CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

NUNTA MELCILOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NUNTA MELCILOR 
  
“De curând m-am întâlnit cu melcul, care a plecat în aceeaşi direcţie cu mine, acum 20 de ani, el n-are nevroză.” (A. Păunescu, “Melcul”) 
  
Moluscuţa, o melcuţă de pe Valea Ampoiului (Tăuţi) şi Melcişor din Alba Iulia au ajuns la vârsta împerecherii. S-au cunoscut prin “Melkbook”, un sistem de comunicare prin intermediul tentaculelor, având rol de antene. Foloseau pentru comunicare cele două tentacule ce au în vârfuri ochii. Celelalte două tentacule, cu rol de pipăit, le foloseau mai mult la mers. Pipăiau cu ele drumul precum orbii cu bastonul alb. 
  
O primăvară timpurie le-a permis melcilor să iasă mai devreme din hibernare. 
  
Melcii de livadă sunt hermafrodiţi. Au două podoabe. Pentru acest sezon Molusca simţea că este Ea, iar Melcişor-“El”. Imediat după receptarea semnalelor, s-au îndrăgostit. Impulsul era puternic. Ar fi dorit să se combine imediat. Dar, erau la mare depărtare melcească. 
  
-De ce-ţi trebuie să te târăşti până la Tăuţi, când ai în livada vecină o melcuţă drăguţă, lipicioasă? Vrei să te faci ţăran?, l-a certat părinteşte tatăl. 
  
-Tată, nu mă poţi înţelege, sunt îndrăgostit foc de Molusca. Nu pot trăi fără Ea, sau El, mai vedem noi , a replicat Melcişor. Hai să ne retragem sub o tufă, ca să nu fim călcaţi. 
  
Părinţii fetei însă doreau ca mai întâi să se cunoască bine. S-au hotărât să se întâlnească la un picnic, cam la mijlocul distanţei, în Poiana Dorului din pădurea de pe Dealul Mamutului. S-au pregătit şi au pornit la drum. Cu viteza lor de 25 de metri pe zi, s-au întâlnit după vreo 3 luni în Poiana Dorului. Şi-au desfăcut coşurile cu bunătăţi, le-au întins pe nişte frunze de brustur. Dar, nenorocire! 
  
-Voi aveţi sare? 
  
–Vai, şi noi am uitat-o! 
  
-Exclus să mâncăm fără sare! 
  
-Melcişor, băiete, tu eşti viguros şi tânăr! Ia dă o fugă până acasă după sare! Până te întorci, încă nu intrăm în hibernare şi avem timp să ne ospătăm. Hai, grăbeşte-te, cavalere! 
  
Zis şi făcut. Melcişor a dispărut în pădure… 
  
Au trecut aproape 5 luni, cam cât îi trebuiau dus-întors lui Melcişor, şi nu mai apărea… Mama Moluscuţei, nu mai avea răbdare: 
  
-Hai să mâncăm şi fără sare! Nu mai pot aştepta. Pe deasupra, mai sunt şi gravidă. 
  
Au început să se ospăteze…De după un copac, apare Melcişor... 
  
-Ei, ai adus sare, Melcişor? 
  
-Nu, că nici n-am plecat. V-am păcălit! Bănuiam eu că veţi mânca şi fără sare… 
  
Cum sezonul împerecherii s-a încheiat, după masă au hotărât să facă nunta în anul următor, în părculeţul de lângă Biblioteca Judeţeană din Alba Iulia. 
  
Ţinând legătura prin Melkbook, cei doi îndrăgostiţi s-au hotărât ca în primăvară să-şi inverseze oportunităţile de sex. Aşa simţeau acum. El să fie Ea şi invers. Melcişoara şi Moluscus. 
  
Drumul spre Alba, peste Dealul Mamutului, a fost anevoios. Au făcut un popas într-o poeniţă. Moluscus era însă foarte presat de hormonii în activitate maximă. Ascuns într-o tufă, se uita cu ochii din vârful antenelor spre spatele lui. Îl treceau fiori neobişnuiţi. Se îndrăgostise chiar şi de propria persoană. 
  
Antena oculară din stânga se uita cu patimă spre cea din dreapta: 
  
-Te iubesc Moluscus! 
  
-Şi eu, Moluscus! Mucusul secreta abundent... 
  
S-a autoîmbrăţişat, s-a agăţat de propria-i carne moale. Cele două “părţi” s-au întâlnit. Mucusul cleios s-a întins peste ele… era beat de fericire! 
  
-Ce-ai făcut, nenorocitule? , l-a certat tatăl, găsindu-l în convulsie, cu burta cleioasă. Şi-a dat seama de ce s-a întâmplat. Degenerezi valoroasa noastră specie! Nu meriţi să te mai duc la nuntă! 
  
Întrucât au promis [vorba neamţului, “Ein Mann, ein Wort”], părinţii s-au înmuiat şi au continuat totuşi drumul spre Alba pentru nuntă. Pe drum, Moluscus era de-acum foarte liniştit: -“Ce minune s-a întâmplat cu mine!” 
  
Ceremonia nunţii s-a desfăşurat sub un tufan de lângă Biblioteca Judeţeană. Cum melcii nu au sunetele altor vietăţi (tac precum melcii…), ospăţul a fost discret, în linişte. Părinţii ei aduseseră nişte frunze speciale fermentate, culese dintr-un colţişor al Cetăţii Alba Carolina. Le-au creat bunădispoziţie! 
  
Melcişoara (de data aceasta era “Ea”), şi-a lipit cu dragoste cleioasă corpul de cel al soţului. 
  
-Scumpa mea, am să-ţi spun un secret, zise Moluscus. Pe Dealul Mamutului n-am mai putut rezista de dorul tău şi m-am iubit singur! 
  
-Nu-ţi mai face reproşuri! Şi eu am păţit la fel, s-a deconspirat Moluşcuţa. 
  
Nerăbdarea, hormonii şi narcisismul îi învinsese pe amândoi. Deşi se simţeau vinovaţi, şi-au jurat totuşi dragoste pe viaţă şi au ales locul în care vor îngropa în pământ ouăle proprii. Oricum, deocamdată perioada de împerechere s-a terminat. Vor creşte împreună puişorii, iar la anul vor începe o viaţă nouă. Normală, cu altfel de ouă. 
  
Doi epigramişti de la Festivalul de umor desfăşurat în Bibliotecă, care ieşiseră afară în pauză, la o ţigară, erau cât pe ce să calce pe melci. Unul din ei, întrebă curios: 
  
-Oare ăştia cum fac dragoste? 
  
-Cum, nu ştii, au şi una şi alta. Cred că pot face chiar şi dragoste dublă…Ha, ha! Ce scârbos! Oricum, e mai bine decât homosexualii sau lesbienele. 
  
-Îţi aminteşti de cântecul de la Grădiniţă, modificat de manelişti?: 
  
Vine melcul supărat, 
  
O furnică l-a pişcat…… 
  
Fierbântat, o chiamă-n casă: 
  
-Vrei să fii a mea mireasă? 
  
-Am auzit că se face din melci un extract pentru tratarea bronşitei. Nu ştii cum se prepară? Mi-ar prinde bine. Tare mă chinuie!... Dar, hai la premii, că s-a terminat pauza! 
  
Referinţă Bibliografică:
NUNTA MELCILOR / Aurel Lucian Chira : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2939, Anul IX, 17 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel Lucian Chira : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Lucian Chira
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!