CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Oglindire >  

Dragoste la mâna a doua ( roman foileton, mai 2019, Piatra Neamț)

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
cap. 5
.
Rezumat cap.4.
Ascensiunea către stație, cu elicopterul, prilejuiște lui George Apostol să afle de la pilot și mai multe detalii despre șefa de stație, în timp ce aceasta se pregătește să-și întâmpine noul colaborator, rememorând episoade scurte din trecutul ei.  
.  
- Uite, a curățat pista! îmi zice pilotul , arătând spre locul marcat cu roșu de sub noi. I-am spus să păstreze tot timpul pista curată și văd că m-a ascultat!  
De sus, femeia îmi pare o jucărie minusculă, pierdută într-o mare de frunze. Pe măsură ce coborâm observ că e destul de înaltă, blondă, îmbrăcată într-un pardesiu albastru, iar în picioare poartă cisme de cauciuc. N-o mai văd când elicopterul atinge asfaltul pistei, fiind învăluită într-un vârtej imens de frunze. O redescopăr abia când cobor.  
- Bine v-am găsit! îi spun și aștept să-mi întindă mâna. George Apostol!
- Bine ai venit! îmi răspunde. Agnes Mărgărit, șefa stației!
E subțirică, delicată, are ochii albaștri , nasul fin și lung, fruntea îngustă, obrajii cu pomeți ascuțiți, ieșiți în afară, sprâncenele subțiri și puțin arcuite.
Pilotul dă s-o îmbrățișeze, dar ea face un pas în lături.
- Mulțumesc că te-ai încumetat să vii până aici! îl complimentează ea în compensație. Văd că ți-ai adus și ajutoare!
Doi pompieri, care cunosc locul, încep să care sacii mai grei către o magazie, aflată la parterul stației, o cabană rustică, din bârne, cu etaj. Mă alătur și eu, apoi vine și pilotul.
- Trebuie să-i dăm bătaie că ne apucă noaptea! Ah, era să uit! își amintește el și deschide portița din spatele aparatului unde, de obicei, ținea scule, extrăgând destul de greu de acolo pisica albă pe care i-o promisese șefei de stație.
Nu durează mult și elicopterul decolează. Agnes mulțumește pilotului și fuge spre scările de la intrare cu pisica în brațe ca să n-o ia pe sus palele elicopterului. Nu are mai mult de patruzeci-cincizeci-cincizeci de kilograme.
- Te deranjează dacă-ți zic Geo? mă întreabă direct.
- Nu. Eu cum să vă spun?
- Cum vrei!
- Atunci am să vă spun „șefa”!
- Perfect. Acum vino să-ți arăt casa!
Zgomotul elicopterului se aude din ce în ce mai slab în timp ce pătrund la parterul clădirii.
- Aici, îmi explică ea, sunt două camere pentru oaspeți și încă două pentru personalul administrativ, care nu mai există. La etaj se află cabinetul șefului de stație, o cameră single matrimonială pentru mine și una pentru operator, plus bucătăria. N-ai cum să te rătăcești! Ai vreo nedumerire?
- Nu, răspund,e greu să te rătăcești pe aici!!
- Nu s-a mai făcut curățenie și reparații de aproape douăzeci de ani! Poate anul ăsta intrăm și noi la rând! Azi ai program de voie.
.
Caloriferele sunt călduțe. Centrala pare să fie un boiler antic cu lemne, care ridică temperatura apei la circa șaptesprezece-optsprezece grade, ceea ce explică frigul din cameră. Aerul închis și praful nu prea te îmbie la somn. Încerc să-mi păstrez calmul . Găsesc un aspirator manual, un fel de perie rotativă, ca la mașinile de măturat pe străzi, cârpe de șters, un mop de pe vremea lui Pazvante și cam atât. Îmi ia câteva ore să-mi asigur minimul de confort, descopăr și un fierbător, tip cană, funcționând, probabil, pe bază de spirt. Îmi amintesc că pusesem în rucsac un borcan cu Nescafé, pentru orice eventualitate. Agnes bate la ușă tocmai când torn cafeaua în cești.
- Mă scuzi că te deranjez, dar eram curioasă să văd cum te-ai instalat! îmi zice, privind cu admirație în jur. Și ce frumos miroase!
Îi întind o ceașcă de cafea, pe care aproape mi-o smulge din mână.
- Aveți grijă, e fierbinte!
- N-am mai băut un nes de ani de zile! îmi mărturisește, sorbind cu înghițituri mici, fără să pară deranjată de spuma maro-roșcat, care-i rămâne pe buze. E delicioasă! Sper să rămâi mai mult pe aici!
- Contractul e pe doi ani … cum știți! N-am de gând să plec mai devreme. Fostul dvs. soț părea foarte sceptic!
Se îmbujorează la față.
- Îmi imaginez câte prostii ți-a mai spus!
- Să știți că mi-a vorbit cu admirație despre dvs.!
- Mă mir. Despre amanta cu care trăiește nu ți-a spus nimic?
- Acum aud prima dată!
- Cred și eu! E mai tânără cu vreo douăzeci de ani ca el și am auzit că are probleme mari cu dânsa în ultima vreme!
- N-a pomenit nimic despre asta, repeta, în schimb, mereu c-ar vrea să se împace cu dvs.!
- Vrabia mălai visează! Spune-mi mai bine câte ceva despre tine!
Trebuie să recunosc că m-a pus în încurcătură.
- Nu sunt prea multe de spus! îi răspund sec. Viața mea poate fi cuprinsă într-o propoziție: am picat la facultate, am făcut armata, după care m-am stabilit în capitală, la sugestia unui prieten, unde am tăiat câteva luni frunze la câini.
- Nu ți-ai găsit un job?
- Sincer să fiu, nici n-am căutat până n-am dat peste anunțul vostru!
- Și cu ce te întrețineai?
- Făceam bișniță cu țigări de la moldoveni împreună cu prietenul meu, Cristi, și cu alții. Câștigam o groază de bani!
- Și-n plan sentimental?
- Nimic special. Am avut o relație cu o modoveancă, care era măritată, apoi cu gazda.
Rămâne o clipă pe gânduri.
- Mda! zice. Pari un băiat descurcăreț de felul tău, dar mi-e greu să înțeleg ce te-a determinat să vii aici?
- Sincer să fiu, nu m-am gândit până acum. Cred că frica de a nu ajunge la pușcărie. Cu bișnița e destul de riscant!
- Aici e tot ca într-o pușcărie! Poate chiar și mai rău!
- Vă mulțumesc pentru încurajare! i-o întorc cu o notă de ironie în glas. Să știți că nu mă sperie singurătatea, dacă la asta vă referiți, am supraviețuit eu celor trei ani de armată și despărțirii de familie! Mai rezist doi ani! O să fie cam greu fără curent electric și calculator, dar nu mă plâng!
- Să sperăm!
Referinţă Bibliografică:
Dragoste la mâna a doua ( roman foileton, mai 2019, Piatra Neamț) / Aurel Conțu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3084, Anul IX, 11 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Aurel Conțu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Conțu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!