CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  

Dragoste la mâna a doua ( roman - foileton, mai 2019, Piatra Neamț)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cap.10
.
Rezumat cap.9
George Apostol întîrzie în mod deliberat munca de asistent la stația meteorologică, pentru care venise acolo de fapt, dedicându-se cu trup și suflet unui proiect „imaginar”, cum îi plăcea să spună, aparent iluzoriu și destul de dificil de realizat. Șefa de stație privește cu ochi buni inițiativele sale „neobișnuite”, având în vedere istoricul acelui loc, și nu ezită să-l susțină moral ori de câte ori are ocazia.
.
Degajarea perimetrului de tulpinile hașurate cu negru pe schiță, scurtate și curățate de crengi anterior, se dovedise mai anevoioasă decât apreciase. Ele trebuiau tăiate la zece centimetri de sol, pentru a asigura fixarea solidă a fundației, apoi urmau să fie debitate în cel puțin 6 bucăți egale fiecare, cât să încapă în „arzătorul” centralei, operații consumatoare de timp și efort, urmate de transportul și stivuirea lor în spatele magaziei. Abia spre mijlocul săptămânii se conturase imaginea hexagonului, privită de sus, datorată debitării circulare a lemnului. Îi mai era necesar tot atât timp ca să finalizeze proiectul, înainte de a trece la următoarea operație: turnarea fundației și a zidului. Muncea de cum răsărea și apunea Soarele, iar noaptea, după ce alimenta gospodărește centrala cu lemne, adormea buștean. Era bucuros că Agnes îi respecta intimitatea, ferindu-se să se insinueze în viața sa. Îl bucurase și faptul că materiale de construcție (cimentul, cheresteaua pentru cofraje, malaxorul manual de preparat betonul) erau de calitate și în cantități suficiente, putând trece oricând la etapa a doua. Se simțea o ușoară încălzire a vremii, dar vântul continua să sufle aprig, menținândtemperatura aerului la cote foarte scăzute.
La vest de Vulturești, cam la cinci sute de metri depărtare, se afla un platou muntos, denumit Izvoarele, foarte căutat de turiști, datorită drumului care urca în spirală până în vârf. Operator de telefonie mobilă local instalase un releu GSM puternic în zonă, semnalul putând fi recepționat fără probleme și la Vulturești. Se mirase când observase că avea semnal pe telefon, apoi aflase de la șefa de stație care era explicația. Încă nu vorbise cu nimeni. Părinții nu aveau telefon mobil, cu foștii tovarăși n-avea chef să țină legătura, iar cu fostele sale iubite nici atât. Rămase surprins descoperind numărul de telefon a unui fost coleg de liceu, Nelu Bitere, poreclit „Omul Păianjen”, deoarece se pricepea la toate, și apăsă pe butonul roșu.
- Ce mai faci ,omule! se enuziasmează el, așezându-se pe o buturugă. Chiar îmi era dor să mai schimb o vorbă cu tine!
Un hohot de râs îi cam taie elanul.
- Am observat! îl ironiză acesta.Mi-ai umplut telefonul de mesaje!
- N-am prea avut timp, frate. Știi unde sunt?
- Habar n-am!
- Imaginează-ți că mă aflu la trei mii de metri față de nivelul mării, la o stație meteorologică!
- Numai bine pentru un aiurit ca tine.
- Tu?
- Cum știi, în atelierul lui tata, singur și neliniștit! Repar tot ce prind!
George Apostol face o pauză de efect.
- N-ai să mă crezi, dar am un proiect pentru tine!
- Te cred, cum naiba să nu te cred! Despre ce-i vorba?
- Nu pot să-ți spun decât că are legătură cu producerea de energie electrică prin utilizare forței unui curs de apă!
- O nimica toată.
- În câteva zile pun totul pe hârtie și-ți trimit un email.
- De acolo?
- Există un releu GSM, ceva mai jos.
- Băftosule! Altceva?
- Fă rost de tablă de inox și bară de cupru izolată în fibră de sticlă!
- Este.
- Și vreau repede!
- Doar mă știi! Trimite-mi email-ul și mai vorbim! Cu tine n-o mai termin niciodată! Să fii iubit!
.
Porcul mistreț îl atacase pe neașteptate. Abia reușise să se întoarcă, trăgând drujba din trunchiul copacului. Animalul nu se lăsase intimidat de zgomotul uneltei. Asaltul final se desfășurase fulgerător, aducându-l drept în raza de acțiune a pânzei, care-i retezase, pur și simplu, capul. Lui George Apostol îi trebuise câteva minute să se dezmeticească. Era plin de sânge și nu-și putea stăpâni tremurul mâinilor pe drujba pornită. Într-un târziu își recăpătase stăpânirea de sine și examină animalul decapitat de aproape. Avea în jur de două sute de kg. Asistase de zeci de ori la taierea porcului acasă, astfel că pregătirea și tranșarea acestuia, chiar acolo, în mijlocul păduricii, lângă izvorul cu ape năvalnice, nu-i ridicase probleme. Agnes Mărgărit rămase perplexă când îl văzuse trăgând căruciorul plin de carne.
- Așa ceva n-am mai văzut! reușește să articuleze într-un târziu. Te-ai apucat de vânat?
- Nu, răspunde el cu un zâmbet larg, am fost în legitimă apărare. M-a atac un porc mistreț în pădure.
- Am văzut și eu câțiva dând târcoale stației. Nu știu cum ajung aici. Mai sunt căprioare și capre negre.
- Lupi n-ați văzut?
- Nu, slavă Domnului! Ce faci cu movila asta de carne?
- O fierb, mai întâi, să n-aibă cumva trichineloză, o afum, apoi o introduc în meniul nostru! Știați că n-are colesterol?
- Nu știam.
 
  
Referinţă Bibliografică:
Dragoste la mâna a doua ( roman - foileton, mai 2019, Piatra Neamț) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3098, Anul IX, 25 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!