sanctuarul ei!  
 
Ce frumoasă a fost, este şi va fi, etern, iubirea Alteţelor Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României...! Povestea de iubire a Alteţelor Lor Regale e o oglindă de argint în care iubirea se priveşte fermecată.  
 
Ce nuntă frumoasă, ce iubire mirabilă! Alteţele Lor Regale sunt un cuplu princiar ce dovedeşte că nu poate fi o oglindă mai fidelă a iubirilor fermecătoare, a frumuseţii iubirilor înstelate de luceferii ce întronează pe mirii de oriunde şi din toate timpurile, în cartea credinţei lumii, etern şi ireversibil ţinând aprinse lumânările albe ale nunţilor!  
 
La mulţi ani, Alteţele Voastre Regale!  
 
Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Poemul lumânărilor albe de nuntă / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1333, Anul IV, 25 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!